The Walking Dead 5.Sezon 6.Bölüm


Bu bölüm Rick'in Carol'u gönderdiği zamana dönerek başladı.Yani te hapishane yangınından öncesine!



Carol ve Tükenmişlik Sendromu

Bu bölüm yine daha önce izlemiştim hissi yarattı bende.Tipik geçiş bölümlerindendi işte.Bu tarz bölümlerde tekrara düşme sorunu olsa da bazı gölgede kalmış konuları öğrenebiliyoruz.Tabi sezon arasına bu kadar az zaman kalmışken amaç biraz da zaman geçirmek!

Rick Carol'u gönderdikten sonra hatun kişinin nasıl tükenmişlik sendromuna doğru gittiğini izledik kısa kısa bu bölümde.Hapishanede kendisine yeni bir hayat kurmuştu oysa ki.O kızlarla,diğer çocuklarla birlikte vakit geçirmek ona iyi geliyordu.Bebek Judith'in bakımından sorumlu olanlardan biri de oydu.Ancak öyle bir dünyada kendisini bu tarz şeylere bağlamaması gerektiğini bilemedi işte.Orası ile hayatının büyük bir kısmı yanmış gitmiş gibi konuştu bu bölümde.Umarım ölmez!Ne zaman birisi ölüm,ölmek,yaşamak gibi konular ekseninde felsefi konulara girse nalları dikiyor da !Umarım Carol ölmez!

Carol ve Daryl Takipte

Bu bölümde de sanat irdelendi!Bu sefer Daryl tarafından!Onun bakış açısı biraz değişik olsa da.Görüyoruz ki insan olmadan sanatın hiç bir anlamı olmuyor.Bir zamanların en ünlü tabloları bile ısınma aracına dönüşebiliyor o dünyada!

Gece yan yana uzandıkları zaman umarım yakınlaşmazlar diye dua ettim içimden.Onlar sevgili değil çünkü,anne oğul hiç değil.Bilemiyorum işte onların arasında özel bir bağ,özel bir çekim var bu sevginin tek geceye meze olmasını istemem doğrusu.

+Bu raddeye nasıl geldik?
-Iııhhm!Bir şekilde geldik!


Bak Sen Şu Şehir Eşkıyasına!

Arkadaş ne dağda bayırda eşkıyası bitiyor ne şehrin göbeğinde!Beth'in kaçmasına yardım ettiği Noah efendi bizimkileri kıstırdı ve Daryl yine sevgili yayına yine veda etmek zorunda kaldı!Neyse ki bu veda kısa süreliydi.Yakalanacağını bildiğinden çadırdaki iki zombiyi de üstlerine salmaktan geri durmayan Noah kaçtı lakin kurtulamadı!Daryl haklıydı bence.İkinci defa karşılaştıklarında yine pislik yaptı zombiyi itiverdi kucaklarına.Ben o adama güvenemedim henüz.Bakışlarında bir içten pazarlık var saki.Ürkek ürkek bakıyor bir fırsatında kaçacakmış gibi.


Carol Hastaneye Nasıl Geldi?

Sorunun cevabını bu bölüm sonunda almış olduk.Ah,Daryl sen bir daha asla sen önden koş deme kimseye.İkidir söylediğin kadınlar ortadan kayboluyor!Mümkünse sen önden gidiver artık!

Hastane ekibinden kişiler resmen çarptılar yahu kadına!Yani özellikle yaparmış gibi.Bunlar yoksa insan görünce çarpıp özellikle mi topluyorlar insanları?Hani rahatlama meseleleri malum!Beth de nasıl olduğuna dair bir şey hatırlamadığına göre,neden olmasın!

Noah,hastanedekilerin ekipmanlarının ve insanlarının olduğunu söyleyince Daryl bizim de var dedi!Bizde adamın Allah'ı var oğlum!Haydin başlasın hastane savaşı!





                                         Fizik kurallarına karşı çıkmadan hemen önce!



            Anlıyoruz ki zombi dünyasında bile emniyet kemeri hayat kurtarıyormuş!(Kamu Spotu!)






                  Bir bitemediniz arkideş! Yırtık çoraptan(!)çıkar gibi her yerden çıkıyorsunuz ya!


 Amanını kelle kelle!





(Fotoğraflar blogs.amctv.com adresinden alınmıştır.)


Gece Saçlı Kız




Yorumlar