Moleskine Not Defteri İncelemesi



Bu sabah,üç yıldır içine giremediğim pantolonların içine sığabilmenin coşkusu ile başladım güne! Hava da şansıma bir güzel,bir sıcak. Kuşlar cıvıldıyor,tatlı bir meltem esiyor! Aman,değmeyin keyfime! 

Haftanın son günü,kavuşmalara şurada azıcık bir zaman kalmış. Güneş parıldıyor,kaktüslerim çiçek açıyor. Daha ne olsun!




Moleskin defterlerinin hep namını duyardım. Efendim ünlü yazarların,dehaların kullandığı bir markaymış kendileri. Hatta sevdiceğim Stephen King bile buna yazarmış. Bu kış,yeni yıla yeni defter sloganı ile kendime bir defter almak istedim. Eh,madem paraya kıyacağım o zaman Moleskin olsun dedim.

Kendilerini 20 € gibi bir fiyata aldım. 

Neden Moleskine ?

Aslına bakarsanız,pek de bir numarası yok Moleskine defterlerin. Dolabımda bir tane bulunsun,bir de ben Moleskine deftere yazayım derseniz alabilirsiniz tabii.


Sayfaların Yapısı Nasıl ?

Efendim,hafif sarımtırak bir rengi var. Mürekkepli kalemle yazdığınızda bir dağılma söz konusu olmuyor.

Moleskine Defter Dolma Kalem ile Uyumlu Mudur?


Ne yazık ki cevabımız hayır. Evet,kağıt kaliteli olduğu için mürekkepli kalemle yazdığınızda (yahut dolma kalemle) yazılarda dağılma olmuyor.

Ancak dolma kalem ile yazıldığında arka sayfada yazının hayaleti beliriveriyor. Bu çok yoğun bir geçiş değil ancak dikkatli, yahut bu konuda takıntılı insanların hoşuna gitmeyen bir ayrıntı.

Bu yazıyı yazmadan önce internette biraz dolaştım ve bazı Moleskine defterlerin dolma kalem ile uyumu olduğunun yazıldığını gördüm. İlginçtir ki aynı serinin defterlerinde bile dolma kalem uyumu konusunda farklılıklar görülebiliyormuş. Bu yüzden,dolma kalem ile uyumluluk tamamen piyango! Şansınıza kalmış!



Moleskine Deftere Hangi Kalem ile Yazılır ?


Ben arkaya hayalet bir mürekkep geçse de yine de tercihimi dolma kalemden yana kullanıyorum. Lamy LX Rose Gold kalemim ile müthiş bir ikili oldular bence!

Kurşun kalem ile yazanlar da varmış. Ancak ben henüz denemedim. 

Rengi bence bej. Annem koyu yeşil olduğunu iddia ediyor. Ancak biliyorum ki ikimiz de renkler konusunda pek başarılı değiliz. Efendim bendeki Moleskine defter çizgili ve yumuşak kapaklı. Rengi de '' Carnet Ligne '' olarak geçiyor. 


Moleskine Deftere Ne Yazılır ? Nasıl Kullanılır ?


Paşa gönlünüze kalmış. İsterseniz bendeki gibi çizgili alın ve günlük olarak kullanın.

İsterseniz çizgisiz olanlarından alın ve çizim yapmak için kullanın. Moleskine'in internet sitesine girerseniz,her amaç için farklı farklı defterleri olacağını göreceksiniz. Çizim yapan insanlar arasında baya popüler ve tercih edilen defterleri de varmış.

Ben bazen günlük olarak kullanıyorum. Bazen balkonda otururken şiir yazmak için,bazense o an çevremde olup biten şeyleri yazmak için. Mesela balkonda oturup,doğanın görebildiğim tüm hareketlerini kayıt ettiğim de oluyor.

Şu hayatta en çok istediğim şeylerden birisi de çizim yapmaktır. Ne yazık,ben bu konuda yeteneksizim. Bazı insanlar yeteneğin sonradan kazanılabileceğine inanır. Bense,yeteneğin doğuştan geldiğine inanırım. Bu yüzden,Moleskine'den bir çizim defteri edinmiyorum.



Her yeni yıla bir yeni defter düşüncesini çok sevdim. Gelecek yıl için çok merak ettiğim ve dolma kalem ile uyumlu olduğu söylenen '' Leuchtturm '' markasından bir defter almak istiyorum.



Daha önceki not defteri yazılarım için : 








Ayrıca :




(Reklam ürünü değildir.)



Gece Saçlı Kız


Yorumlar