American Horror Story Hotel 12.Bölüm/Final

Eh,geldık Hotel Cortez'in son hikayesine.Bır AHS klasiği ile uğuladık Hotel sezonunu:mutlu son!



AHS Hotel sezonuna genel bir değerlendirme yapmamız gerekirse,benim için fena değil ile iyi arasında bir yerlerde olurdu her halde.Bir çok kez bahsettiğim gibi,bize tam olarak istediğimizi veremedi bu sezon.Neyse!
Final nasıldı?Vallahi bir çok gizem ortada kaldı.Bazı sorular cevapsız kaldı.Beğendim mi?Eh işte!Beklediğimiz gibi kötüler için yaşasın cehennem,iyiler için de mutlu son yazıverelim işte kafasıyla yazılmış bir bölümdü.Geçtiğimiz sezonların finalleri daha iyidi.Sanki aceleyle çekilmiş,boşluklarla dolu bir finaldi.
Zaman atlamasını ve yaşananların hikayesini Liz'in ağzından dinledik.Liz karakterini son bölümde bu kadar çok görmek benim hoşuma gitti açıkçası.Zaten tüm karakterlere nalları diktirdiniz,başka kim anlatacaktı ki?
Bu seferki tanıdık yüzümüz ''Billie Dean Howad''idi.Kendileri AHS'nin ilk sezonu olan Muder House'da bir medyumu canlandırıyordu.Her zaman dediğim gibi,tanıdık yüzler görmek güzel.
Genel akıbetlere bakacak olursak,Liz ve Irıs  Cortez'e yeni bir soluk getirdi.Sally ise Irıs'in yardımı ile instagram fenomeni oldu.Will Drake ile Liz moda işlerini ilerletti.Ancak prostat kanserinin ileri bir seviesinde olduğunu öğrenen Liz Cortez'de ölmek istedi.Ölümü onu yaratan Kontes'in elinden oldu.(Aman ne duygusal!)Ancak ölmedi,Cortez'de yaşıyor!(Hayalet de olsa!)
John ve ailesi kortez dışında hayatta kalmayı başaramadı.Kızlarını Liz sayesinde uzak bir okula gönderdiler.John,Cortez'in dışında öldüğünden ailesini yalnızca her yıl düzenlenen Devil's Night'ta görebiliyor.(Böyle yazınca da Gerçek Kesit'in sonundaki açıklamalar gibi oldu yahu!)







Eh,onlar erdi muradına diyecekken Kontes'in hala avlanmaya devam ettiğini gördük bölüm sonunda.Yeni sezonda Gaga yer alacak.Belki de Cortez'deki karakteri ile bağlantılı bir rolü olur.Ah,ne sıkıcı!Sanki farklı birini oynasa büyük değişiklik olacak da!

Böyle işte.

Yeni sezonda görüşmek üzere efenim!



(Fotoğraflar imdb'den alınmıştır.)


Gece Saçlı Kız

Yorumlar

  1. Neden Gaga'ya bir antipati duyuyorsun? Anlamıyorum. Bence kadın rolünün hakkını 2 kat vermiş durumda. jessica lange'nin yokluğunu bile hiç fark ettirmedi. Ama biraz saçma bir ölüm oldu Kontes için. Bence Lady Gaga'da değilde senaryoda var sorun. Bu kadar kolay mıydı Kontes'in ölümü? Burada biraz saçmaladılar. Hatta Senin dediğin gibi Sally'nin hikayedeki yerini sıçırttılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      AHS Hotel sezonu icin yazdigim diger kritik yazilarinda da belirttigim gibi,Gaga biraz degisik bir kisilik.Alismasi zor.Hani bazi insanlar vardir ya cok seversin ya antipati duyarsin,öyle iste.Ne yazik ki Hotel sezonu biraz aceleye getirilmis bir senaryo ile cikti karsimiza.Bir cok kisi gibi ben de Asylum sezonunu en iyi sezon olarak görüyorum.Güzel isler yapan insanlardan hep daha iyisini bekliyoruz.Belki de hatamiz bu.
      Hotel sezonu bir sekilde kör topal ilerledi.
      Belki bir sonraki sezonda,daha iyi bir senaryoyla Gaga'yi bana bile sevdirirler :)

      Sil

Yorum Gönder