2019 İçin Aldığım Kitaplar 1

Esintiler ve Anlar'da yenilikler bitmiyor efendim! Bu sefer de yeni aldığım kitaplar hakkında konuşacağız. 

Buyruuun efenim! Buyrieeen!




Uyuyan Güzeller/ Stephen ve Owen King

Ah sevgili Stephen! Uzun zamandır kitabın varlığından haberdar olmakla birlikte, bir türlü alamamıştım. Memlekete ayak bastığım gibi caanım Stephen ve oğlu Owen King'in kitabını sipariş ettim. 

Genel olarak okuyucuların beğenmediğini biliyorum. Fazlasıyla sosyal mesaj ve gündem içerikli olduğu eleştirileri var. Stephen King, ilk defa oğlu ile birlikte bir kitap yazdı. Kütüphanemdeki King raflarına seve seve bu kitabı da eklemek için sabırsızlanıyorum.


İstanbul Kareli Öyküler/Tolga Gümüşay

''İstanbul Kareli Öyküler, fotoğrafın gerçekliğiyle edebiyatın olasılıklarını iç içe geçirerek dünyanın en güzel kentlerinden birinde var olmanın türlü hallerini ortaya koyuyor. İstanbul'un gündelik hayatından kareleri, bu şehirde yaşamanın büyüsünü yansıtan öykülere dönüştürüyor.'' Diyor tanıtım yazısında. İstanbul ile ilgili, hem fotoğraf hem de öykü barındıran bir kitap. Tabii ki ilgimi çekti.

Fiyatı uygun, kağıt yapısını ve kitap boyunu daha farklı düşünmüştüm. Ama fiyat/baskı/kağıt karşılaştırması açısından, iyi buldum.


Yüzyıllık Yalnızlık/ Gabriel Garcia Marquez


Benim Hüzünlü Orospularım kitabını okumuş ve oldukça değişik bulmuştum. Kitabı okuyalı iki yıla yakın bir zaman oldu. Aynı yazarın başka kitaplarını okumak uzun zamandır aklımdaydı. Bu yüzden Yüzyıllık Yalnızlık kitabını aldım.


Peri Gazozu/Ercan Kesal


Ercan Kesal'ın Peri Gazozu kitabı hep karşıma çıkıyordu. Hatta geçen yazın sahafa gittiğimde kitaplar arasında gezinirken, bir kitabı kaldırdım ve altından Peri Gazozu çıktı. Eh dedim, bugünün kısmeti bu. 
Kitaptan bir sürü alıntı içeren güzel bir inceleme yazısı hazırlamayı düşünüyorum. Ama şunu söyleyebilirim, kitabı o kadar beğendim ki ilk işim aynısından kardeşlerime almak oldu. Dilimden düşmeyen, öylesine içten, öylesine güzel bir kitaptı ki. 

Geç tanıştığım bir yazar oldu Ercan Kesal. Eh, zamanı şimdi gelmiş diyelim. 


Yeni Hayat/ Orhan Pamuk


2018 yılında iki Orhan Pamuk kitabı okumuştum. 2019 planım da en az iki tane daha eklemekti okunacaklar listeme. Yeni Hayat'ı seçtim.


İnanalım Soğuk Mevsimin Başlangıcına, Gitmekti Benim Payıma Düşen/Furuğ Ferruhzad


Uzun zamandır okuma listemde olan, ancak bir türlü bulamadığım yazarlar arasındaydı Furuğ Ferruhzad. 
Online alışveriş yaptığım sitede, satışta yok ibaresiyle yer alıyordu kitapları. Bu sefer satışta olduğu zamana denk geldim, ve hemen bu iki kitabı sipariş ettim. 

En çok merak ettiğim kitaplardan ikisi, sanıyorum 2019'un ilk okunan kitapları onlar olacak.


Parasız Yatılı, Berlin'in Nar Çiçeği/ Füruzan


Füruzan ile tanışmamız yine sahaflarda oldu. Eski basımlı bir ''Benim Sinemalarım'' kitabına denk geldim. Hep aklımda olan, ancak henüz tanışmadığım bir yazardı.

2019 için iki kitabını aldım. Merakla, heyecanla okumayı bekliyorum.


Gece Saçlı Kız

Yorumlar