2019 İçin Aldığım Kitaplar 2

Kedi Dostu Cevahir Hanım/Tagrid en-Neccar

Şu ismin güzelliği bile yetmez mi? YKY yayınlarının çocuk kitaplarını çok beğeniyorum. Can yayınları da bu konuda iyi, ancak YKY'nin gönlümdeki yeri başka. Özellikle İstiklal Caddesindeki yerlerini dolaşmayı, çocuk kitapları bölümünü ziyaret etmeyi çok seviyorum. 

Resimli, kaliteli baskıyla çok güzel kitaplar yayımlıyorlar. 




İstanbul Hikayeleri/Peyami Safa


Elimde, bir gazetenin dağıtmış olduğu oldukça eski basım bir ''Dokuzuncu Hariciye Koğuşu'' kitabı var. En bilinen kitabı o sanırım. 
Bu kış nedense bir İstanbul konulu kitaplar sevgisidir gidiyor içimde. Genellikle ilgi duyduğum bir konu ancak neden bilmem bu kış bu duygu daha da baskın geliyor.

Siyasi görüşümüz, dünya görüşümüz farklı olsa da Peyami Safa'nın gözünden de görmek isterim İstanbul şehrini.

Kuşku Mevsimi ve Esaretin Bedeli /Stephen King

Uzun zamandır gözüm bu kitaptaydı. Altın Kitaplar eskiden bastığı ancak piyasada olmayan kitapları tekrar basmaya başladığında çok sevinmiştim.

Biraz geç oldu ancak, mutluyum.


AYŞEGÜL SERİSİ/Bahçesini Süslüyor, Hasta Yatağında


İşte yine bir YKY güzelliği daha. Ayşegül, doksanlarda çocuk olan herkesin aklında, kalbinde yer etmiş bir kitap serisiydi. Bir dönem gazeteler dağıttığı için, her sınıftan ailenin evine girebilmişti.

YKY yeniden basmaya başladığında çok mutlu olmuştum. Yavaş yavaş seriyi tamamlıyorum. İsimler çok çabuk unutuluyor, tavsiyem seri yapacaksanız numaralar üzerinden gidip satın almanız.

Fahrenheit 451

Önceliği her zaman kitaba versem de, bu sefer önce filmine denk geldim. Ben yeni tarihli filmini izledim, bir de eskiden çekilen filmi varmış.

İtfayeciler bir gün yangın söndürmeye değil de yangın çıkarmaya başlarlarsa ne olacak? Bir dünya düşünün, kitap bulundurmanın yasak olduğu, suç sayıldığı. Buldukları yerde kitapları yakıyorlar. Film ilginçti, kitabın daha ilginç olacağından şüphem yok.


Oyunlarla Yaşayanlar


Oğuz Atay, tutunması zor bir insan. Tutunamayanlar benim için oldukça zor bir kitap olmuştu. 2018 yılında Korkuyu Beklerken'i okumuştum. Diline biraz alıştığımı düşünüyorum. Bu kitaptan sonra tüm cesaretimi toplayıp tekrar Tutunamayanlar'a başlamayı istiyorum.


Kadınların Nesi Var?

Mizahı bol, resimli bir kitap. Aslında 2018 okuma listemde vardı ancak temin süresi uzun olduğu için alamamıştım. 2019'a kısmetmiş.


Harry Potter Boyama Kitabı ve Ozan Beedle'ın Hikayeleri(Resimli Özel Baskı)


Boyama kitabı yurt dışında ulaşabildiğim bir kitaptı. Ancak fiyat olarak, Türkiye'den satın almak daha uyguna geliyordu, bu yüzden beklemiştim. 

Ozan Beedle'ın Hikayeleri ise YKY'nin yeni süprizi. Biz serinin dördüncü kitabı olan Ateş Kadehi'nin resimli özel baskısını beklerken, onlar bunu bastılar. İyiymiş.

Zaten Ateş Kadehi'nin de yayımlanma tarihi 2019'a sarktı. Her yıl ekim ayında bir özel baskı diye açıklanmıştı. Ama kitaplar gittikçe kalınlaşıyor, Jim Kay'i de anlamak lazım. Açıkçası ben üçüncü kitabın resimli baskısını hiç beğenmemiştim. Sevdiğimiz karakterlerle yeni tanıştığımız bir kitaptı ve en sevdiğim kitaplardan biriydi. Ama resimli baskı bana o duyguyu vermedi. Nasıl desem, çok karanlık temalı bir kitaptı. İlk iki kitabın tadını vermemişti çizimler. Daha iyi olacaksa, daha uzun zaman da bekleyebiliriz. Yeter ki seriye yakışan bir iş olsun.


Gece Saçlı Kız

Yorumlar