Fıratlı Cüzdanlar


Fıratli canta!Eyoo!



(Diger Fırat ürünleri yazilarim icin;Fırat'li Saat,Fırat'li Body ve Firat Karikatür Kitaplari)

Aslinda yazmak istedigim ilk yazi bu degildi.Uzun ve güzel bir yolculuk yazisi planlamistim.Lakin sabah kalktigimda havanin karanligi bütün istegimi kacirdi.Ben de azicik evde dolanayim,orayi burayi karistirayim dedim.Huyumdur benim,canim ne zaman sıkılsa hep evde dolaplari yoklarim.Takilarimi cikartip tek tek incelerim,kalemlerle,defterlerle oynar dururum.
Bugün de havanin boktanligina inat Fırat'lı cantalarimla oynadim.Onlari size de göstermek istedim.Hani olur ya cocuklar yeni oyuncaklarini herkese gösterir,öyle iste!

Bu yaz ramazan bayramina cok yakin bir tarihte Türkiye'de oldugum icin istedigim bir cok seyi bulamadim.Halklarimiz bayram alisverisi adi altinda kapitalizmin bilmem kacinci oyununa düsmüs hunharca,cilginca alisveris yaparlarken,kalabaliklar arasinda ezildim.Ufacik kaldim!
Hayalimde Defacto'ya gidip Fırat'lı bütün ürünleri incelemek vardi. Lakin iri yari teyzeler buna izin vermedi!Elimi attigim ne varsa elimden kaptilar!Magazada cocuklarini kaybeden genc anneler mi dersiniz,ergen ogluna zorla asofman(!) almaya calisan anneler mi!Ah dostlar,kardaslar!Bununla ilgili en kisa zamanda bir giciklik kösesi gelecek.Hazir bilgilar taze anilar sicakken yazmaliyim!

Neyse,konu iyice sapti.Ne diyorduk cüzdanlari nasil buldum.Istanbul'da üc farkli semt gezdim fekat(!) aradigim cüzdanlari bulamadim.En son ümidi kesmis bir vaziyette Mecideyeköy/Cevahir'de karsima cikti bu güzellikler.Henüz kullanmadigim icin kalite/performans/fiyat degerlendirmesi yapamayacagim.Zaten bu tarz fan ürünleri inanilmaz pahalilar dünya piyasasinda.Bu cüzdanlarin fiyatlari uygundu.Diger fan ürünleri ile karsilastirdigimizda cok cok uygun.Yahu bugün X Files'in fan ürünlerini bir arastirin internette,ben arastirdim sok gecirdim!The Walking Dead ürünleri de ayni sekilde.Onunki biraz daha alt seviyelerde gerci X Files ile karsilastirinca.Neyse!Söyleyecek ne cok sözüm varmis konu dagildi da dagildi!

Cüzdanlar icin söyleyecek pek de bir sey yok aslinda.Benim buradan söylemek istedigim iki konu daha var.Cok dertliyim kardaslar cok!

Ilki Fırat'lı ürünlerin cocuklar icin de üretilmis olmasi.Bu bana cok mantiksiz geldi.Piyasa'da kendine yer bulmak icin illa cocuk reyonuna el atmak gerekmezdi.Sonuc olarak Fırat bir masal kahramani degil.Bu bana gereksiz geldi.Hos degil.


Ikincisi arkadasim sizin büyük bedenlerle sorununuz nedir?Defacto'nun genelde kaliplari kücüktür,bu zaten belli.Ama xl dediginiz Fırat'lı tshirtler resmen 36 beden!Zaten modellerin cogu göbek deliginde biten kisa modeller.Internet sitesine bakinca onlarca degisik model görünüyor farkindayim lakin magazalarda bunlar bulunmuyor.Depoda var midir diye sordugunuzda ise reyonda olanlar disinda bir sey yok cevabini aliyorsunuz her magazada!Istanbul'un dört büyük semtinde Defacto magazalarini gezdim ve gördüklerim bunlar!

(Reklam ürünü degildir!)

Gece Sacli Kiz


Yorumlar