The Walking Dead 5.Sezon 16.Bölüm Sezon Finali

Ben Sasha!Ölümle cenkte,kafayı yemek üzere olan Sasha!Ben Sasha!Zombilerle savaşan!Sabrı öğrenmek için kafa patlatan!Zombi dünyasını anlamayan!Anlamadıkça çıldıran!Yürüdüğü  her adımda zombileri doğrayacağına söz veren!Ben Sasha!Beni beni Bihter'ini!Oysa herkes öldürür sevdiğini!!

Nefsini öldür!Yoksa o seni öldürür!Kibrini yen Süleyman!


Eh,Sasha bacımızın o sahnesini görünce tahminimce bir çoğumuzun aklına Sülüman'ın bu sahnesi gelmiştir.Yoksa şimdilik(!) delirmedim yani.TWD yerine Sülüman'ı yazıyor bu kız iyice sıyırdı demeyin diye söylüyorum!Yoksa,hangi deli,deliliği kabul eder ki?

Gelelim sezon finaline!Arkadaş neydi o yahu!Ne süper bölümdü filan diyenlere şöyle bir siktir çektikten sonra sezon finali vasatlığına dönüyorum.Arkadaş o kadar bilmem kaç dakika olacak,sezon finaline hazır mısınız ooov yyyyeees diye bizi gaza getirdiniz de ne oldu?Ne izledik yani koca bir bölümde?
Glenn'in tuzağa düşeceği çok belliydi.Ayrıca o konu uzadıkça uzadı.Sahneler o kadar bölündü ki olayın sıcaklığı ortadan kalktı.Glenn bir göründü bir kayboldu,ne ara kurşun yedi de ne ara kaçtı!Sonracığıma gelip kıvırcığa arkadan saldırmalar filan.Çok kopuktu.

Peder yavşağı kendinden çıkartamadığı hırsını başkalarına yıkmaya çalıştı da ne oldu!Sonunda oturup el ele verip dua ettiler!Acep hangi tanrıya?

Ya Deanna hatun!İnsanın canından can gidince nasıl gözü dönüyormuş?Rick de o komutu bekliyordu zaten!Çoktan yapılması gerekeni yaptı.

Gelelim bu kurtlar ve dublu veee meselesine.Geçen bölümlerde kurtlar ile ilgili bir kaç duvar yazısına rastlamıştık.Aralarından kovdukları kişilerin böyle bir topluluk oluşturacağını biliyorduk internetteki dedikodulardan.Kurtlar yani Wolf yahut dublu veee (w) olayı çözülmüş oldu böylelikle.Zaten konuyu toparlayıp da bir boka getiremeyecekleri çok belliydi.Onca bölümdür süründük durduk,nasıl bir final bekliyorduk ki.

Grubun,dikine gitmesine rağmen Rick'i tuttuğunu görmek güzeldi.Demek ki hala gerçek bir gruplar aslında aileler demek daha doğru olurdu.Rick'in istediği oldu işte,bakalım yandan yemiş demokrasi ile nasıl bir yaşam kuracaklar.Gerçi bu kurtlar denilen topluluk da baş ağrıtacağa benziyor.Artık Aaron'un çantasına da sahipler.Ve polis kıyafetli Rick'in de içinde bulunduğu bir dolu fotoğrafa da sahipler.

En sonunda Morgan'ı görmek iyiydi.Adam zaten sezon arası bölümünde görünmüştü en son şimdi de sezon finalinde!Finallerin adamı.Daryl ve Aaron kıçı kurtaramazdı Morgan olmasaydı.Ayrıca hapishane saldırısından önce silah almaya gittiklerinde Daryl,Morgan'ı görmüştü.Lakin üstünden çok zaman geçti ve adamın en kırık zamanlarıydı.Hatırlamaması normal.Yahut ben totodan atmaya başladım.O bölüme dönüp izlemeye üşendim şimdi.
Ama düzeltmek istediğim bir konu var.Aaron hakkındaki fikirlerim değişti.Güvenmemekte haklıydım ama arabada mahsur kaldıklarında kendini feda etmek istemesi filan,eğer blöf yapmıyorsa tabii.Bilmem,bana samimi geldi.


Evet,olayımız yine kötü adamlar ve Rick'in grubu.Tıpkı kötü adamlara karşı savaşan(!) Rıza baba ve ekibi gibi!Biraz kabak tadı vermeye başladı.Glenn kıvırcığı öldürmeliydi.Tuttu elinden kaldırdı,birlikte omuz omuza yürümeye başladılar.Bölümün mesajı neydi?Kötü adamlar var!Ama kötülere içimizdeki iyiliği gösterelim bütün dünya buna inansa bir inansa hayat bayram olsaaaa!İnsanlar el ele tutşsa löy lö löy löy!Bir kere ihanet eden hep eder Glenn kardaş!

Neyse!Sanırım TWD ile ilgili en olumsuz yorumlarım bu yazıdaydı.Bilmiyorum.Sürekli yağmur yağıyor ve hava kaprakanlık.Hiç hoşuma gitmiyor bu.Mutfak musluğum bozuldu,yapacak bir Allah'ın kulu yok!Böyle işte.

Taaaaa bilmem kaç ay sonra yeni sezon başlayana kadar eyvallah!







                                            Akdenizzzzz akşamlarıııııııı bir başkaaaaaaaa oluyooor!

                                            Fidanlar ağaca ağaçlar ormana dönmeli yurdumda!


                             Sakalsız pek olmasa da,kuş ölmedi beybi!

(Fotoğraflar www.amctv.com'dan alınmıştır)

Gece Saçlı Kız

Yorumlar