Not Defteri Kullanmak/3/Günlük Kullandığım Not Defterleri

Not Defteri Dosyası/ Not Defterleri ve Not Tutmak Hakkında Her Şey



Geldik serinin son yazısına. Bugün,günlük olarak kullandığım not defterlerini anlatacağım. Bu yazıda,günlük not defteri nasıl kullanılır,not defteri nasıl süslenir ve günlük not defterine neler yazılabilir onlardan konuşacağız.




İlkbaharı atlamış da olsak,şu bir kaç gündür keyfim yerinde. Bu memlekete yaz gelmiş olabilir dostlar! Emin değilim,geceleri hala şimşekler çakıyor yağmur boşalıveriyor. Ama en azından iki battaniye bir yorgan ile yatmayı kestik artık. Battaniyeler bir güzel yıkandı,paklandı. Poşetlere sarılıp kaldırıldı. Yine de çok uzaklara kaldırılmadılar. Hava her an kafayı kırabilir,mevsim dönebilir diye el altında bir yerlere koyuldular. Şimdilik ince bir yorgan yeterli oluyor efendim. Bakalım...

Kuşlar cıvıldar,alt komşunun çocukları mamıçkaaaa (Мамочка) diye bağıra dururken ben de geldim not defteri yazımın son kısmını tamamlamak istedim. Ne zamanlama ama! Yok efendim yok,bu apartman çok şenliklidir. Sakin olduğu,yalnızca kuş cıvıltılarının duyulduğu bir bahçe bulmak oldukça zordur. Ya araba parçaları tamir edilir,ya komşunun çocukları çığlık çığlığa oyun oynar. Bazen Türk-Arap sentezi komşular kolonileşir,piknik yapar! Bazen de hangi dilde konuştuklarını anlamadığım adamların sesiyle uyanırım sabahın kör saatinde! Bizim kaderimize de bu düşmüş! Nedek kardaşlar! 


Türkiye'den bu memlekete taşındıktan sonra,ilk kullandığım not defteri bu birinci fotoğraftaki kırmızı defter olmuştu. Daha önce de bahsettiğim gibi bir dönem not defteri kullanmak aklıma bile gelmemişti. Hayır,her şeyin yerli yerinde olduğu bir dönem de değildi. Tam tersine karmaşanın tam göbeğindeydik. İki insan,başka bir ülkede ev kuruyorduk. Kolay mı? Değildi elbet. Bazen kör topal. Bazen el yordamıyla karanlıkta ilerledik . Her şey tam oldu mu? Ah,tabii ki hayır. Eksikler çoktu. O dönemden hatırladığım,yokluk oldukça boldu!

Durumlar biraz düzelince,akıl başa yeniden gelince elime bir yerlerden bu defter geçiverdi. Eski duygular canlandı,kalemi elime alınca tekrar yazabildiğimi fark ettim. O zor dönemlerdeki not defterlerime bakınca,hep şiirler çıkıyor karşıma. Hepsi de sitemli,üzgün şiirler. Kalbim aynı acıyla kıvranmıyor artık. Ama kırılmış belli. Soğumuş,buz tutmuş. Kalbim sanki,battaniyesiz geçirilen gecelerde titreyen o iki genç insanın hatırasını unutamayacak gibi!

Tamam! Ben defterleri anlatacaktım. Geldik yine hikayeler anlattık. Olmadı bu iş!


Not Defterine Neler Yazılabilir?


İşin en güzel yanı da bu. Siz ne isterseniz o! 

Günlük İşler,Yapılacaklar Listesi



Ben,özellikle yoğun günlerde yapılacaklar listesi çıkartıyorum. Bir gece önceden yapılacaklar listesi hazırlayınca kafam biraz daha rahat oluyor. Ne bileyim,sanki işler biraz hafiflemiş oluyor gibi geliyor bana.
Nadiren de olsa saat planları yaptığım da oluyor.
İşleri hallettikten sonra defterin başına geçip havalı havalı bir tik atışım var ki! Yaptığı resimi annesine gösteren çocuklar kadar şen oluyorum!


