Avrupa'da Türkçe Kitaba Ulaşım Sorunu/Kitap Avrupa Sitesi Rezaleti

Daha önce defalarca kitap sipariş ettiğim ve hiç sorun yaşamadığım bir internet sitesi bu sefer ne kitaplarımı gönderdi ne da parayı iade etti.Şu an Paypal üzerinden käuferschutz(alıcı koruması/tüketici koruması) üzerinden şikayet ettik,bekliyoruz.''Kitap Avrupa'' sitesinden alışveriş yaparken bir kez daha düşünün derim.Sitelerinde 7 iş günü içerisinde temin edilecektir ibaresi bulunan kitap tam 30 gün boyunca temin edilemedi.Attığımız ilk maile kitabınız Türkiye'den temin edilecektir diye cevap verdiler.Daha sonra defalarca mail atmamıza rağmen her hangi bir dönüşleri olmadı.Telefonla ulaştığımızda karşımıza çıkan kişi kitabın Türkiye'den temin edildiğini,hafta sonuna kadar elimize ulaşacağı masalını tekrar okudu bize.Kitap hafta sonu da elimize ulaşmayınca site üzerinden siparişimizi iptal ettik.Ancak hikaye bununla da bitmedi.Paypal ile ödediğimiz 23 Euro,23.05.2016 tarihinden beri bize iade edilmedi.''Kitap Yurdu'' isimli sitenin de aynı şirkete bağlı olduğunu görünce onlara da site üzerinden ulaştık.Ancak yazdığımız maili tam okumamış olacaklar ki verdiğimiz sipariş kodunu kendi sistemlerinde bulamadıklarını ''Kitap Avrupa'' sitesine başvurmamız gerektiğini yazdılar.Oysa ki biz yazdığımız mailde ''Kitap Avrupa'nın'' mesajlarımıza dönmediğini yazmıştık!Bu kadar mı zordu sevgili ''Kitap Avrupa''?Site içindeki mail sisteminizin bozuk olduğunu da size telefonda biz söyledik.Çünkü siteden attığımız mesajların ulaşmadığına dair mail alıyorduk devamlı.Defalarca mail adresinizden yazdık.Bir cevap yazmaya bile tenezzül etmediniz.Avrupa'da yaşayan ve Türkçe konuşan biri olarak,zaten Türkçe kitap konusunda sıkıntı çekiyoruz.Türkiye'de çok uygun fiyatlara alacağımız kitaplara burada Euro üzerinden iki katı para vererek ulaşabiliyoruz.Yine de sesimiz çıkmıyor.Ancak artık yeter!Herkes bilsin ki KitapAvrupa ilgisiz ve müşterilerine değer vermeyen bir sitedir.
Eğer para iadesinde Paypal da bize yardımcı olmazsa,icra işleri ile ilgilenen bir firmaya gidip sizi 23 Euro için mahkemeye vereceğiz.Evet,koca şirketin kapısına 23 Euro için mahkeme celbi gidecek!Yanlış anlamaya mahal vermeyelim,bu asla bir tehdit değildir.Yalnızca hakkımızı arıyoruz ve izleyeceğimiz yolu anlatıyoruz.
Bundan sonraki gelişmeleri de burada paylaşmaya devam edeceğim.
Sevgiler...

Gece Saçlı Kız

03.06.2016 Düzenlemesi;Bugün öğlen saatlerinde Kitap Avrupa tarafından cep telefonum arandı.Kitabın ellerinde olduğunu eğer istersem kargo ile göndereceklerini hemen yarın elimde olabileceği masalını canları tekrar anlatmak istemiş her halde.Eğer istersem de paranın iade olacağını söylediler.Ben de iade istediğimi belirttim.Telefon konuşmamız bir dakikadan az sürdü.Sanıyorum kontörleri yoktu!Bu akşam Paypal hesabımızı kontrol ettiğimizde paranın yatırıldığını gördük.Meğer bugün Paypal'ın onlara tanıdığı son günmüş!Paypal hem dün hem de bugün onlara uyarı maili gönderdikten sonra,Kitap Avrupa bir şeylerin farkına varmış olacak ki 23 Euro'yu gönderme zahmetin girebildi.Böylece 14.05.2016 tarihinde iptal ettiğimiz siparişin parasını 03.06.2016 tarihinde geri alabildik!
Bir daha Kitap Avrupa mı?Tövbe!Vallahi de billahi de TÖVBE!

