Ajanda/Planner Mevzuları/2/

Ajanda İçin Kağıtlar



Bazı sabahlar, merhaba doğan güneeeeş merhaba bulut kardeeeş diye uyanırım. İşte bu sabah, o sabahlardan değildi. Hani insan bazen kendisiyle kalmak ister ya, ben bunu zaten bolca yaşarken neden bu kadar kendimle kalmak istiyorum ki? Hem zaten kendi kendime de hiç çekilmiyorum yahu! Yeni bir şehir,yine aynı gurbet. Yeni bir semt,yine aynı yalnızlık. Neyse,en azından kaliteli yalnızlık. Böyle insanın ciğerini çürüten cinsten. Yok yahu o mapusluktu! Neyse! Ne diyorduk,bazen rüyalarımda bir çocuğum olduğunu görüyorum. Yemek vermeyi unuttuğumu fark ettiğimdeyse üzerinden aylar geçmiş,bebek iskelete dönmüş oluyor. Aman,ne eğlenceli rüyalar sorma! Bugün de aynı hisle uyandım. Ulan ben ne unuttum? Benim bir bloğum vardı. Evet taşınmasıydı,içimizdeki fırtınalardı filan derken burayı iyice boşladık. Bir de üzerine Türkiye yolculuğu eklendi. Ama güzeldi. Yani benim için iyiydi. Düzenli paylaşımlara devam etmeye çalışsam da içerikler biraz boşlaşmaya başladı. Sanırım hayatın bütün olayı bu. İnişler,çıkışlar filan. Her ne boksa işte,ben yeniden geldim demek için buradayım. İçimdeki kediler sakince öğlen güneşinin tadını çıkartırken,biraz yazı yazmak istedim.



Bir yandan kulağım zilde,postacıyı bekliyorum. Bir yandan da çayımı yumudluyorum. İki gündür yağan kar yerleri oldukça doldurdu. Ancak kaldırımlar ve yollar için aynı durum söz konusu bile değil. Burası avrupa şehirlerinin en disiplinlisi. Öyle ki insanlar sabah işe gitmeden önce karları kürüyorlar,sonra yollara düşüyorlar. 


Daha önceden planner/ajanda mevzusundan bahsetmiştim. Son dönemde oldukça popüler olan bu güzel defterler sonunda günlük hayatlarımıza da girdi. Büroların,iş insanlarının soğuk,siyah zemininden çıkıp renklendiler demiştim. Peki ama bu defterlerin (yani aslında şekil itibarıyla bir defter sonuçta) iç sayfaları bitince ne yapacağız ?
AliExpress burada yine en yakın dostumuz olacak. Bilemiyorum,belki Türkiye'de zincir kırtasiyelerde ajanda içi bulabilirsiniz. Ben bugüne kadar hiç denk gelmediğimi de belirtmek isterim. 
Aman renklere dikkat,iç açıcı güzel renkler olsun. Şööyle güzel renkler işte. Benim içimi pembe açar,senin içini mor bilemedim yani. İçinizi hangi renk açıyorsa onu sipariş edin. Ben fotoğraflardaki renge kandım. O kadar güzel bir turkuvaz renkteydi ki! Bu kadar soluk olacağını sanmıyordum açıkçası. Biraz hayal kırıklığına uğradım. Neyse,alınmış alınmıştır. Kağıttır sonuçta,bir şekilde kelimelerle buluşur. Ama AliExpress bu. İnsanı bazen hayal kırıklığına uğratabiliyor. Aman fotoğraflara aldanmayalım! Aslında,bir ümide kapılmadan beklemek sanırım en iyisi. Yani beklentiyi yüksek tutmasanız da olur.

En önemli mesle,planner/ajandanızın boyu. A5 mi A4 mü filan işte. Yok ortalama,yok göz kararı derseniz apışıp kalma ihtimaliniz oldukça yüksek. Yaşadım da biliyorum!! Evet,ölçmeden sipariş edince,sayfaların delikleri benim ajandamla uyumsuz oldu. Bir ara vakit bulursam,yeni delikler açacağım kağıtlara. Tabi görsellik sıfır,görsellik yerlerde!!

Bu kız ne yazmış Ajandalar hakkında derseniz,Ajanda/Planner Mevzuları Yazısına Buradan Buyurun .


Gece Saçlı Kız


Yorumlar