Pelikan Twist Girly Rose/Dolma Kalem İncelemesi




Mayıs ayının bu en güzel zamanlarından, hani havanın ne tam yaz ne tam serin olduğu günlerden merhaba! Ne tam bahar, ne tam yaz! Nasıl da özlemişiz güneşin tenimize dokunmasını, rüzgarın üşütmeyen şefkatli okşayışlarını. Zaman çimlere yayılma, bu güzel havanın tadını çıkartma zamanıdır. Bir elimizde kitap, bir elimizde defter ve kalem. Üstümüzde gökyüzü, altımızda yemyeşil çimenler. Ne güzel şeysin sen mayıs ayı!



Efendim, Pelikan'ın Twist dolma kalemleri ile ilgili daha geniş bilgi sahibi olmak isterseniz buradan buyurun .  Ben twist modellerine daha önceden denk geldiysem de ilgimi çekmemişlerdi. Ne zaman ki bronz ve gümüş renklerini çıkardılar, beni kalbimden vurdular! Bu güzelliklere kim karşı koyabilir ki? Şubat ayında ise twist serisine Girly Rose ismini verdikleri bu güzellikle devam ettiler. Her ne kadar verdikleri isime ifrit olsam ve doğru bulmasam da dolma kalem bana göz kırpıp durdu! Sonra internet üzerinden satın almak istediysem de her yerde tükenmiş olduğunu keşfetmem uzun sürmedi. Pelikan'ın Amazon üzerinden de satış yaptığını gördüm. Ancak orada da bir kaç ay sonrası için ön sipariş verilebiliyordu yalnızca. Bir süre aramayı bıraktım. 


Sonra yine dolma kalem aşkım depreşti. Bir gün hiç ummadığım bir anda, hatta yerel diyebileceğim bir kırtasiyede karşıma çıktı! Kasada ödeme yaparken hemen arkamdaki on üç yaşlarındaki kızın da aynı kalemden aldığını, kaleme sıkı sıkı yapıştığını fark ettim. Evet efendim, tüm bunlar ben 26 yaşından gün almadan hemen önceydi!! Azıcık koşar adımlarla ve hafiften kızarmış olarak mağazadan çıktım. Evet, birazcık utandım!! 

Pelikan'ın twist serisi diğer markaların dolma kalemlerinden biraz daha farklı Mesela, Lamy'nın kalemlerinin aksine bu seride Pelikan'ın kalemleri ıslak ıslak yazıyor. Eğer dolma kalemle ıslak,dolgun yazmayı seviyorsanız, bu seri ilginizi çekecek. Benim böyle bir isteğim yok. Ancak yine de bu seriyi çok sevdim. Özellikle bronz rengi ve bu metalik pembe rengi oldukça ilgimi çekti. Yazımı oldukça rahat, sağ ve sol elle uyumlu. Şu anki kur farkından dolayı, Türkiye'deki fiyatlarını bilmiyorum. Ancak Lamy'den biraz daha ucuz olduklarını düşünüyorum. Dolma kalem almak isteyen, ama nasıl yazacağı konusunda düşünceli olanlara tavsiyemdir efendim. Dolma kaleme alışmak için en uygun serilerden biri twist serisi. Kalemleri sevin, defterleri sevin! 

Haydi sağlıcakla... 




(Reklam ürünü değildir.) 


Gece Saçlı Kız



Yorumlar