Korona Günlükleri 26 Mart 2020

Merhaba,

Sen de benim kadar gerçekleri görüyorsun. Beraber olamayız benim gibi biliyorsun.

Bugün aklımı kaybetmenin eşiğine geldim. Ancak o eşikten atlayıp, içeri girmedim. Çünkü neden? Korona vaaar! 
Eczanede çalışanlar tüm önlemleri almışlardı. Mecbur olduğum için eczaneye uğramam gerekti. Ancak insanların bunca önlemin neden alındığına dair en ufak bir fikri bile yok! Ulan sosyal mesafe! Ulan! Götüme girme! Göt kadar eczanede insanlardan kaçmak için vals yaptım kendi kendime! İçeride üç kişi var diye girmedim bile, dakikalarca kapıda bekledim. Ancak ben içeri girdikten sonra tam sekiz evet tamı tamına sekiz İNSAN girdi içeriye. Ulan, geberik pezevenkler sosyal mesafe diye bir şey duydunuz mu hayatınızda acaba?
Dakikalarca oradaki havayı solumak zorunda kaldım. Yeter mi? Yetmez tabii. Dedeler her yerde! Kahvelerin kapatılması ya da soğuk hava onlar için engelleyici değil. Kahvelerin önlerinde oturacak yer olmasa bile ayakta gruplar halinde duruyorlar. Her köşe başında üç dört tane dede toplanmış, belleri iki büklüm bir şeyler konuşuyor ya da sadece yan yana duruyorlar. Ve hepsi ama hepsi ağızlarını kapatmadan inadına öksürüyor. Öksürüğün inadı olmaz, ama ağız kapatmamak nedir? Artık ben işi inada döktüklerini düşünüyorum. Hangi sokaktan geçsem karşımda dedeler! Of Allah'ım! Kasapta dedeler, eczanede dedeler, markette dedeler! Dedeleeeeer! Dedeleeeeer! 
Tam kurtuldum eve ulaştım derken bakkaldan almam gereken şeyler olduğunu hatırladım ve orada film koptu. İçerisi kalabalık diye dışarıda beklerken bir sürü insan ben orada otobüs bekliyormuşum gibi beni hiçe sayıp içeri girip alışverişlerini yaptılar, o minnacık bakkalda altı yedi kişi oldular. Sosyal mesafeeeeeeeeee! Sosyal mesafe ulaaaaan!
Bir başka dede içerideki televizyondan gelen haberlerin sesine cevap olarak bir an önce bu hastalık geçsin inşallah diye yanımdan geçerken benim omzuma pıt pıt vurmaz mı! Tabii ki beni seçecekti! Az önce para tuttuğu elleriyle omzuma dokunacaktı tabii! Ya ne olacaktı yani! Dedenin umurunda mı? Azrail'e bir selam borcu kalmış! Ben de gebersem ona ne!

Anladım ki insanların hiç bir şeyi düşündüğü yok. Allah diyordun ya dede, kul hakkı ne oldu şimdi kul hakkı?! 

Akıl sağlığımı kaybetmemek belki en büyük sorun! Evet bence en büyük sorun bu!

İnsanlar böyle davrandığı sürece biz ne bu hastalığı durdurabiliriz ne de kurtulabiliriz!

26 Mart 2020.

Deliler Şehri İstanbul.

Yorumlar