46 Yok Olan 1-4.Bölüm

46 Yok Olan Dizisine Genel Bakış 


Baştan söyleyeyim Behsat Ç.'yi izlemedim.Evet,mağradan çıkalı henüz pek olmadı!Yani Erdal Beşikçioğlu'nu daha önce hiç bir yerde izlemedim.Ankara-Komiserim-La-tarzı yorumlarda bulunamayacağım ne yazık ki!Şimdi,kendinizi bunlara hazırladıysanız sizi içeriye alalım!


Bir kere dizini süresi ile ilgili söylemem gereken şeyler var.Evet bizim film uzunluğundaki baygın dizilerimizden sonra 46 gerçekten de çok iyi geldi.Dizinin süresi bence yeterli.Bazen bölüm sonlarında ulaan azıcık daha uzun olsaydı dediğim oluyor tabii.Ancak onu da içimdeki Türkiyeli televizyon izleyicisi teyzeye verin artık.
Behsat Ç'yi elbette ki duydum.Ancak dediğim gibi izlemedim.Hatta çekilen filmi duydum ona da gitmedim.Yani genel olarak dizinin konusunu bilsem de fragmanlara denk geldikçe yahut sosyal medyada denk geldikçe görmekten başka yaptığım bir şey olmadı açıkçası.Genellikle ekşi sözlükte komserim şöyle iyiydi,böyle güzeldi tarzı yorumlar okuyorum.Ancak şimdiden sonra yazacaklarım komiser Behsat Ç'yi tanımayan birinin yazdıkları olacak.Yani aslında bu benim için daha iyi.Eski dizisindeki karakter nedeni ile Murat karakterini Erdal Beşikçioğlu'na yakıştırmayanlar çoğunlukta.Tabii bir bakıma da haklılar.Ben de bir projede takip edip sevdiğim bir oyuncuyu başka bir dizide bambaşka bir rolde görsem her halde ben de garipserdim.
İlk defa izlediğim bir oyuncuya bu kadar hayran olacağımı sanmazdım açıkçası.Eh,malum orta yaş karizmasını da ekleyince ortaya etkileyici bir görüntü çıkıyor.Sanıyorum bu marjinal rolün hakkını verecek fazla sayıda oyuncu yoktur Türkiye'de.Bir psikopat-kırık ancak bu kadar iyi canlandırılabilirdi.
Dizinin fragmanları dönmeye başladığında ilgimi çekmişti.Aslında Behsat Ç'yi izlememiş olmanın verdiği bir şeyler kaybetmiş hissi yüzünden 46 Yok Olan'ı izlemek istedim.Hep aynı şey arkadaş,hangi ortamda konusu açılsa o tuhaf,aşağılayıcı bakışlar!Tamam!Bakın ben de 46'yı izliyorum işte!!
İlk bölüm burada paskalya bayramının pazarına denk gelmişti.Pazartesi tatil olduğu için ilk bölümü televizyondan izleme şansım oldu.Türk televizyonları için oldukça ilginç bir konuya sahip olan 46 Yok olan benim kalbimi kazanıverdi!
Bir kaç yerde Breking Bad adlı dizinin uyarlaması olduğu yazılıydı.(Evet,o diziyi de izlemedim.Mağradan selamlar!)Genetik profesörü olan Murat,komada olan kız kardeşini hayata döndürmek için her şeyi yapacak bir karakter.Bunun için Şaman ayinine katılıp özel içkilerini ele geçirir.Bundan sonra olaylar tam anlamıyla içinden çıkılamaz hale gelir.Murat,hastane sahibi olduğundan Ceyla isimli psikiyatrı da yanında işe alır ancak işin aslı hiç de öyle değildir.Ceyla'nın babası Murat'ın babasının ameliyat ettiği son hastadır.Ve adam o ameliyatı yaptıktan kısa bir süre sonra oğluyla kızının gözleri önünde öldürülür.
Şaman ayinindeki içkiden aşı üreten Murat aşıyı hem Ezo'ya hem de kendine uygular.Aşının etkisi ile geceleri bir psikopata dönüşür!İlk işi de Ceyla'nın babasını öldürmek olur.Ancak adamın ölürken söylediği şeyler işleri daha da karıştırır.
