Zeynep Türkiye'de

Uzun bir yolculuğun ardından evde olmak güzel.Burayı evim olarak hissedebilmek güzel.Bayram dolayısı ile pek dışarılara çıkamadım.Daha vapura bile binemedim.Ah İstanbul!Ne şehirsin sen!Boklu Haliç özlenir mi deli kızım?
Büyüdüğüm şehrin sokaklarını her seferinde biraz daha değişmiş buluyorum.Sanki çocukluğumdan parçalar da onlarla birlikte yok olup gidiyor.


Şu park değil miydi oynadığım?
Okul dönüşlerinde annemin sohbet ettiği o teyze de mi ölmüş?Hayırsız evlatları canım evini yıkıp apartman mı dikmiş?
Sıcaklarla aram kötü.Azıcık güneş istiyordum!Bu kadarı fazla oldu sanki!
Kargo şirketi,sipariş ettiğim kitapların bulunduğu koliyi getimedi hala.Oysa bayramdan günler öncesinden beri ellerinde tutuyorlar koliyi.Eh,işini düzgün yapan kim kaldı ki?
Onlarca kitap aldım.Sırt çantam iyice ağırlaşacak.Özlemin ağırlığı da binecek omuzlarıma.Kitapların ağırlığı hissedilmeyecek o vakit.
Sokakta yaşayan bir kediyi veterinere götürdük.İnsan olduğuma bir kez daha utandım.Bir kez daha reddettim insanlığımı!O küçücük gözlerde acıyı gördüm.Vakurluğu,aslan gibi karşılayabilmeyi acıları!Bir kez daha utandım,ağlayamadım.
Merhaba tatil sistiti!Ben de nerede kaldın diyordum!Geldin,günümü aydınlattın!Ne güzel şeysin sen sistit!İstanbul'un sıcağında,götümda sıcak su torbasıyla oturmak ne güzel!
Sokakta saçmalıyorum bazen.Geçen akşam kardeşimle buluştuk.İnsanlar üzerime üzerime geliyor koluna gireyim diye tutturdum!Eh,yaşadığım şehirde en kalabalık festivalde bile bu kadar insan olmuyor ki!İnsan 5 yılda nelere alışıyor.Ben de sakinliğe alışmışım işte.
Diğer kardeşimle buluşamadık henüz.Anlatacak ne çok şey birikti,özlemler birikti.Kardeşten öte dostlar biriktirmişim,sayıları bir elin parmağını geçmez.Henüz 24 yaşındayım,ömürlük kardeşlerden yana şanslıyım.

Henüz bir kaç gün oldu geleli.Gidişi düşünmek istemiyorum.Gidiş karın ağrısı demek.Gidiş,her defasında bir küçük kıyamet.Görecek günlerimiz var.Görecek güzel günlerimiz.

İstanbul kalabalık.İstanbul çirkin.İstanbul güzel.
İstanbul,bir zehir gibi.Panzehir yine İstanbul.


Gece Saçlı Kız

Yorumlar