Checklist Not Kağıdı/AliExpress Alışverişi/


Efendim,neymiş bu checklist? Nasıl kullanılırmış bu not kağıtları? Çok mu gerekli bir şeymiş yani? Haydi o zaman,ben bu minik hatırlatıcıları nasıl kullandığımı size anlatayım.




Eğer kontrol manyağı bir insansanız,bu ürün tam size göre. Bizim evde bir değil tam iki kontrol manyağı birlikte yaşıyor. Eh,dolayısı ile kontrol listeleri,notlar havada uçuşuyor. Genellikle not defterleri bu konuda bana yeterli oluyordu. Ancak bu güzellik ile tanışınca işler daha da kolaylaştı.


Her şeyi kontrol altında tutmak,hiçbir şeyi unutmamak gün geçtikçe zorlaşıyor. Alışveriş listeleri,randevular,doğum günleri,özel tarihler,yıl dönümleri,bavul hazırlıkları,Türkiye'ye alınacak ufak tefek hediyeler. Bunlar şu anda aklıma gelenler. Bir sürü şey için not almam gerekiyor gün içinde. Hayır,unutkan birisi değilim. Hatta hakkımda deve kini vardır,hiç bir şeyi unutmaz diyenler de mevcuttur. Lakin konu bu değil! Gün içerisinde o kadar fazla şey düşünüyoruz ki yazmayınca uçup gidiyorlar. Bazen ulan neydi bu ya diye günlerce düşündüğüm oluyor. Ama yok böyle bir düşünme şekli. Kendimi yiyip bitirene kadar devam ediyor bu. Ne zaman ki hatırlıyorum,ancak o zaman yatağımda rahat bir uyku bekliyor beni. 
İnsanlar benim çok uyuduğumu da söylerler. Halbuki ben yatakta dönüp dururum,uyku saatler sonra gelir beni bulur. Aman,insanlar bir sürü şey söyler de söyler. Biz kağıtlardan,kalemlerden dünyadaki güzel şeylerden bahsedelim biraz. Kötülük öyle çok ki. Bugün de onlardan bahsetmeyelim ne olur yani!

Özellikle Türkiye yolculukları öncesi bir telaştır başlıyor. Daha önce defalarca yaşanmış şeyler olmasına rağmen mutlaka unutulan bir kaç parça oluyor. Son dakikada bavullar tekrar açılıyor,eksikler tamam edilip yerine yerleştiriliyor. Not defterine aldığım karmaşık notlar bazen bana kafayı yedirtiyor. Alt alta sıralı bir şekilde listeleme yöntemini kullanıyorum. Ancak alelacele yazılmış notlar havada uçuşurken,zaman daralıyor ben daralıyorum. Harry Potter'ın cisimlenirken yaşadığı o tuhaf daralma duygusunu yaşıyorum!
Yazımın güzel olmaması da bunda etkili tabii. Ondan dolayı ben de yazımı güzelleştirmeye çalışıyorum ki bir sonraki defa okuduğumda yazdıklarımı anlayabileyim diye. Evdeki ikinci kontrol manyağının durumu benden de beter. Eviriyor,çeviriyor karınca duasından hallice yazısını bir türlü çözemiyor. Kendileri kağıt kullanımına son derece karşı olup son dönemde bilgisayara not almaya başladılar. Önceleri benim zorumla bir iki kez kullandığı not kağıtları vardıysa da notlarını Richard Stallman'ın yazdığı bir editöre alıyor çok uzun zamandır. Hatta Gnu Emacs ile aşk yaşıyor o derece! 

Efendim,lafın kısası şu ki bu yıl Türkiye'ye giderken bu kontrol listesi not kağıtları çok işime yarayacak. Gerçi şimdiden günlük/haftalık bir düzen oluşturdum bile kendisi ile. 

Bol güneşle,ılık rüzgarla kalınız...


Önceki Yazılarım İçin : Kırtasiye ve Ürün Köşesi













Gece Saçlı Kız

Yorumlar