Gece Saçlı Kız

Yorumlar

  1. Ah bu yorumu 2 ay evvel 200 küsür €'luk siparişimi vermeden görseydim ya. Bir yıl önceki son siparişimde de sorun yaşamıştım, geç de olsa kitaplar elime ulaşmıştı. Son bi şans vereyim dedim, 2 aydır aynı masalı dinliyorum. Mesajlara cevap yok, iki kez telefonla konuşabildim, her defasında aynı hikaye, haftaya elinizde.. kaç gündür yine arıyorum kimseye ulaşamıyorum.. mesaj attım hukuki yollara başvuracağım diye, bakalım dönecekler mi? Sonra da 'kitap avrupa rezaleti' yazıp bakayım dedim aynı dertten muzdarip olan var mı, bu yazı çıktı karşıma., öyle böyle böyle değil, tam bir rezalet hakikaten.. her telefonda bir daha kesinlikle sizden sipariş vermeyeceğim diyorum, adam durumun düzeleceğini, şans verirsem indirim yapacağını söylüyor bi de. Ya sen bana kitabımı ver yeter, senden indirim isteyen yok.. ay gece gece yine sinirim bozuldu.. ben de bi yakayı kurtasam şunlardan hayırlısıyla..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Görünüşe göre,ne yazık ki benim yaşadığım olay son olmamış.

      Eğer ödemenizi Paypal üzerinden yaptıysanız ''käuferschutz''(alıcı koruması/tüketici koruması)üzerinden paranızı iade alabilirsiniz.Ben o şekilde paramı kurtarabilmiştim.

      Ne yazık ki Avrupa'da Türkçe kitaba ulaşım konusu çok sıkıntılı.Şöyle doğru düzgün çalışan,kitap fiyatları uçuk olmayan(hadi pahalı olmasına zaten alıştık ama uçuk olmasın) bir yere denk gelemedim ne yazık ki...İnsanlar genelde Türkiye'den yiyecek getirmeye çalışır,ben bavullarla kitap taşıyorum...Belki bir gün beklentilerimize cevap veren bir online satış sitesi bulabiliriz...Bir umut işte...

      Umarım sıkıntınız en kısa sürede giderilir...

      Sevgiler

      Gece Saçlı Kız

      Sil
  2. Merhaba,

    geçen sefer sinirimin hopladığı bir anda yazdığım için selamsız sabahsız girmişim kusura bakmayın..

    Maalesef paypal üzerinden yapmadım ödemeyi, kendim havale etmiştim.. ama neyse ki ablam avukatın yanında çalışıyor, dün bilgileri ilettim, mektup yazacak avukat..

    Tamam kitapturduyken, kitap avrupa oldunuz sistem değişikliklerinden dolayı aksaklık olabilir.. insan bunu anlayışla da karşılamak ister.. ama siteye girdiğinde hala 5-7 gün tedarik süresi yazıyor, aksaklıklarla ilgili uyarılmıyor ve gecikmeyle ilgili bilgilendirilme yapılıp özür dilenmiyorsa, anlayış filan kalmıyor insanda.. bu kadar vurdumduymazlık fazla.. sanmıyorum bu halde daha tutunabilsinler..

    Kitap temini için de Babil.com'u inceleyebilirsiniz.. gerçi kargo ücreti ve havale ücreti giriyor bu sefer devreye.. değer mi değmez mi bakmak lazım.. umudunuzu paylaşıyorum, inşaalah gün gelir sorunsuz kitap alışverişi yapabiliriz..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bende ödememi havale ile yaptim. Ve 2 bucuk aydir siparisim elime ulasmadi. Havale ile ödemenin iadesi yapilmadiginda nereye sikayet edebiliriz?

