Not Defteri Kullanmak/2/Alınacak Kitapları Listelediğim Not Defteri/

Not Defteri Dosyası/ Not Defterleri ve Not Tutmak Hakkında Her Şey


Evet,not defterlerimi anlattığım yazı dizisinin ikinci bölümüne geldik. Bugünkü yazıda almak istediğim kitapları listelediğim not defterim hakkında konuşacağız. Belki biraz geçmişe de gider,hatıralara dalarız.



Mayıs ayı da bitti bitiyor dostlar. Dünya ilerliyor. Günler geçip gidiyor. Bize kalan yaşamak oluyor. Elimizden geldiğince dürüst yaşamak. Doğru yaşamak. Kendi yolunda gitmeye çalışınca hep birilerinin ilgisini çekiyorsun. Oysa tek istediğin yolunda yürüyebilmek. Ama yok! Rahat verirler mi hiç! Gelip huzurunu kaçırırlar,dürtükleyip dururlar. Seni de o pis çukurlarına çekmeye çalışırlar. Ne garip,bu yetmiş yaşında olsan da böyle yirmi küsür yaşında olsan da. Uzak durun o insanlardan. Oyunlarına gelmeyin. Bırakın kendi kakadan kulelerinde yaşıyorum sansınlar. Bok çukurunda yaşayana pislik değmez mi hiç? Bırakın kendilerini yaşıyor sansınlar. Kirleriyle paslarıyla size bulaşmasınlar yeter ki!
Düzeltemeyeceğinizi kabul edin. Onları kurtaramazsınız. Bok parçaları üzerine yapışık olmadan yaşayamazlar. Denemek isterseniz,en acı sonuçları alacaksınız. Ki ben denedim,kimseyi dinlemedim. Elimde aşağılanmış bir kalple kalıverdim ortada! Hayat bir tecrübe,belki de tecrübe etmeniz en doğrusudur ne diyeyim!

Şimdi bu kız neden böyle konuşuyor ki? Not defteri anlatacaktı yine nelere daldı! Ah,göz görüyor da gönül susuyor mu sanki? Bu yanlış! Bunu yapma deyince neden anlamazlar ki? Yüksekten düşmek öldürücü yaralara neden olur dersin,ölmeden haklı olduğunu anlamazlar...Durumlar böyle kardaşlar!

Tamam. Bu kötü şeyleri şimdilik bir yana bırakıyoruz. Ve güzelliklere dönüyoruz. Not defterlerine,kırtasiyeye dönüyoruz!

Alınacak Kitapları Listelediğim Not Defteri


Kim alacağı kitapları listelemek için ayrıca bir defter tutar ki? Ben ben ben! Çünkü neden olmasın? Hayır hayır. Bunun mantıklı bir açıklaması var tabii ki. Efendim şimdi şöyle,önceleri günlük notlarımı aldığım defterime yazardım bu listeyi. Sonrasında fark ettim ki başa çıkamıyorum. Liste için iki sayfa ayırıyorum bakıyorum hoop doluvermiş. Tabii o arada günlük notlar da aldığım için araya bir kaç sayfa da girmiş. Hadi yeni baştan bir kaç sayfa ayırıyorum bu iş için. Sonra bakıyorum yine aynı şeyler yaşanıyor. Bir döngünün içine girmişim,sürekli aynı şeyleri yaşıyorum. İşin kötü yanı,gerekli olduğunda listeyi bulmak imkansız hale geliyor. Elimde bölük pörçük karışık bir liste oluyor ki bu benim yaşamaktan en nefret ettiğim şeylerdendir.

Durum böyle olunca ben de bir not defterini bu işe ayırmaya karar verdim. Önceki defterlerimde bulunan karışık listeleri bu deftere aktardım. Ancak hala pek de güncel tutamıyorum bu listeyi. İnternette gezinirken bir kitap almaya karar verdiğimde hemen elimin altında günlük not defterim oluyor. Ona not alıyorum. Bu alışkanlığı bir an önce edinmem lazım!

Özellikle küçük boyutta bir defter tercih etmemin sebebi ise sürekli yanımda taşımak istiyor olmam. Kendileri benimle şimdiden iki kere Türkiye yolculuğu yaptı bile! Biliyorum,notlarımı bilgisayara da alabilirim. Ne gerek var defterleri yanımda taşımama,cep telefonuna da not kayıt edebilirim. Ancak beni mutlu eden bu. Bilgisayara da cep telefonuna da not almayı sevmiyorum! Evde editörü Gnu Emacs ile aşk yaşayan bir kişi var. İkinciye hacet yok !

Günlük not defterim için tükenmez kalem kullanmayı tercih ediyorum yahut ince uçlu (Stabilo markalı) renkli kalemlerden. Tıpkı E-Kitap Listesi yaptığım not defterinde olduğu gibi bu defterde de kurşun kalem ve kırmızı kalem kullanmayı tercih ediyorum.Alınacak kitapları kurşun kalemle not alıyorum. Aldıktan sonra ise kesinlikle kırmızı kalemle tik işareti ile işaretliyorum. Kırmızı yıldızları ise öncelikli olarak almak istediğim kitapların yanına konduruyorum.

Kütüphaneler canlı olmalı. Sürekli genişlemeli. Son dönemde listeleme işini biraz boşladım. Böyle olunca da henüz okumadığım ama kütüphanemde bulunan bazı kitapları yanlışlıkla tekrar satın almaya kalktım. 

Aklımda kalan iki şey var kütüphaneler canlıdır. Kitap listeleri canlı tutulmalıdır!

Gelecek hafta çarşamba yazının üçüncü ve son bölümünü yayımlayacağım.






Gece Saçı Kız


Yorumlar