American Horror Story Freak Show 4.Bölüm

Günahlarınızla Yüzleşmeye Hazır Mısınız?

Halloween gecesi sirkin önemli bir konuğu vardı.Yanına alacağı saf günahkarı seçmek için çadırları dolandı durdu!Mordrake tek ve benzersiz bir şey arıyor!Isdırabı ve karanlığı istiyor!Tıpkı palyaço gibi!


Mordrake Kurbanını Arıyor


Fok Adam ve Vücudunun Yarısı Olmayan Kadın

Mordrake'in ziyaretleri sayesinde bu bölümde vücudunun yarısı olmayan kadın ve Fok adamın da hikayelerini öğrenmiş olduk.Vücudunun yarısı olmayan kadın iki yaşındayken omuriliğindeki bir sorundan dolayı ameliyat geçirir.Ameliyattan sonra ailesi onu kimsesiz çocuklar evine bırakır.(Aileye gel aileye)Yaşı büyüdüğünde oradan çıkar ve sokaklarda yaşamaya başlar.Onun gibi sokakta yaşayan bir adamı bıçaklar ve kaçar.O adamın bacaklarını kıskanır aslında,o bacakları ona yakıştıramaz bir nevi.

Fok Adam

Çocukluğundan beri toplum tarafından kabullenilememiş.Mahallede yediği dayaklardan sonra artık canına tak etmiş.Herkesin ondan nefret ettiğini düşündükçe kendinden daha da çok nefret etmiş.Kimseye kendini sevdiremeyeceğini anlayınca onlara yaratmak istedikleri canavarı vermiş!Tüm vücuduna dövmeler yaptırmış!
Yüzünün çok yakışıklı olduğunu düşündüğü için yalnızca yüzüne dövme yaptırmamış.Normal bir vücutta,yüzünün ne kadar yakışıklı duracağını söylediği sahneler gerçekten iç acıtıcıydı.

Pepper

Mordrake aradığı utanç ve günahların Pepper ve arkadaşında olmadığını düşünür.O yüzden onları pas geçer.(Pepper'in arkadaşının adını hala öğrenebilmiş değilim!Arada geçti ise de dikkatimden kaçmış olmalı)
İnternette Naomi Grossman'ın nasıl Pepper olduğunu gösteren videolar var.İzlemenizi tavsiye ederim,gerçekten uyguladıkları yöntemler ve makyajla kadın bambaşka birine dönüşüyor!

Elsa ve Mordrake

Willkommen! Ay,ne hoşuma gidiyor bu kadının Almanca konuşması yahu!Elsa kiminle karşılaştığının farkında değildi.Garibim,Esmerelda'nın bahsettiği menajer geldi sanıyordu.Gelenin efsanevi Mordrake olduğunu anlayınca ben onlar gibi değilim ben Freak değilim diye bağırdıysa da işe yaramadı!
Mordrake Elsa'nın en karanlık zamanlarını duymak istedi,haydi bakalım neler olmuş öğrenelim!



Sen Neymişsin Be Elsa!



Bu başlık konusunda çok kararsız kaldım ama haksız da değilim hani!Jessica Lange gerçekten güzel bir kadın!Bu yaşta bacakları gerçekten çok güzel.Hala onun olduğuna inanamasam da!


Elsa bizi 1932 Almanya'sına götürüyor.Tüm sapkınlıkların yaşandığı o dönemin kraliçesi tabi ki Elsa!Gösterisini en iyi otellerde yapıyor.Müşterisine yaptıklarını izleyen seyircileri var!Elsa'nın bacaklarına neyin sebep olduğuna dair bir kaç hikaye düşünmüştüm lakin bu asla aklıma gelmemişti.Şaşırdım mı?Evet,bu gerçekten şaşırtıcıydı!Çok iyi düşünülmüş,çok etkileyici!