Alışveriş Listesi


Eh,bu olmazsa olmazlardan birisi zaten. Eskiden alışveriş listelerini not kağıtlarına yazardım. Tabii bir süre sonra o notlar kaybolup giderdi. Uzun bir süredir not defterime yazıyorum alışveriş listelerini. Böylece neler aldığımızı düzenli olarak takip edebiliyorum. Ayrıca bazen yemeklik ne alsam diye düşünürken,eski alışveriş listelerinden kopya çektiğim de oluyor. Alışveriş listesi çok önemlidir. Market alışverişinde çok para gidiyorsa,hep gereksiz şeylere gidiyor bu para diyorsanız eksiğiniz alışveriş listesi. Markete gitmeden önce bir haftalık yemeğinizi planlayın,güzelce listenizi yapın. Görün bakın siz de para biriktirebileceksiniz! Aslında bu konuyla ilgili daha önceden bir yazı yazmıştım. 



Tarihler Ajandası Tutmak



Ajanda olayı bana hep biraz sıkıntılı geliyor. Yani her günün tarihinin olduğu defterleri bir süre sonra kullanamıyorum ben. Amacı dışına çıkıyor defter. Bu yüzden,gelecek yazılardan birinde planner/ajandaları nasıl amacı dışında kullandığımı anlatacağım!

Ben önemli tarihleri tarihler ajandasına yazıyorum efendim. Bu tarihler ajandası nerede mi? Günlük not defterimde tabii ki! Genellikle not defterinin ilk sayfasına önemli günleri,doğum günlerini,yıl dönümlerini filan not alıyorum.

İkinci tarihler ajandası ise daha çok aylık bazda oluyor. O ay içerisinde neler yapmam gerektiğini,hangi tarihte nerede randevum olduğunu not ediyorum. Genellikle bu not alma işi hızlıca olduğundan,süslemeye pek vakit ayıramıyorum. Aklıma gelmiyor açıkçası. Oysa internette her ay içi süslü süslü ajandalar hazırlayanları gördükçe içim gidiyor. Ha bu ay ha gelecek ay yapacağım derken bir türlü yapamıyorum. Bu konuda,gerekli düzenlemeleri yapmalısın Zeynep! (Kendime not!!)



Yemek Tarifleri


İnternetten bakıp denediğim,bir kaç ufak değişiklik ile müthiş sonuçlar vermiş yemek tariflerini de not defterime yazıyorum. Ancak sıkıntı şu ki defter bitince,tarifler de onda kalıyor. Ne dersiniz bir de yemek tariflerini not aldığım defterim olmalı mı?!


Not Defteri Süsleme


Aldığım onca sticker,onca masking tape nereye gidiyor sanıyorsunuz a dostlar? Genelde not defterini kullanıma açtığım gün süslemesini de yapıyorum. Çünkü gün içinde hızla not alırken,süslemek pek de aklıma gelmiyor.

Ancak bazen,oturup şöyle güzel bir sayfa süsleyeyim dediğim de oluyor. O zamanlar için de bir kaç sayfayı gözden çıkarıp,istediğim gibi süslüyorum. 

Nadiren de olsa,bir şeyler yazmadan önce o temaya göre sticker seçtiğim de oluyor.

İnternette ''planner süsleme'' yahut ''defter süsleme'',''ajanda süsleme'' tarzında aramalar yaparsanız çok güzel fotoğraflar çıkacaktır karşınıza. Artık size kalmış. İster aynısını yapın,isterseniz oradan ilham alın daha değişik şeyler çıkartın ortaya!






( Sticker ve masking tape yazılarımı okumak isterseniz hepsini Kırtasiye ve Ürün Köşesi'ne tıkladığınızda görebilirsiniz. )




Blog Fikirleri


Ben,blog için aklıma gelen fikirleri de bu defterlere yazıyorum. Açıkçası,aklıma gelenleri hemen uyguladığım için başka bir defter açmaya gerek görmüyorum. Günlük kullandığım defterde özel bir bölüm açmak yeterli oluyor.







Bir Not Defteri Ne Kadar Süre Gider ?



Bu tamamen sizin hızınıza kalmış. Ben şu anda kullandığım defterimi ocak 2017 de açtım. Görünüşe göre,en fazla bir ay daha kullanabileceğim gibi duruyor.








Belirttiğim gibi,not defteri bir derya!

Bu üç bölümlük yazıda anlattıklarım benim not defterlerini nasıl kullandığımla ilgiliydi. Sizler belki bu yazılardan ilham alıp,çok değişik alanlarda kullanabilirsiniz bu defterleri.










Yazının diğer parçalarını okumak için : 

Not Defteri Kullanmak/1/E-Kitapları Listelediğim Not Defteri/

ve

Not Defteri Kullanmak/2/Alınacak Kitapları Listelediğim Not Defteri/



Gece Saçlı Kız

Yorumlar