Korona Günlükleri 24 Mart 2020

Merhaba,

Mevsim bahar olunca, aşk gönüle dolunca, sevenler kavuşunca, yaşamak ne güzel! Yaşamak ne güzel!

Ah, sevenler hep kavuşsa. Her aşk mutlulukla devam etse. Güneş hep nehirlerin üzerinden parıldasa. Ayaklarımız o buz gibi suların içinde, tenimizde güneşin yakıcılığını hissetsek yine. Güneş kreminin kokusu sarsa hepimizi. 

Yağmurdan sonra elimizde çaylarımız, kuş yuvası balkonumuzda otursak. Toprağın kokusunu içimize çeksek yeniden. Vallahi şikayet etmeyeceğim çimenleri biçerken, çöpleri dışarı çıkartırken. 

Bugün hava sıcaklığı oldukça düşük. Sinsi sinsi bir yağmur yağıyor. Yine dirseklerim ağrımaya başladı. Diz ağrısındansa dirsek ağrısını tercih ederim. Artık ağrılar arasından ağrı, ölümler arasından ölüm beğenir olduk. Ölümü gösterip vebaya ikna etmek diyorlar ya sıklıkla, sanıyorum şu anda tam olarak da bu durumu yaşıyorum/yaşıyoruz.

Mevsim bahar olacak mı? Bahar hep gelir. Yine kuşlar uçar. Yine gün batımlarını izleriz birlikte. Şu yeryüzü hapishanesinde, ağrılar içinde, korkular içinde, acılar içinde... Biraz güneş istemişiz suç mu? Biraz bahar istemişiz?

''Görüşmecim yeşil soğan göndermiş
 Dağlarına bahar gelmiş memleketimin.''

Ah, aynı semtte oturduğumuz halde kardeşimle bile görüşemiyoruz... Birlikte uzun kahvaltılar yapmayı hayal ediyoruz. Sonra sahaflarda kitapları karıştırmayı... Virüs gözle görülmez. Ölüm gözle görülmez. Güneşli günlerde kahvaltılar edebilmek için şimdi ayrı kalmamız gerekiyor demek ki...

Kardeşim Amerika'dan gelişini erkene çekti. Yeter ki sağlıkla gelsin, sevdiklerine kavuşsun. Tek dileğim bu.

24 Mart 2020.

Gece Saçlı Kız


Yorumlar