Uyandığı zaman hiç bir şey hatırlamayan Murat artık çift kişiliklidir!Eski Mit'çi olan amca devreye girer.Murat cinaetten bir şekilde yırtar.
Son yayınlanan bölümde babasının ölümünün tesadüf olmadığını,Murat'ın paranoyalarında haklı olduğunu öğrendik.Organ mafyasının favori doktoru polis takibinde olunca,ameliatı yapabilecek tek doktor Murat'ın babası kalmış geriye.Eh,adam terslik olduğunu anlasa da tehditle ameliyatı yaptırmışlar.Sonrasında başka ameliyatlar da yaptırmak istediklerinde çareyi kaçmakta bulmuş.Lakin henüz kaçamadan öldürülmüş.Ancak bu hikaye bana biraz ucu açık gibi geldi.Sanki başka yerlerden de kurcalansa bambaşka şeyler çıkacak gibi altından.
Komiser Doğan ve Selin'den bahsedelim azıcık da.Başından beri bu Doğan komiserde bir tuhaflık olduğunu seziyorduk.O uzak tavırları,donuk bakışları ile zaten izleyiciye bu adamda bir bokluk var mesajı veriliyordu.Selin'e tehdit mektuplarını gönderen kişinin Doğan olduğunu öğrendik.Ancak bunu neden yaptığını henüz bilmiyoruz.Anlaşılan o ki Selin'den önceki ortağını sattı.Ortağının ölürkenki cenazeme gelme lafı gerçekten can acıtıcıydı.Doğan komiser vicdan yapmış olacak ki eski ortağının annesini ziyaret edip,iyi çocuğu oynayarak kendini rahatlatmaya çalışıyor.
Selin komiser ise tam bir karmaşa.Bursa'da ahlak şubeden geldiğini biliyoruz.Gösterilen flash backlere göre bir çetenin içine sızmış.Operasyon bittiğinde kendisine öldü süsü vermiş.Ancak deşifre olmuş görünüyor.Doğan komiserin davranışlarına bakılırsa,teşkilatın içindeki çatlaklardan biri de o.Her ne kadar bazı konularda salağa yatsa da ben Selin'in salak olmadığını düşünüyorum.(İlk bölümlerde Selin'in komiser olduğuna pek inanamamıştım.Davranışlarından mıdır nedir bilmiyorum,öyle düşünmüştüm.)
Gelelim Ferit amcaya.Nedense bu amca da hiç güvenilir gelmiyor gözüme.Murat'tan bir şeyler gizlediği,bir işlerin içinde olduğu kesin.En azından Murat'ın babasının ölümü hakkında bir şeyler biliyor.
Salim karakteri şimdilik biraz geri planda ilerliyor.Ancak Murat ile olan diyologları benim hoşuma gidiyor.Aralarında iyi bir uyum var.
Ceyla ise fazla mı saf,yok tipi mi öyle gösteriyor henüz çözemedim.Malum kaşlarının şekli nedeni ile hep saf,masum ve de mazlum bir ifade oluşuyor suratında.

Evet,bazı mantık hataları barındırmasına rağmen ben 46 Yok Olan dizisi Türk televizyonlarında yer aldığı için mutluyum.Tabii pazar gece yarısı yayınlandığı sürece içimde hep bir yayından kaldırılacak mı korkusu olacak sanırım.

Bölüm başından itibaren seyirciyi sarıp sarmalayan,içine çeken bir yapım.Pazartesileri uyandığımda aklıma ilk olarak yeni bölümü intenetten izlemek düşüyor!
(Bazı diyalogların çok basit olması can sıkıcı.Yahut bu bölümdeki Ceyla-Şaman kızın sahnleri/diyalogları de gereksiz uzun ve boştu!)

Ancak ben 46 Yok Olan'ı sevdim.Aslında buraya yazmak konusunda çok kararsız kaldım.Neden bilmiyorum,nereden başlayacağımı bilemedim.Çok karışık bir anlatım olduysa affola!Şİmdiden sonra bölüm bölüm kritik yazısı yazacağımdan bu kadar karmaşık olacağını sanmıyorum.


Gece Saçlı Kız

Yorumlar