American Horror Story Freak Show 1.Bölüm

                           
 Yeni sezon için uzun süredir bekliyorduk.Nihayet AHS yeni sezonun açılışını yaptı.Yaz boyunca karakterlerin fotoğrafları ve kısa videolar sosyal medyada bolca döndü durdu.
  AHS Coven kimileri için hayal kırıklığı olmuştu (Asylum gibi baba bir  sezonun ardından bu normaldi.) Ama ben  yine de sevmiştim.Belki de kadınlar arasındaki o vahşilik,kendi işimizi kendimiz hallederiz tavırları hoşuma gitmişti,bilemiyorum.
 Bu sezona gelelim.Her sezon farklı bir konu işleniyor bildiğiniz üzere.Bu sezonun konusu da Freak Show !İlk bölüm yorumlarım biraz uzun olacak sabrınızı da alın gelin derim!


 İlk bölüm uzun olacak diye çok sevinmiştim ama sevindiğime değmedi doğrusu.Uzun oluşundan mı yoksa ilk bölüm oluşundan mı bilemedim ama benim için biraz sıkıcı geldi.Sanırım Freak Show temasını kafamda çok büyüttüm tüm yaz boyunca.Diğer sezonlara güvenerek ( tabi ki en çok da ikinci sezona güvenerek ) beni haksız çıkartacaklarını umuyorum.İlk bölümde kopukluklar oldu.Daha karakterlerin çoğunu görmedik tabii ama benim için Freak show'a ısınmak biraz zaman alcak.Hele ki kırmızı rujlu  tatlı hemşirenin çadır ahalisi ile yaşadıkları ! Aslında biraz mide bulandırıcıydı,ama bu Freak Show ! Ne diyebiliriz ki .

 İlk bölümün konuşulması gereken daha pek çok önemli sahnesi var.Başlayalım o zaman.
 Açılış Bette&Dot Tattler kardeşler ile yapıldı.Sarah Paulson'un sesini özlediğimi fark ettim.Bu tatlı kardeşlerin bir takım sırları olduğunu tahmin ediyorduk zaten,sonrasında Elsa'nın sıkıştırmaları ile öğrendik ki gülümseyen kardeş anneciği öldürüvemiş! Ben sürekli asık suratla duran kardeşten beklerdim aslında.
  Burada Elsa  Mars karekterinden bahsetmeden geçemeyeceğim.Jessica Lange bu rollerin kadını.Hırçın,hırslı,burnu büyük,kendi için her şeyi yapar.Kendisi bir Alman ve araya sürekli Almanca bir şeyler sıkıştırarak konuşmayı seviyor ve bu benim acayip hoşuma gidiyor.Almanca tonlamaları biraz değişik gelse kulağa dizi tarihinin en iç gıcıklayıcı (evet yaşına rağmen! ) sigara içiş tarzına sahip kadınlarından biri olduğunu gerçeğini de yazalım bir kenara.Elsa'nın sinema tutkunluğu da ayrı bir kalem.Ancak son sahnelere yakın o bacakların protez olduğunu görmek gerçekten iyi bir ters köşeydi.Gerçekten şaşırdım.Neyse.Bizim ikiz kızlar mı desem neyse biz ikizler diyelim .Bizim ikizler kaçıyorlar ama Elsa'cığımdan kurtulamıyorlar tabi ki ve çadırımıza buyur ediliyorlar.


Biri halinden memnunken diğeri karalar bağlıyor bu işe ta ki bizim güzel gülüşlü Jimmy'mizi görene kadar.Jimmy  Darling sakallı kadının (Ethel Darling) oğlu.Of,kadınları o yengeç elleri ile tatmin etme olaylarına girmeyi hiç istemiyorum başta da söylediğim gibi bu Freak Show ! Sorgulama yok ! Jimmy'nin de Freak diye anılmaktan hiç hoşlanmadığını görüyoruz,annesi ile konuşurken oradan çekip gitmek istediğindan bahsediyor lakin annesi tam bir Elsa fanı olduğu için buna karşı çıkıyor.Mesih Elsa gelip onu kurtarmış,onu bırakamazmış.Lakin son sahnelere yakın bizim Elsa'cığın kafayı çekip ( her anlamda) yatağa uzandığı sahnelerde sakallı kadının bir bakışını yakaladım ki.Bilemiyorum,gelecek bölümlerde göreceğiz bu cici köle sahip ilişkisi,bu minnettarlık daha ne kadar ve nasıl devam edecek.


  Elsa'nın sahne şovu gerçekten vasattı.O kadar güzel bir kadın neden o kadar tuhaf bir makyaj yapar?Freak olmanın şanından mıdır bu a dostlar ? Freak meraklısı zengin çocuk ve annesi ise geçekten komiklerdi.Kadının sadece "satın almak" istemesi de enteresandı.Yahu insan onlar insan neyi satın alıyorsun dediğim doğrudur televizyona karşı ! Bu anne oğulu daha çok göreceğiz gibime geliyor.


Ve Pepper ! Onu nasıl pas geçebilirim !İkinci sezondaki (Asylum) sevgili Pepper ! O da Elsa'nın hükümdarlığı altında,bu sefer de oje sürmek düşmüş garibimin payına.Lakin bir de ikizi mi var,kardeşi mi ,yoksa ona benzer birisi daha mı var onu çıkartamadım.Diğer bölümlerde anlarız.
   
Son sahnede polis mi dedektif mi olduğunu hatırlamadığım arkadaşı bir güzel parçalamaları Freak birliğini oluşturmaları filan derken arkadaki palyaço adam gözüme takıldı.Yahu sen insan mısın ? Cani misin ? Yaratık mısın ? Nesin sen yahu arkadaş  ? Bölümün başından beri birilerini öldürmeler,sonra birilerini ormanda kulübeye kapatmalar falanlar filanlar.Olayın ne senin arkadaşım ? Sen de mi çadır ahalisindensin ? Kimsin sen ? 

 Dizi günümüz (diğer sezonlarda olduğu gibi) ve geçmiş arasında bağlantı kurarak ilerleyecek.Nasıl olacak merakla beklemekteyim efendim.


NOT: Tabi palyaço denince çocukluğumun sevgili palyaçosunu unutmamak gerek.Sevgili Stephen King'in en biricik karekterlerinden biridir kendisi.


(fotoğraflar www.fxtv.com.tr'den alınmıştır) 
(pepper ve Stephen King IT  görseli google'dan alınmıştır)
Gece Saçlı Kız

Yorumlar