Yapışkanlı Not Kağıdı Alışverişi


Yapışkanlı not kağıdı yahut herkesin bildiği marka ismi ile Post it. Peki ne işe yarıyor bu minik yapışkanlı kağıtlar? Efendim,kendileri yüzyılın icadı olup,her alanda kullanılabilir. Ben genellikle nasıl kullandığımı anlatacağım. Gelin,içeride buzzz gibi limonata servisimiz de var!




Yapışkanlı Not Kağıdı Nerelerde Kullanılır?

Her yerde! Siz nerede,nasıl isterseniz öyle! Ben klasik formda olanları kendime hatırlatma yazmak için,birilerine not bırakacağım zaman,hediye paketlerinde,anı defterlerinde kullanıyorum. Yani şimdi aklıma gelenler bunlar. Bu ufak boyda ve genelde ince uzun olanları ise lise yıllarımdan beri kullanıyorum. Ders kitaplarını işaretlemek için,defterlerimde önemli noktalara dikkat çekmek için kullanırdım önceleri. Son bir kaç yıldır ise yeni bir kullanım alanı buldum. Kitaplar! Oldum olası kitaptaki cümlelerin altını kalemle çizme işini sevmedim. Bazen çok mecbur kaldığımda kullandığım bir yöntemdi. Ancak artık yanımda hep bu minnaklardan bulunduruyorum. Böylece yıllar sonra bile kitabı açsam,daha önceden okuduğumda aklımda kalan yerleri görmüş oluyorum. Not kağıdı oldukları için üzerlerine not da alabilirsiniz. Ben bazen kitabı okuduğum günün tarihini not ediyorum. Bazen de o an ne hissettiğimi kısaca yazıyorum.

Peki Hangi Markadan Olmalı?

İşe marka bazında değil ama kalite bazında yaklaşmak istiyorum. Bu
yapışkanlı not kağıtları konu olduğunda herkesin aklına Post it markası geliyor. Tabii daha sonra çok fazla benzeri yapıldı. Ben hem Post it markasının ürünlerini hem de farklı markaları kullanıyorum. Bu noktada önemli olan kağıdın kalitesi. Bazı yapışkanlı not kağıtları yapışmıyor bile! Bazılarında mürekkep dağılıyor,karman çorman bir şey çıkıyor ortaya. Evet,Post it bu konuda kesinlikle çok iyi. Ancak fiyatları biraz pahalı. Ve bu tarz not kağıtları nedense az miktarda. Eğer çok kullanacaksanız ya paraya kıyacaksınız ya da bir araştırmaya gireceksiniz. Deneyerek alma şansımız olmadığı için ben yeni markalara açık olmanızı tavsiye ederim. Ben mesela o kadar çok aradım ki gerçekten yapışan not kağıtlarını! Özellikle fotoğrafta görünen not kağıtları gibi olanların bir çoğu hayal kırıklığıydı. Kitaba yapıştırıyorum,arka sayfayı çevirmeden yere düşüyor. Bazen de günler sonra kitabı tekrar elime aldığımda hiç alakasız bir yeri işaretlemiş olduğunu görüyorum. Benim işaretlediğim yerden kaymış ve başka bir yere yapışmış! Neyse ki ben burada yerel bir markette istediğim kalitede yapışkanlı not kağıtlarını bulabiliyorum. Denemekten korkmayın,inanıyorum ki siz de ucuz ve kaliteli yapışkanlı not kağıtlarını bulabilirsiniz. 
Bol kitaplı güzel günler dilerim...
Gece Saçlı Kız

Yorumlar