Korona Günlükleri 10 Nisan 2020

Merhaba,

Bedenimde değil ruhumda sızı oy oy ruhumda sızı!

Bu gece yazmak gibi bir planım yoktu ancak saat 22.00'da açıklanan iki günlük sokağa çıkma yasağından sonra, yalnızca yaşadığım sokakta olanları bile görünce yazma kararı verdim.
Sosyal medyadeki görüntülerden pek de farkı yoktu, bakkal hemen evimin karşısında olduğu için rahat rahat gözlemledim. Balkondan tüm yaşananları izledim. 

Hafta başında market alışverişi yapacak, bir de mecburen bankadan para çekecektim. Ancak görünüşe göre bunları yapamayacağım. İnsanlar pazartesi sokaklara dökülecek ve marketleri yağmalayacaklar çünkü. Gereksiz risk almak istemiyorum. Evde ne varsa, onlarla idare etmek en akıllıca karar olacak. Mecburi olarak eczaneye gitmem gerek, raporlu ilaçları almak zorunda olmasam onun için de çıkmazdım. Korku, bu gece insanlarda kendini gösterdi. Bende de tabii. Onlar aç kalmaktan, ben de insanlardan korktum. Bu insanlar aç kalmamak uğruna her şeyi göze alırlar. Ben onların arasına girmeye, yanlarından geçmeye korkarım artık.


Ne yazık ki bu gece, hasta olmayan insanlara da virüs bulaştı. Sosyal mesafe filan yoktu çünkü, gözlerini aç kalma korkusu bürümüştü. Kimseyi korkutmak, paniğe sürüklemek istemiyorum. Ancak benim kişisel olarak alacağım tek ve en büyük önlem sokağa çıkmamak olacak. Elimden başka bir şey gelmiyor çünkü. Yapabileceğimiz tek akıllıca davranış bu olacak...

Şu zor günlerde, artık söyleyecek pek de bir şey kalmadı... Aklım da kalbim de çok yogun... Sorumluluklarım olmasa, ne halde olurdum bilmiyorum...

10 Nisan 2020.

Deliler Şehri İstanbul

Gece Saçlı Kız

Yorumlar