AliExpress Sticker Alışverişi/4/ ve Yağmur Sıcağında Biraz Gevezelik



Yine düştük yollara yollara yollara! Yine aştık dağları dağları dağları! Bu aralar yalnızca Bulutsuzluk Özlemi efendim! Biraz kafa dağıtmaya, biraz müziğe ihtiyacım var. İhtiyacımız var!


Şu ansa, sığırcık sesleriyle dolu tüm sokak. Demek bu kasabaya, yılın bu günlerinde uğruyor sığırcıklar. Çeşit çeşit serçe, kumru ve kara tavuk kuşlarına ev sahipliği yapan bu ağaçlar, şimdi de sığırcıklara ev sahipliği yapıyor. Buradan geçerken mi uğradılar yoksa kalıcı mı olacaklar bunu kestirmek zor. Çünkü benim bu kasabada ve ülkenin bu yakasında henüz ilk yazım. Önce ne olduklarını çıkaramasam da azıcık yakına konan bir tanesi sayesinde anladım Starvogel olduklarını. Bugünün Almanca kelimesi de bu olsun, her gün yeni bir kelime öğrendiğim filan yok ama, bugün bir yeni kelime öğrendim işte. 

Uzun zamandır sığırcık sesi duymamıştım, hemen balkona attım kendimi. Uzun zamandır kullanılmayan balkon masasını açtım ve koca bir örümcek bilye gibi sallanmaya başladı önümde. Eh, biz anlaşmıştık seninle hani karşıma çıkmayacaktın? Havada tam bir fırtına öncesi ağırlık. Bu iki gün, şiddetli sağnak ve fırtına bekliyorlar. Öyle yapışkan bir sıcak, ben denizden gelen bir esintiye hasret. Yok, memleketin bu köşesinde deniz yok, adına nehir dedikleri bir yeşillik var. Yeşil, her yer yeşil. Bazen, nehir kıyısında yürürken o tanıdık, o suya dokunup gelen esintiyi duyuyorum. Tenim denizin tuzunu özlüyor. 

        '' Görmesen bile denizi, 
          Yukarıya çevir gözü:
          Deniz gibidir gökyüzü; 
          Aldırma gönül, aldırma... ''

Seni de andık işte, sevgili Sabahattin Ali... Özlemin kor gibi yandığı şiirlerin hep dilimizde...

Efendime söyleyeyim, gözlük numaralarım ilerlemiş. Sol göz perperişan. Yeni numaralı gözlüklerimle bu ikinci günüm. Dünya dönüyor, her yan dalgalanıyor. Ben Eminönü-Kadıköy vapurunda, çok özlediğim bir dostlayım şimdi. Balkonda oturmuşuz, başım omzunda...Kalbim, dostlarımın kalbinin attığı sokaklarda.

Madem ki canım sıkkın, madem ki oyalanacak bir şeyler lazım. Kütüphane odası beni bekler. Biraz defter, biraz yepyeni basılmış dergi kokusu. Hassiktir, bloğu unuttuk. E, AliExpress stickerlarım varmış ya benim. Tamam işte, cuma günkü yazı da hazır. Gelecek haftaya mı? Bilmem ki! Bilmem ki!


Gece Saçlı Kız

Yorumlar