Dönüş,Köksüz Çiçekler ve Bir Şeyler Üzerine


Döndüm. Yarım saattir yazıp yazıp siliyorum. Bazen yarım sayfayı geçiyor yazdıklarım. Bazen kelimeler takılıp kalıyor. Yine siliyorum. Yine siliyorum. Bu sefer söz verdim kendime. Silmeyeceğim diye.
Gerekli gereksiz,anlamlı anlamsız ne olursa olsun yazıyorum işte. Konu çok başka yerlere gitti. Sahi ne yazacaktım ki ben? Hep böyle oluyor işte. Bu boşluk hissi. 



Aslında çiçeklerimden bahsetmek için gelmiştim buraya. Sonra saçma sapan gurbet konularına bağladım yine. Hep böyle işte. Hayat,oradan oraya sürüklenmeler. Bavullar,yollar. Havalimanları,vedalaşmalar. Bu memlekette vedalaşacak kimsem yok benim. O yüzden kolay olur gidişlerim. Güneşi görür,çiçeklenirim. Kış ortasında bile baharmış gibi yeşillenirim. Her kavuşma,can suyu olur toprağıma.
Toprak da toprak hani. Bir avuç...Bir avuçluk toprakta,kökleneyim isterim. 
Ben memleketsizim. Ne burada ne orada yaşayabilirim. Bir küçük saksının içinde,oradan oraya taşınır giderim.

Döndüm. Bavulları boşalttım. Evi süpürdüm,pakladım. Akşam yemeğini henüz hazırlamadım ama çamaşırları makineye attım. Nedir bu karnımda tepişen huysuz katırlar? Demedim mi kaç kere kamuya açık alanlarda göstermeyin yalnızlığınızı diye. Bak hele şuna sallayıp duruyor başını. Toplumsal huzuru bozmaktan ceza yazıyorum size. Arpa yarıya indirildi,biraz kilo almışsınız gittiğiniz yerde.

Bir şeyler başlayacak. Bir şeyler yarım kalacak. Mevsim değişecek,yaş ilerleyecek. Bir yerler değişecek. Bir yerler bulunacak. Bir yerler hep özlenecek. Peki benim gücüm var mı buna? Yıllar önce sormuş muydum yine kendime bu soruları ? O genç,hesapsız kadın nerede kaldı? Hangi sözler yıprattı onu,hangi gözler küçülttü ufacık bıraktı? Hangi hoyrat eller kırdı kanatlarını? Kırılan kanat iyileşir mi? Can çıkmadan ümit kesilmez mi? O genç kadın nefes alıyor mu bir yerlerde hala? Yaşıyorsan gel bana. En çok şimdi ihtiyacım var sana. Tıpkı yıllar önceki gibi,bir yolculuğa çıkıyoruz aslında. Yeni umutlarla,bir eksik ama o eksik hep sol yanımızda.

Bir şeyler değişecek. Bir şeyler yeniden başlayacak. Bir şeyler hep yeniden başlamak ister. Bir şeyler olacak. Bir şeyler oluyor bile. 

Döndüm. Şimdi korkuyorum. Yapabilecek miyim,bilmiyorum.


Gece Saçlı Kız

Yorumlar