Korona Günlükleri 19 Mart 2020

Merhaba,

Günlerdir yalnızca sokak kedilerine mama vermek için dışarı çıkıyorum yalnızca. Kapının önüne kuru mamaları döküp, tekrar eve giriyorum. Bizim mahallede kedilerin çoğu hamile, bu zor zamanlarda elimizden geldiğince sokak hayvanlarına da destek olmalıyız. Onların bizim verdiğimiz mamalar dışında bulabileceği hiç bir yemek yok. Bir çok insan onlar sokakta rızkını bulur düşüncesinde. Tek bir gün sokağa beş parasız çıkıp, rızkınızı bulmanızı teklif ediyorum!

Sabah kahvaltısına menemen yaptım, günde iki öğün yemek bana yeterli oluyor. Sonra biraz hava almak için balkona çıktım, ileri geri bir kaç tur attım. Bu açık hava hapishanesinde, bu lanetlenmiş dünyada birazcık güneş bile iyi geliyor insana. Mahalledeki teyzelere bu virüs uğramamış gibi. Sanki durumun farkında değiller. Kimseyi uyaracak, anlatacak gücüm yok.

Evi süpürdüm, üzerimi değiştirdim, evdeki kedileri besledim. 

Gerekmedikçe dışarı çıkmıyorum, mecburen bir kaç sipariş vermek zorunda kaldım. Uzun zamandır takip ettiğim bir çiftlikten kahvaltılık ve bir kaç çeşit sebze siparişi verdim. Gelen tüm paketli ürünleri sabunla yıkadım. Sebzeleri de sabunladım. Kargocuya vebalı muamelesi yaptım. Neyse ki adam da durumun farkındaydı, o da bana aynı şekilde davrandı.
Meyve siparişini de yine online olarak yaptım. Yoğunluktan dolayı gecikme yaşanacağını söylediler. Sosyal teması en aza indirmeye çalıştığımız bu günlerde, bu tarz iletişimi yüksek işlerde çalışanlara gerçekten sabırr ve sağlık diliyorum.

Sebastian Fitzek'in Kıymık isimli kitabına başladım dün gece. Kötü anılarınızı aklınızdan sildirmek ister miydiniz? Gibi bir cümle yazıyordu arka kapakta. Eh, tam da bu günlere uygun bir kitap değil de ne?

Dün akşam yemeğine kalem böreği yapmıştım. Bu akşam ve yarın için de bana yeteceğini düşünüyorum. Haftada bir alışveriş yapıyorsanız bunu iki haftada bire hatta üç haftada bire çıkartmak en iyisi. Yıllarca evden çıkmayacak gibi alışveriş yapmaya, marketlerde kıtlık çıkartmaya gerek yok. 

Cuma namazı ve kandil için camileri kapatma kararı alınmış. Buna çok sevindim. Çünkü belli bir yaşın üzerindeki insanlar inatla camiye gitmeye devam ediyorlardı. Ne yazık ki insanlarımıza yasak koymadığımız sürece, sokağa çıkmaya devam edecekler. 

Hani şarkılar bizi henüz bu kadar incitmezken, eskidendi çok eskiden... Cem Adrian'dan dinlemenizi tavsiye ederim. Bugünün şarkısı da bu olsun.

İstanbul.

19 Mart 2020.

Gece Saçlı Kız

Yorumlar