Paket/Sebastian Fitzek İncelemesi ve Biraz Malumat


Nereden başlasam eksik, nasıl anlatsam yarım kalacak. Ben hiç böyle lal olmamıştım. Kelimelerim kaçtı, saklandı bir yerlere. Şimdi görüntüler buğulu, gözyaşlarımdan olsa gerek. Şimdi, hayat hiç olmadığı kadar karanlık.

Bu belki de beni dünyada en yalnız bırakan yara oldu. Bu en derin yara. Ben babamdan sonra, kontrol manyağı olmuştum. Annemden sonra ise bir korkak. 
Uykusuz gecelerimin karanlık düşüncelerini yaşıyorum şimdi. 

Aslında, blog yazmak konusunu hiç düşünmemiştim. Yani özel bir çaba harcamamıştım bunun için. Daha önceden hazırladığım yazıları yayınlıyordum son üç haftadır. Ancak fark ettim ki beni yazmak iyileştirecek. Sonradan anımsadım, Esintiler ve Anlar'ı yayına soktuğum zamanlarda babamın acısı çok tazeydi. Anladım ki beni okumak, anladım ki beni yazmak iyileştirecek. Ya da ben iyi geleceğini düşünüyorum. Bilmem. Belki birden yazmayı keser, kendi karanlığıma dönerim. Belki de aralıksız okuduğum kitaplar hakkında buraya yazmaya devam ederim. 

Ben hangi memleketteyim? Hangi mevsimde? Hangi evdeyim? Sahi benim adım neydi? 

Annemi kaybetmeden önce sipariş ettiğim kitaplardan biriydi Fitzek'in Paket kitabı. Biraz Alman yazarlardan okumak istemiş ve araştırmalarım sırasında Fitzek ile karşılaşmıştım. Efendim, kendisi Secret kitabının Almanya'daki en çok satan kitap ünvanını yerle bir eden birisi. Çok satanlar listesinin başında, gerilim kitapları yazıyor. 



Paket kitabı, konu olarak da oldukça ilginç. Hiç gitmediği bir otelin hiç var olmayan bir odasında tecavüze uğrayan Emma buna ne polis olan kocasını ne de diğer polisleri inandırabilmiştir. Seks işçilerini öldürüp sonra da saçlarını kazıyan bir seri katilin yaşayan ilk ve tek kurbanı olduğuna inanan Emma, günden güne yalnızlığa ve karanlığa sürüklenir. Tecavüze uğradığında hamile olan Emma'nın içinde derin yaralar açılmıştır. Bu katile medya ''berber'' ismini takmış.

Bir gün, komşusuna gelen pakedi ona bırakmak isteyen postacıya ''evet'' dediğinde, Emma'nın hayatı tamamen değişir!

Pegasus yayınlarından çıkan Paket, oldukça pahalı. Genel olarak bir sürü Alman yazarın kitabını yayımlayan Pegasus, fiyat olarak oldukça yüksek. İndirimli hallerinde bile kitaplar oldukça pahalı bence. 

Fitzek'in Paket kitabından sonra ben Sekizinci Gece isimli kitabını da okudum. Açık konuşmam gerekirse, Paket'in diline pek ısınamadım. Belki çevirmenlerin farklı olmasından, belki de yazar ile ilk tanıştığımdan. Hakkını yememek lazım, konu çok ilginç. İçine girdikçe derinleşen dehlizler gibi. İlginç ve orijinal bir konuya sahip. Ancak Paket'in dili bana biraz basit ve soğuk gelmişti. Sebebi nedir, bilmiyorum. Sekizinci Gece'de ise böyle bir hisse kapılmadım. 


Gelecek hafta için de Sekizinci Gece'yi yazmak niyetindeyim. Ya nasip!


Dikkat! Buradan sonrası kitap ile ilgili ip uçları içerebilir. Okuma keyfimi kaçırmaz ki diyorsanız, okumaya devam edebilirsiniz.

Aslına bakarsanız, ben Emma'ya hep inandım. Yazar, bizi Emma'nın yaşadıklarını kafasında kurduğuna ikna etmeye çalışmış olsa da hep en yakınındakinden şüphe ettim. Eve gelen kargonun bir kaybolup bir ortaya çıkması beni kocası ve kocasının arkadaşından şüphelenmeye itti. Hatta bir ara yazarın istediği gibi postacıdan bile şüphelendim. 

Adım adım cinnete götürüldüğünü hissettim. Evet, tahminlerimden birisi çıktı. Ancak asıl Berber adı verilen seri katilin kim olduğunu okuduğunuzda ki bunu anlamak neredeyse son 10-20 sayfaya denk geliyor, çok şaşıracaksınız. 

Gece Saçlı Kız


Yorumlar