Korku Avcısı/ Chris Carter Üzerine


Yaklaşık bir ay önce okuduğum Korku Avcısı, ne yazık ki elimdeki son Chris Carter kitabıydı. Kanlı Selfie ve Haçlı Katil kitaplarını zaten okumuş ve yorumlamıştım.

Okumak isterseniz: Haçlı Katil ve Kanlı Selfie.

 Pegasus yayınlarının o son teknolojik(!) internet sitesinden anladığım kadarıyla, yazarın henüz dilimize çevrilmiş başka kitabı yok. Daha geçenlerde Almanca olarak basılmış bir kitabına rastladım markette. Bir romanı takılmadan, sözlüğe bakmadan okuyacak kadar ileri seviyede Almanca bilmediğimden ve açıkçası bundan zevk almayacağımdan, ana dilimde okumayı tercih ediyorum. İnsanın ana dilinde okumaktan aldığı zevk, çok az şeyde var.

Kitap öylesine bir tat bıraktı ki, bir süre yazmak istemedim. Tadına varayım, sindireyim dedim. Psikolojik gerilimin verdiği tat bir süre daha damağımda kalsın diye uğraştım durdum. Ancak en fazla bir ay dayanabildim, geldim yine buraya yazmaya!

Dedektif Robert Hunter ve ortağı Garcia iş başında! Bu kez, ayin gibi tasarlanmış bir cinayeti çözmeye çalışıyorlar. Öldürülen kişinin rahip olması ve cinayetin sanki bir ayin gibi işlenmiş olması, bu ikilinin kafasını karıştırır. Ancak zamanla ortaya çıkan başka cesetlerle, olayın ayin cinayeti olmadığı anlaşılır.

Rahibin oldukça kanlı cesedinin kafası kesilmiş ve yerine bir köpek kafası takılmıştır. Bir yandan kutsal kadehin içinde buldukları kan izleri, katilin kurbanın kanını içtiğinin göstergesidir.

Kurbanlarının en büyük korkularını bilen ve onları en büyük korkuları ile öldüren katilin amacı nedir? Bu yalnızca bir seri cinayetler serisi midir yoksa, katil bir şeyler anlatmaya mı çalışıyordur? Kurbanların sayısı çoğaldıkça, üzerindeki baskı da artan Hunter, araştırmalarına hız verir. Öncelikle kurbanların ortak noktalarını aramaya başlar, bu arada karşısına cinayetlerin tanığı olduğunu iddia eden genç bir kadın çıkar. Bu genç kadın, cinayetleri bir çeşit ruhsal görü ile görüğünü söylediğinde, kimse ona inanmayacaktır.

Acımasız katil, her geçen gün şiddet dozunu artırarak Hunter için daha kanlı olay yerleri hazırlamaya başlar. Zaman azalıyor, çember gittikçe daralmakta. Başarılı dedektif, bu vakayı da çözebilecek midir?

Oldukça akıcı olan kitap tam 431 sayfa. Açıkçası zamanınız varsa, bir oturuşta bitirilebilecek bir kitap. Tamam tamam! Bana uymayın ve tadını çıkara çıkara okuyun! ( Ben yalnızca üç güne bölebildim!!)


Gece Saçlı Kız

Yorumlar