      Sil
    2. Merhaba,

      Tabii ben bu konuda uzman değilim ama bankanızla iletişime geçebilirsiniz. Kitap Avrupa'nın ilgisizliği malum. Ancak telefon yolu ile ulaşmayı deneyebilirsiniz. İki buçuk ay uzun bir süre ama bunun mutlaka bir yasal süresi vardır. Vakit geçirmeden bankanıza ve (kitabı aldığınız yerin Kitap Avrupa olduğunu varsayıyorum) Kitap Avrupa'ya başvurmanızı tavsiye ederim..

      Ayrıca bulunduğunuz eyaletin verbraucherschutz adlı kurumuna şikayet edebilirsiniz. ( tüketici hakları kurumu)

      Sevgiler...

      Gece Saçlı Kız

      Sil
    3. Merhaba Arkadaşlar,

      ben Kitapavrupa ilgili olumsuz yorumları ne yazık ki bir türlü gönderemedikleri sipirişimi iptal ettikten sonra okudum. Ödediğim ücreti iade etmediler, hatta ölü taklidi yapıyorlar. NRW Emniyetine suç duyurusunda bulundum, Tüeticiyi Koruma Kurumuna da bildirimde bulundum. Ben derdim ücretin iadesi filan da değil artık, ama madem ben dolandırıldım, başkaları da aynı şeyleri yaşamasın istiyorum.

      Sevgiler...

      Sil
    4. Merhaba,

      kötü tecrübeniz için üzüldüm. Gerekli yerlere yaptığınız şikayetlerden bir an önce sonuç çıkar umarım. madem beceremiyorlar, bu işi yapmasınlar o zaman yani.

      sevgiler

      Gece Saçlı Kız

      Sil
  3. Merhaba,

    Sıkıntınızın giderileceğine sevindim.

    Ben de benzer bir sıkıntı yaşamıştım,çok sinirlenmiştim.O yüzden sizi anlayabiliyorum. :)


    Babil.com genellikle Türkiye içi siparişlerimde tercih ettiğim bir adres.Ancak yurt dışına yalnızca büyük şehirlere gönderim yapıyorlar.Ne yazık ki benim yaşadığım şehire gönderimleri yok..Belki bir gün ağlarını genişletirlerse,zevkle alışveriş yapabilirim...

    Sevgiler...

    Gece Saçlı Kız

    YanıtlaSil
  4. Ben de küçük şehirde yaşıyorum.. müşteri hizmetlerine yazıp bulunduğum şehrin listede olmadığını söyleyince sorup eklemişlerdi, siz de mail atıp ekletebilirsiniz ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Çok teşekkürler.Ben de deneyebilirim bu yöntemi.

      Sevgiler...

      Gece Saçlı Kız

      Sil
  5. Merhaba,

    Yaziniza iyi ki denk geldim! Normalde siparis verdigim sitede bulamadigim bir kitabi KitapAvrupa'dan siparis vermek istiyordum ama caydim. Aradiginiz gibi bir site bulabildiniz mi bilemiyorum, eger bulamadiysaniz KitapBerlin sitesini öneririm, Berlin'de subesi olan Gökkusagi Kitabevi'nin online sitesi. Acildigindan beri düzenli olarak alisveris yapiyorum, cok memnunum, tedarik kaynakli gecikmelerde de sahibi Metin Bey bizzat ilgileniyor.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      ne yazık ki istediğim gibi bir site bulamadım.
      tavsiyeniz için teşekkürler, en kısa zamanda siteyi inceleyeceğim.

      Gece Saçlı Kız

      Sil
  6. Türkiye ile Avrupa arası şirketlerde dönemsel sorunlar yaşanabiliyor. KitapYurdu Avrupa veya yeni ismiyle KitapAvrupa 11 yıllık bir firma. Takriben 40 bin müşterisi bulunuyor. 2015 yılında shop sisteminde değişiklik yapıldı. Sayfanın intibakı uzun sürdü. Taşınma ve sayfa yazılımındaki değişiklikler nedeniyle anlık sorunlar malesef yaşanmıştır. Lakin köklü bir şirketiz. Eski veya yeni şikayeti olan müşterilerimizin lütfen 00 49 221 320 74 004 numaralı aramasını veya info@kitapavrupa.com adresine mail atmasını öneriyoruz. Uyarılarınız için teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder