Fırat/Uğur Gürsoy Kitap Ayraçları




Şu kitap ayraçlarının güzelliğine bakar mısınız yahu?



Uğur Gürsoy'un yarattığı Fırat karakterini bilmeyen yoktur. Geçenlerde kitap ayraçlarının fotoğraflarını çekerken bunu düşündüm. Yeni bir şeyler yaratabilmek ne zor aslında. Her anlamda,her yerde zor. Yeni bir şiir,yeni bir hikaye,yeni bir karakter,yeni bir yemek. Yeni bir nefes,yeni bir umut...

Karikatür okumaya çok meraklıyım. Yurt dışında yaşadığım için haftalık olarak karikatür dergilerini takip edemiyorum. Bir ara annem her hafta alıyordu benim için. Sonra dergiler o kadar inanılmaz rakamlara yükseldi ki bavula sığmayacak duruma geldiler. Biz de haftalık olarak takibi kesmek zorunda kaldık. Biliyorum,bir çok derginin artık e-kitap olarak okunabilme imkanı var. Ancak ben bu konuda hala sıkıntılıyım. Ne bileyim,elime alıp okuduğum bir karikatür dergisinin verdiği hazzı vermeyecek asla. Bu yüzden ben de sevdiğim karakterleri belirli aralıklarla çıkartılan kitaplardan takip ediyorum.  Fırat'ın da tam olarak dört tane kitabı var elimde. Canım sıkıldığında,yağmurlu kış günlerinde,güneşli sabahlarda,dışarıda fırtına koparken. Rastgele bir sayfa açıp Fırat'ın hayatına dalıveriyorum. Yaşadığım yer değişiveriyor birden,kendimi başka bir dünyada,Fırat'ın yanında buluyorum. 

Fırat'ın yeni maceralarını Uykusuz dergisinde bulabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla her hafta yeni macera yayımlanmıyor. Ben yeni maceraların geleceğini Uğur Gürsoy'un İnstagram hesabından öğreniyorum. Orayı takip edebilirsiniz. Bana göre kitap ayracı için biraz fazla kalınlar. Ancak yine de her gördüğümde dayanamayıp birer ikişer alıyorum işte. Fırat ayraçları D&R mağazalarında satılıyor. Ben İstanbul Cevahir D&R mağazasından almıştım. Kasanın yanında diğer ayraçlarla birlikte kuzu kuzu duruyorlardı. Bu çekime kapılmamak olanaksızdı!

Bu arada,geçenlerde internette Penguen dergisinin maddi imkansızlıklar nedeni ile kapanacağını duydum. Ne acı. Büyük bir kayıp olacak bu. Önce mizah dergileri gider,sonra yayın evleri,sonra kitapçılar,sonra bir bakmışsınız hiçliğin ortasında kalakalmışız!





Ve

Daha önceki ürün yazılarım için : Kırtasiye ve Ürün Köşesi )



(Reklam ürünü değildir.)



Gece Saçlı Kız

Yorumlar