Taşınmak -2-


 Merhaba doğan güneş! Merhaba bulut kardeş! Henüz taşınalı iki hafta oldu! Yaşadıklarımı taze taze,sıcak sıcak yazmak istedim ki unutmayayım. Hissettiklerim zaman içinde değişmeden,ilk haliyle yazıya dökülmüş olsun.





Taşınma Öncesi


Taşındıktan sonrası mı daha yorucu,yoksa taşınma öncesi mi bilemedim. Sanırım ikisi de birbirinden beter. Demem o ki biri boksa diğeri kaka! Seçim sizin.

Ön Hazırlık


Toplanmak için asla erken olduğunu düşünmeyin. Ne kadar erken eşyalarınızı toparlamaya başlarsanız,o kadar iyi olacaktır. Size bu serüvende eşilk edecek yoldaşlarınız ise koliler,koli bandı ve keçeli kalemler olacak!


Koli Satın Almak Yada Almamak İşte Bütün Mesele Bu


Türkiye'de yaşıyorsanız koli toplama işi daha kolay olacaktır. Bakkaldan çakkaldan,köşedeki mini marketten,eş dost akrabadan koli isteyebilirsiniz. Ne yazık ki benim burada öyle bir şansım olmadığından,kolileri satın almak zorunda kaldım. Eğer koli satın almanız gerekirse bunu yapı marketlerden değil de internetten yapmanızı öneririm. Yapı marketlerdeki koliler tane olarak hesaplayınca hep daha pahalıya çıkıyor. Tabii kese sizin! Seçim sizin!

Koli Bantları


Koli bantlarıyla,baş ağrılarıyla ben arkadaş olduuuuum! Ra ra ra ra ra ra raaam! Size önerebileceğim bol ağrı kesiciyi hazır bulundurmanız. Ve Allah aşkına,ne olur fazla koli bandı almayın. Bu taşınma sürecinde anladım ki biz torunlarımıza dahi yetecek sayıda koli bandı almışız. Evet,internet ucuz bir alternatif ancak tanesi daha ucuza geliyor diye elli tane bant almak nedir arkadaşım?

Kırılacak eşyaların bulunduğu kolileri işaretlemek için dikkat cam eşya,dikkat kırılacak eşya yazılı kırmızı-siyahlı bantlara da ihtiyacınız olacak.

Koli bantları hususunda verebileceğim son taktik ise,hani şu marketlerde kullanılan koli bantlama aletlerinden almanız. Bandı alete takıyorsunuz,istediğiniz yere kullandıktan sonra üzerindeki keskin uçla tek bir kol hareketiyle kesiyorsunuz. Yahu bir taşınma için değer mi demeyin! Biz iki kişi,yaklaşık yetmiş koli ile bu işi hallettik. Her bir kolinin bantlanması gerekiyor. Taşınırken size asla yetmeyecek olan tek şey zaman! Bu yüzden mümkün olduğunca pratik ve güvenli çözümler üretmeniz gerekecek. Koli bantlama işi de saatlerinizi alıp götürecek işlerden en önemlisi. Bu yüzden,bir koli bandı aleti çok işinize yarayacaktır.

Keçeli Kalem


Kırtasiyelerde,yapı marketlerde,bir milyoncularda kolaylıkla bulabilirsiniz. Keçeli kalemde en önemli kriterimiz kalın uçlu olması. Bu konuda çok ucuz olmadığı sürece,her türlü keçeli kalem işinizi görecektir. Ucuz keçeli kalemlerin sıkıntısı ise yazdıklarınızın uçup gitmesi olur. Ki bu isteyeceğimiz en son şey!

Yine siyah kalemin yanı sıra kırmızı keçeli kalem de alınacaklar listemizde olmalı!


Gazete Kağıdı

İşte geldik canım gazete kağıtlarına. Onlar birer hazine parçası! Onlar,taşınırken dibi delinen keselerimizin can dostu!

Mümkünse aylar öncesinden gazete biriktirmeye başlayın. Eş,dost,akraba seçenekleri de devreye sokulabilir. Yaşasın kağıtlara para vermemek! Yaşasın bedavacılık!



Balonlu Naylon


Evet,o çıtlak pıtlak şeylerden işte. Bunlara da oldukça fazla ihtiyacınız olacak. Yani bir nevi gazete kağıdının yancısı gibi düşünün. Eve gelen kargolardan filan çıkacak balonlu naylonları bir köşede biriktirmeye başlayın.

Eminönü gibi bir deryada da bunları bulmak mümkün. İsterseniz oralara da bakabilirsiniz.

Kolileri Numaralandırmak


Bu en önemli işimiz. Ne olursa olsun,kolileri numaralandırın. Nakliyecilerle çalışacaksanız,onlara da kaç koli teslim ettiğinizi iyice söyleyin ki bir karışıklık olmasın.

Numaralandırma işlemine en baştan da başlayabilirsiniz. Ancak benim önerim tüm kolileme işleri bittikten sonra numaralandırmaya başlamanız. Bir yandan koli hazırlama,bir yandan numaralandırma derken karışıklıklar olabilir. Sonra,üç tane sekiz numaralı koli ile başbaşa kalabilirsiniz!


Kolileri İsimlendirmek


Hangi odayı boşalttıysanız,kolinin üzerine mutlaka odanın ismini yazın. Hatta içeriğini de üzerine yazarsanız,tadından yenmez. Ama yine de ben de senin gibi paranoyağım Gece Saçlı Kız,koli üzerine içinde ne olduğunu yazamam diyorsanız bilgisayarınıza yada not defterinize not etmeniz yeterli olacaktır.


Taşınmak-1-



Gece Saçlı Kız

Yorumlar