2019 İçin Aldığım Kitaplar 3

Sadist/ Stephen King

Namı diğer Misery. Efendim bu kitabın filmi de var. Ben filmini yıllar önce izlemiş bulundum. Kitabı ise uzun zamandır basılmıyordu. Altın Kitaplar yayınevi sağolsun yeniden eski basımlarını güncelledi. Süper de oldu. Uzun zamandır istediğim bir kitaptı, sonunda alabildim.



Kujo/Stephen King

Nasıl da Stephen King yılı ama! Bu da yeniden basılanlardan. Stephen King, bir konuşmasında bir gün motoru bozulduğunda, neredeyse ıssıza yakın bir yerde tamirhane bulduğunu, orada kocaman bir köpekle yalnız kaldığını söylemişti. Hatta köpeğin ona saldırabileceğini sonradan düşündüğünü de eklemişti. Bunun üzerine de Kujo isimi kitabı yazmaya karar verdiğini söylemişti. 

Kujo, Hayvan Mezarlığı kitabında da geçiyor. Yani ikisi de aynı evrende geçiyor. Hayvan Mezarlığı kitabının geçtiği kasabada Kujo isimli bir köpeğin birden kudurduğundan bahsedilir. 

Merakla okuma sırasının Kujo'ya gelmesini bekliyorum.


Şeytan ve Genç Kadın/Paulo Coelho

Geçtiğimiz yıl aynı yazardan ''Zahir''i okumuştum. Bir eksilttiğimize göre, yeni bir kitap ekleyebilirim diye düşündüm.

Kendi Işığında Yanan Adam&Tanıdığım Metin Erksan/Ercan Kesal


Peri Gazozu'ndaki samimiyeti bu kitapta buldum. O kadar kısa geldi ki, hiç bitmesin istediğimden belki de.

İki saat yetti kitabı bitirmeye. Hakkında geniş bir zamanda yazarım belki.

Sis/Stephen King 

Caanım Stephen! Yine önce filmini izlediğim bir kitap. Hatta şu an güncel olarak çekilen dizisi de var.

Sis, oldukça sevdiğim bir filmdi. Kitabı da okumak istiyorum. Her zaman önce kitap desem de fark ettim ki Stephen King'in kitaplarının en azından bir kısmında bu tam tersi işlemiş bende.


Ayşegül Denizin Tadını Çıkarıyor

Uzuuuun kış günlerinde, Ayşegül'süz zaman geçmezdi zaten!


Madam Broşe'nin Salıncağı/Beatriz Oses

O gün Madam Broşe, tam doksan yaşına basıyordu. Dışarıda Kasım ayının acımasız rüzgârları esmesine rağmen, giyinip çıkacak ve kendisine en sevdiği çikolatalı pastadan alacaktı. Çünkü Madam Broşe tam doksan yaşına bassa da içinde hâlâ küçük bir kız çocuğu vardı. İşte bu yüzden pastasındaki mumları üflerken her yıl aynı dileği dilerdi: Keşke yeniden küçük bir kız çocuğu olabilsem.Ama bu yıl hiç beklenmedik bir şey oldu, Madam Broşe’nin dilekleri birdenbire gerçek oldu! 

Tanıtım metni bile yeter de artar! Can Çocuk, enfes resimleriyle bu kitabı iyi ki basmış!



Doğanın İşaretlerini Okumanın Kaybolmuş Sanatı


Henüz ilk gördüğümde okumayı kafama koymuştum bu kitabı. Eh, dört yanı orman içinde olan bir kasabada yaşayınca insan merak ediyor, etmeli.

İşte tanıtım metni; Yazar ve gezgin Tristan Gooley, doğada, açık arazilerde dolaşırken, ipuçları ile dolu doğal bir dünyanın farkına varır. Ağacın kökleri güneşin yönünü belirtir. Büyükayı, zamanı anlatır. Yanınızdan geçen kelebek hava için bir ipucudur. Bir kumul, hâkim rüzgârı ortaya çıkartır. Tarçın kokusu rakımdan bahseder. Tomurcuklanan bir çiçek güneyi işaret eder. Gooley, DOĞANIN İŞARETLERİNİ OKUMANIN KAYBOLMUŞ SANATI ile anavatanında ve dünyanın dört bir yanında arazi yürüyüşlerine onlarca yıl harcayarak tahmin ve izleme yöntemleri için elde ettiği 850’den fazla ipucunu paylaşıyor. İster kıyı şeridi boyunca ister kırlarda, ister dağlarda ister şehirde, isterseniz gece yürüyün, bu kitap, arazinin, Güneş’in, Ay’ın, yıldızların, bitkilerin, hayvanların ve bulutların neleri açıklayabileceği konusunda mükemmel bir kaynak; yeter ki nasıl etrafınıza bakmanız gerektiğini bilin!

Gece Saçlı Kız

Yorumlar