Kapitalizmin Yılbaşı Kusmuğu:Havai Fişekler

Bir yılbaşını daha atlattık  a dostlar!Konumuz ne mi?Tabi ki havai fişekler!Diğer adıyla havaya para saçma sanatı!Ağzı açık ayran budalaları gibi havai fişekleri izleyenler,bu yazı sizler içindir!Haydi bakalım,kemerlerinizi takın,uçuyoruuuz!

Her yılbaşı aynı terane!Bıktık kardeşim sizin bu küçük(!) eğlencenizden!Başka bir gezegen bulun kendinize!Sizi burada istemiyoruz!

Ne zaman havai fişek atılsa aklıma hep ilk çağlarda yaşayan bir insanı alıp günümüze ışınlama fikri gelir.Nasıl delireceğini düşünürüm o insanın bu dünyada.Havai fişekler atılırken nasıl korkacağını hayal ederim.Yahu bir kere bu insanın doğasına aykırı.Normal(!)bir insanın bu kadar yoğun sesten ödü kopması gerekirken durum çok farklı.Kendi ellerimizle dünyanın nasıl da içine ediyoruz ama!Bunu ancak insan yapabilirdi zaten!İnsan ki yaratılmışların en üstünü!
Aç kurtlar gibi açtı kollarını kapitalizm,ağzından salya akıta akıta fişekleri izleyenlere.Bu en kirli savaşta,günlerini güzel geçirmenin derdinde milyonlarca insan sarıldı renkli havai fişek umutlarına.Kapitalizmin bütün yıl çarklar arasında ezdiği,ezildikçe bilinçsizleşen toplumların kanını havaya kustuğu günlerden biridir yılbaşı gecesi.

Doğaya zarar vermeyen deterjan(!) kullanan insanlar,nedense her özel(!) günde havai fişeklere sarılır oldu.Ah,serçe kuşunun yüreği.Dünyayı kanatları altına alan leylek kardeş.Hiç biri düşünmedi sizi.Biraz daha sarhoş olup,biraz daha para saçmak için gökyüzüne birbirleri ile yarıştılar.Öyle ya bu onların hakkıydı.Onlar özgürce yaşayan zincirli köle olduklarını ne zaman görecekler?Köşeye sinen kediciğin kalp atışlarından haberdar olmadılar,koca bedeni ile tir tir titreyen köpeklerini evde bırakıp izlemeye gittiler dünyanın sona doğru gidişini.Onlara sorsan eğlenceydi,ne zararı vardı ki yeni yıla ışıklarla girmenin!Daha fazla para,daha fazla seks,daha fazla yalan daha fazla ihanet!Ne zararı var ki bir gecelik insanlığını yitirmenin?

Dün gece yine bir kıyamettir koptu.Daha günler öncesinden dükkanlara dolduruldu havai fişekler.Elleri kolları dolu çıktı insanlar bu dükkanlardan.Yılda bir kere işte,yani sen de!

Yazının sonunu nasıl getireceğimi bilemedim.Aslında söyleyecek çok söz vardı lakin içimdeki istek kaçtı.O zaman diyecek tek söz kaldı:o havai fişek götünde patlasın emi!

Gece Saçlı Kız

Yorumlar