Ajanda/Planner Mevzuları


Yeni yıla sayılı günler kalmışken artık planner mevzusunu yazmak istedim. Her yeni yıla bir Moleskine defter sloganımın halen arkasındayım ! 2017 ocak ayında aldığım Moleksine bitmek üzere. Sanıyorum bu sene dot sayfalı modellerinden alacağım. Henüz ne modeline ne de rengine karar verdim. Kırtasiyeye gittiğimde seçip beğenmek istiyorum. Bugün anlatacağım defter bir Moleskine değil. Tam tersine,mahalle kırtasiyesinden alınmış,gayet de ciddi yüzlü görünen bir defter. Eh,hadi  o zaman.. İçeri gelin,sıcak sahlep ikramımız birazdan başlayacak..


Ajanda/Planner Nedir ?


Efendim randevularınızı,unutmak istemediğiniz notları,özel günleri not edeceğiniz takvimli defterlere ajanda/planner denir.



 Nasıl Kullanılır ?

Genellikle iş hayatında kullanılan asık suratlı modellerdeki ajandalardan sonra,günlük hayatta ajanda tutmak ufkumuzu açtı. Hatta ufkumuzu iki katına çıkardı! Neymiş efendim çalışmayan bir kadının ajandaya ne ihtiyacı varmış? Öğrenci dediğin ajanda ile ne yaparmış ? İstediğimizi yaparız efendim. İstersek altın günümüzü not ederiz,istersek dostumuzun doğum gününü. Çocuklarımızla sinema gününü de not ederiz,doktor randevumuzu da! Bir rahat bırakın bizi ayol!!

Planner Süsleme

Dediğim gibi plannerların günlük hayatta sıkça kullanılmaya başlanmasından sonra,işler çok değişti. Neden asık suratlı defterlerimiz olsun ki ? Başladık süslemeye! 


Önceleri defter süsleme işi yalnızca çocuklara ait bir aktivite gibi gösterilirdi. Cicili bicili bir defter süsledin mi koca kadına bak utanmaz derlerdi. Yok yahu onu hala diyorlar! Siktir edin onları! Bırakın evi bok götürsün,biz ajandalarımızı süsleyelim. Koca kadınlar,koca adamlar olarak içimizdeki çocuklara kulak verelim. 


Planner Hangi Malzemeler İle Süslenir ?


Bu tamamen sizin yaratıcı zekanıza kalmış efendim. Stickerlar(yapışkanlı çıkartmalar),masking tapeler(desenli bantlar),simli ışıltılı kalemler,kalın uçlu keçeli kalemler! Siz isteyin yeter ki!


Peki Nereden Alacağız ?


Mahalle kırtasiyelerinde bile artık ajandalar bulunuyor. Benim önerim telli dosya tipi ajandalar olacak. Böylece süslemek için çıkartıp yeniden yerine kolaylıkla takabilirsiniz. Daha çok seçenek internette mevcut. Özel tasarlanmış modeller filan bir sürü seçenek var. Ayrıca zincir mağzalar da (D&R vb.) bir çok çeşide sahip. Bu yine sticker ve diğer süsleme malzemeleri için de geçerli.

DIY (Kendin Yap) Projeleri


Ben illa ki her şeyini kendim yapmak istiyorum derseniz,dot sayfalı defterleri tercih etmenizi öneririm. Böylece ister günlük,ister haftalık,ister aylık planlar yapabilirsiniz.  Sayfaları minik minik noktalı olduğundan,kolaylıkla çizgi çizebilir,bölümlere ayırabilirsiniz. Özgürsünüz! Çıkartın haydi oyun hamurlarını,parmak boyalarını!!

Ajandayı Amacı Dışında Kullanmak


Efendim,ben henüz bir dot defter edinemedim. Bu yüzden de elimdeki asık suratlı ajandayı çok farklı bir biçimde kullanıyorum. Malum,yurt dışında yaşadığımdan benim için Türkiye'ye geleceğim zamanlar çok özel. Yerimde duramıyorum,ayaklarım yere basmıyor! Ben de kendimi kırtasiyeye,kaleme,deftere verip sakinleşiyorum. Benim gayet ciddi bir ajandam var. Onu da ''bir takım mutluluklar'' serisi için ayırdım. Fotoğrafta görünen sayfa,güneşli bir günde mutlulukla hazırladığım sayfalardan biriydi.

Dediğim gibi,sınır sizsiniz. Kalem elinizde. Önünüzde rengarenk bir dünya. Ya bu gerçek dünyanın karanlığında,sisinde pusunda boğulursunuz ya da kendinize yepyeni,ışıl ışıl bir dünya yaratırsınız. Sayfaları araladıkça,güneş parıldar en karanlık günlerde bile. Haydi durmayın. Siz de kendinize biraz renkli kalem,bir defter ve stickerlar edinin. Yaşı başı siktir edin!! El alemi siktir edin!!



Ben genellikle sticker,masking tape gibi ihtiyaçlarımı AliExpress'ten karşılıyorum. Arama kısmına ''Planner'' ,''Organizer Planner'',''Masking Tape'',''Sticker'' anahtar kelimelerini yazarsanız karşınıza bir derya çıkacak! Aman dikkat! Doların yükseliği şu günlerde,milletçe birlik beraberliğe çok ihityacımız var!
Böbreği bırakıp çıkmayın da!!


Daha Önceki Yazılarım :

















(Reklam ürünü değildir.)

Gece Saçlı Kız




Yorumlar