"E-Kitap" Meselesi

Eski kafali Gece Sacli Kiz iftaharla sunar!

E-kitap meselesi...



Bu konuyu yazmayacaktim aslinda.Bugün öyle bir e-kitap propagandasi izledim ki televizyonda,yazmasam catlardim kardaslar,bacilar,analar!
Simdi bu kiz yine sapitti,sardiracak sey ariyor diyeceksiniz.Bu sefer deliligi kabul etmiyorum!Bu sefer inadim inat...devami nasildi yahu?!

Teknolojilere yabanci biri olarak yaziyorum bunlari.Benim teknolojiden anladigim bilgisayardan haberlere bakmak,dostlarimla haberlesmek ve blog yazmak.Akilsiz bir telefona sahibim,onu da göt cebimde degil genelde sehpahanin üzerinde birakirim.Oysa ki teknoloji ucuyor,devir degisiyor.Güzelim basili kitaplarin yerini renksiz,ruhsuz e-kitaplar aliyor.Isyanim buna.Günün birinde kitap nedir bilmeyen,aradigini bir kac saniye icinde bulabilen nesiller yetisecek!Uyan Gece Sacli Kiz uyan!O nesil yetisti bile!Hic umut yok mu?Umut....Umut...Umut insanda!diyordu Nazim!Ah,umut var mi sahiden?

Ben cocukken annemin ansiklopedileriydi derslerdeki yardimcim.Ögretmen bir ödev verdiginde acaba bulabilecek miyim ki diye eve gidene kadar karnima agrilar girerdi.Kitabin kokusunu icime ceke ceke,annemle oturup ödevimi tamamlardik.Sayfalara dokunurduk,hissederdik.Teknolojiye karsi filan degilim.öyle olsa burada isim olmazdi her halde.Sadece korkuyorum.Duygusuzlasmaktan,o beyaz isikli camdan telefonlara dokunurken gün isigini unutmaktan korkuyorum.Sessizlesmekten,kimsessizlesmekten,sanal birer gölge olmaktan korkuyorum.

Sadece,insanligimizi fark edelim.Sadece,Sosyal sorumluluk videolari,sosyal deneyler hatirlatmasin bize insanligimizi.Internetin olmadigi,herkese her seye bu kadar kolay ulasmadigimiz zamanlari özlüyorum.Televiyzon sesinin olmadigi zamanlari.Mesela,Adam akilli birilerini özlemeyi özlüyorum yahu!

Kitaplarimi da elimden alacaksa,tüküreyim ben böyle teknolojinin icine!
E kitap olayini en basindan beri sevmedim.Birileri cikip da ama agaclar kesilmiyor e kitaplar icin geyigine baslamasin,cok fena agizlarina kürekle vurasim var!

Kitaba dokunacaksin arkadasim.Kokusunu icine cekeceksin,Kitabi seveceksin.Bir camin üzerinde parmaklarini kaydirarak degil parmaklarinla.hissederek,bir bir cevireceksin sayfalari(Tabi tükürüklemeden!).Cantanda agirlik yapiyor diye atmayacaksin bir kenara,tipki hazineymiscesine özenle tasiyacaksin.Ona ulasabilmek icin,günlerce belki aylarca para biriktireceksin.Ozeneceksin,seveceksin,saygi göstereceksin,degerini bileceksin.

Degerini bileceksin...

Degerini bileceksin...

"*Bir umudum sende,anliyor musun?"


(*Ahmed Arif'in Anadolu siirinden alinti yapilmistir)


Gece Sacli Kiz


Yorumlar