Elsa daha çok para kazanmak için bir yol bulur.İzleyiciler film çekiyorlardır,Elsa bu filmlerde oynar ve çok iyi satışlar olur.Bir gün yine böyle bir film çekmeye gittiğinde,olaylar çok farklı gelişir.Elsa'nın bacaklarını keserler ve bunu filme çekerler.Bu tarz filmler o dönem çok yaygındır,Elsa gerçeği anladığında artık çok geçtir.Onu,orada ölüme terk ederler.Elsa'yı ona aşık bir müşterisi kurtarır.
Elsa günahlarını itiraf ettikten sonra histerik bir şekilde al beni al beni ,ben hazırım diye bağırırken Mordrake son anda vazgeçer!

Jimmy ve Esmeralda



Jimmy ve Esmeralda sirke dönerken motorun yakıtı bitti ve yolda kaldılar.Jimmy,sokağa çıkma yasağından dolayı karanlıktan yürümeleri gerektiğini söylese de Esmeralda bu işe biraz huysuzlandı.
O sırada palyaçonun elinden kurtulmaya çalışan esir kadın kaçmaya çalışır lakin palyaço onu yakalar.Jimmy ve Esmeralda olaya tanık olurlar.Palyaçoyu takip ederlerken Dandy onları yakalar ve Halloween eğelencesini başlatır!

Dandy Esmeralda'yı kutuya koyar.Meşhur,kutudaki kadını ikiye bölme numarasını yapacaktır.Testere ile işe girişir o sırada Jimmy ellerindeki bağı çözer ve saldırır.Diğerleri kaçarlar ama Jimmy palyaçonun eline düşer.Palyaço onu kafese tıkar.


Mordrake Palyaço İçin Geliyor


1943 yılına dönüyoruz.Palyaçomuz gezici bir sirkte çocuklara palyaçoluk yapıyor.Lakin oradaki ucubeler palyaçodan hoşlanmazlar,onu korkutup,hakkında dedikodu çıkartırlar.Hiç bir sirk onu işe almaz.Onun çocukları taciz ettiği söylentisi yayılır.Oysa o böyle bir şey yapmamıştır.Bu yüzden ucubelerden nefret etmeye başlar.
O da kasabasına geri döner.Çöplerden oyuncaklar yaparak satmaya çalışır ama kimse oyuncakları almaz.(Tartıştığı oyuncakçının dükkanı geçen bölümde birilerini öldürdüğü oyuncakçı dükkanı değil miydi?Ben mi atıyorum?)
Kendini öldürmeye çalışır ama beceremez.Ucubelerin çocukları elinden aldığını düşünür.Çocukları onların elinden kurtarmak için bambaşka biri olur!Ve Mordrake'nin şeytani yüzü alacağı kişiye karar verir!

Gerçekten hüzünlendirici bir hikaye!Ama sonrası karanlık.İnsanlar bazen hiç şans vermiyor iyiliğe.Çaresiz kalınca,ötelenince hep kötü olmak mı gerekir?Kötülük doğduğumuz ilk andan beri içimizde bir yerlerde duruyor mu aslında?Zamanı gelince ortaya çıkmayı bekliyor belki de.



                                       





Kasabalı Freak El Ele




Kasabalılar teşekkür etmek için Jimmy'ye gelirler.Kasabayı ve çocukları kurtardığı için Jimmy'ye teşekkür ederler.Bakalım bu tatlı kaynaşma nereye kadar sürecek?

Ve sözde yetenek avcımız da göründü!














Bebek Yüzlü Katil Dandy 

Dandy en sonunda hizmetçiyi öldürdü.Reenkarne mi oldun palyaço efendi dedirtmedi değil hani!





Not:Geçmişe dönülen sahnelerde Elsa'nınkiler de dahil konuşulan Almanca hiç duyulmadı.Dikkatle dinlediğim zaman bir kaç kelime duydum,müzik o kadar çok bastırıyordu ki sesleri.Bence iyi de olmuş,zira Elsa hariç diğerlerinin aksanları bir halta benzemiyordu!Neyse!Ben sevemedim!

 Not 2:Palyaçonun konuştukça aheste aheste hareket eden dilini gördüğümüz sahneler muazzamdı!Oldukça başarılıydı.


Not 3:Mordrake'nin aksanına hayran olmamak elde mi?



Gece Saçlı Kız

















Yorumlar