Fear The Walking Dead 1.Sezon 5.Bölüm

Isler kizisiyoooor!Ben bu berber adamda bir seylerin var oldugunu size dememis miydim!Adam Saw cikti Riza baba!


Baba kizin yaptigi ilk plan bana o kadar sacma geldi ki anlatamam.Hatta bu plani yapan kisi Daniel olunca is daha da sacmalasti.Ama daha sonra anladik ki babacik kizina isin aslini anlatmamis!Asil plani Ofelia araciligi ile Adams'i esir alip iskence yapmakmis.Kacarken berber setini de yanina almayi ihmal etmemis olan Daniel Salazar pek de kül yutacak bir adam degil.Ben bir sey bilmiyorum masallarina da kanmadi tabii.Madison'in önce biraz harlayip sonra sönecegini zaten biliyorduk.Cici,kurallara uyan Amerikan vatandasi olmayi artik birakti.Daniel'in de dedigi gibi,zarar görmesini mi istemiyorsun yoksa gördügü zarari bilmeyi mi?Madison'in cevabi basitti o yalnizca oglunu almak ve Liza'nin sacini basini yolmak istiyordu.


Gelelim berber amcanin ögrendiklerine.Aralarinda gizli bir kod olan "cobalt"in varligindan haberdar olduk Daniel sayesinde.Bu bir bosaltim plani ama yalnizca ordu birimlerini!Yani ordu kicini kurtaracak,geriye kalan insanlardan da ne kadarini yok edebilirlerse o kadar iyi!Eh,buraya kadar klasik plan.Asil olayimiz kahramanlarimiz ne bok yiyecekler?

Diger önemli nokta da ordunun zombileri nasil yok ettigi idi.Yahu bu bölgede insan sayisi az,cogu kacarken baska bölgelerde enfekte oldu her halde o yüzden bu kadar az zombi var diyordum hep.Lakin isin asli baskaymis.Kahraman(!) ordu,onlari kocca stadyuma kapatmis.Hem de aralarinda enfekte olmamis olanlarla birlikte.


Bu bölüm ne yazik ki Griselda'yi kaybettik.Ve anladik ki doktorlar,ordu ve devletin yüksek kademesindeki kisiler ne sekilde ölünürse ölünsün dönüsülecegini biliyor.Yani en azindan doktor hanim biliyor.Bu sayede Liza da ögrendi.Eger Liza sag salim sekilde ex esinin yanina varabilirse,TWD'teki kahramanlarimiz gibi olayi deneyimleyerek anlamak zorunda kalmayacaklar.
Salgin kontrol merkezinde islerin nasil yürüdügünü gördük.Bir de yeni zenginimiz peydah oldu!Onun sayesinde Nick alt katta atesi olanlarin yanina gitmekten kurtuldu.Zaten TWD'ten de hatirlayacaginiz üzere enfekte olan kisilerde ilk belirti ates oluyor.Ilk sezonun ilk bölümlerinden birinde Rick Morgan ve oglunun kapisina yigildiginda atesi oldugundan dolayi ondan korkup onu yataga baglamislardi.Sonra Morgan kendi karisinin nasil dönüstügünü,nasil atesler icinde yandigini anlatmisti.



Bir de ergenlerimizin histeri krizi vardi tabii.Ne diyeyim ki,henüz TWD dünyasina alisamadilar.Alistiklerinda evlere yalnizca bir seyler bulmak icin girecekler.

Travis!Ezik misin lan sen?Miy miy miy!Ama ben silah kullanmasini biymem ki amca!Ben edebiyat öyetmeniyim amca!Bisiktirol yahu!

Simdiii,düsündügümüz gibi ordu yalnizca dinlenme yeri olarak karakterlerimizin mahallerini secmis.Kendi kiclarini kurtarmak icin gelecek emir icin hazir olmak istemisler sadece.Ki böyle olmasa bile "Cobalt" dedikleri tahliye plani devreye girdi.Bu da demek oluyor ki ellerine yüzlerine bulastirdilar ve kacacak yer ariyorlar!










           Senin zorun ne Daniel amca?Nirvanaya ulasmis gibi kalakaldin öyle?

Isler bu kadar boka sarmisken kahramanlarimiz ne yapacak?

Ve bir kötü haber,
Dizi sezon finali yapiyor!

Saymeyoooz!

Saymeyoooz!

Daha dadi damagimizda kalmisken!

Olacak is mi yahu bu?

Sezon finalinden hemen sonra ekimin ilk haftasinda internet serisini yayinlamaya baslayacaklar.Bu seri internete özel bir seri olacak.Tipki TWD'te de oldugu gibi.Konusu ise salgin sirasinda ucakta olan yolcular ve yasadiklari olacak imis.Eh,agzimiza bir parmak bal calip biraktiniz yani!


(Fotograflar amc'den alnimistir)


Gece Sacli Kiz

Yorumlar