Korona Günlükleri 16 Nisan 2020

Merhaba,

''Kalpten kalbe bir yol vardır görülmez
Gönülden gönüle giden
Yar oy yar oy yar oy yar oy''

Hafta sonu yine sokağa çıkma yasağı var. Geçen hafta sonu biz de ekmeksiz kalanlardandık. Pazar günü mahalleden ekmekçi arabası geçti. Peki cumartesi neredeydi? Özellikle almadım ekmek bu insanlardan. 

''Bugün buldum bugün yerim, hak kerimdir yarına
Zerrece tamahım yoktur şu dünyanın varına
Rızkımı veren Hüdadır kula minnet eylemem.''

Bu hafta sonu için hazırlıklıyız tabii. Hafta başında erken saatte markete gidip ihtiyaçları tamamladım. Tabii iki hane olunca, yük ağırlaştı. Ağzımda maske, bir pazar arabası dolmuş iki de dolu torba. Nefes almakta güçlük çektim, gözlük kullanıyor olmak da iyice zorladı beni.
Sırtımın tam ortasındaki omur sanki tekme atılmış gibi ağrıyor. Ne yapalım, evdekilerin sokağa çıkma yasağı var. Geriye bir tek ben kalıyorum. Mecburen mecburen mecburiyetten.

Sokaktan bozacı geçiyor. Yahu nisan ayına boza mı kalır? Nerede kaldı bu bahar?

Bugün de mecburen sokağa çıkmak durumundaydım. Semt meydanına kısa bir uğrayış, sonra atm, eczane, manav, sonra da ucuzluk marketinden alışveriş.
Bu kadar yere uğramak bile beni geriyor, insanlarda ne sosyal mesafe anlayışı var ne de öksürürken ağız kapatma alışkanlığı. ''Bedava yaşıyoruz bedava!''

Erik çıkmış. 

Bir de mor leylaklar. 

Evime kavuşabilecek miyim? Ev, benim için sevdiğim adamın olduğu yer. Şimdi böyle uzak olmak, nasıl da zor. Tüm zorlukların üstesinden geldik bugüne kadar, yine gelir miyiz? Elbette! Ah, şu uzaklık olmasaydı. Ne yazık ki Türkiye, yurt dışı uçuşları henüz açmadı. Ben ve iki kedi kaldık buralarda. Böylesine uzak, böylesine karamsar. Hiç tadım tuzum yok. Hiç bir şey düzelmiyor. Bekliyoruz, beklediğimiz şeyden gün  gün uzaklaşarak. Korkarak, kanayarak.

Kedicimlere bugün dış parazit damlası uygulandı. Bir süre ayrı kalmaları lazım. Gülüm ara ara gidip kapıya bakıyor ne zaman kavuşacağız diye. 

O bizim kavuşlarımız aah yaarim, ?

Elbet bir gün kavuşacağız
Bu böyle yarım kalmayacak!

16 Nisan 2020.

Baharın Gelmediği Şehir İstanbul.

Gece Saçlı Kız



Yorumlar