Cehennem Evi/Richard Matheson



Uzun zamandır bu kadar keyifle bir korku kitabı okuduğumu hatırlamıyorum. O tatlı ürperti hiç gitmesin diye o kadar yavaş okudum ki. Araya bazı işler de girince, bir haftada ancak bitti. Ancak sizi temin ederim, tek bir oturuşta kolaylıkla bitirilecek bir kitap. 


Enfes. Tek kelime ile Cehennem Evi'ni anlatmam gerekirse, enfes derdim. Uzun zamandır ilk defa korktum. Huzursuz oldum, ışıklar açık uyumak istedim. Kitabın tadı damağımda kaldı. Bazı görüntüler halen gözümün önüne geliyor ve kalbim hızlanmaya başlıyor. İlk yirmi sayfadan itibaren Cehennem Evi'nin içine çekiliyor kolay kolay da oradan çıkamıyorsunuz.

Richard Matheson'dan daha önce okuduğum Ben Efsaneyim'in inceleme yazısını okumak isterseniz Buradan Buyurun.


Aslına bakacak olursak, klasik perili ev hikayelerinden oldukça sıkılmıştım. Kitabı alıp almamakta bile kararsızdım. Okurken zevk alamayacağımı düşünüyordum. Ancak tanıtım yazısında, Stephen King'in ''Cehennem Evi, yazılmış en korkunç lanetli ev romanı.'' cümlelerini okuyunca, bir şans vermek istedim. Ve bingo! 


Balesco, evin sahibi, sapkın, deliliğin sınırlarında gezen bir adam. Yıllar önce cesedi bulunamamasına rağmen, insanlar ruhunun Cehennem Evi'nde dolaştığına inanmaktadır.

Başlangıçta, klasik kurgu ile başlıyor. Doğa üstü konulara inanmayan bir bilim insanı ve karısı, bir kadın medyum ve yıllar önce Cehennem Evi'nden kurtulduğunda henüz çocuk denecek yaşta olan bir erkek medyum. Zengin bir adamın son isteğini yerine getirmek için Cehennem Evi'ne gelen bu kadro, burada tam bir hafta geçirecek. Sakin başlayan haftanın sonunda, evden canlı çıkabilecekler mi? 

Korkunç ürpertici, yer yer fazlasıyla erotik bir roman olan Cehennem Evi, son yıllarda okuduğum en güzel korku kitabıydı.


Kitabın sonu ile ilgili okuma zevkinizi kaçıracak şeyler söylemek istemiyorum ancak, sonu fazla insani bitti. Yani, doğa üstü bir yaratığın yok olması için yapılması gerekenler fazla insani, fazla gereksiz bir fani insan düşüncesinden yola çıkılarak yazılmıştı bence. O kadar gerilmeye, bu sonu pek yakıştıramadım.

(Aslında filmi de çekilmiş ancak ben filmini bulamadım internette.)


Gece Saçlı Kız

Yorumlar