Dantelli Kalemlik ve Kitap Ayracı/AliExpress Alışverişi/



Sanırım o kadar çok baharı istedim ki sonunda geldi. Bir günlüğüne de olsa baharı yaşadım. Bahçede,çimenlerin üzerinde oturdum. Güneşin tenimin altından her yanıma işlemesini keyifle seyrettim. Beş saatliğine de olsa,güneşi gördüm!



Bu beş saatin neredeyse iki saatten fazlasını güneşin altında geçirdim. Aman efendim,güneş gözlüğümü bile kullandım! Bu memlekette insanlar, azıcık güneş
gördüler mi hemen güneş gözlüğü takarlar. Eh,gariplerin başka zamanı olmaz ki güneş gözlüğü kullanmaya. Ben de fırsatı değerlendirdim, sarımtırak beyaz tenimi güneşe karşı serdim. Gerindim de gerindim. Biraz güneş gördüm diye tüm işleri serdim. Ne temizliğe gitti elim,ne yemek yapmaya,bıraktım evi bok götürsün!
Bahçede oturmaya karar verdiğimde ilk işim bir kalemliğe rengarenk kalemleri dizmek oldu. Bahar renksiz olmaz değil mi? Onlar da benim renklerim işte!

Efendim,uzun süredir AliExpress'te bu kalemliği görüyordum. Kendisinde gözüm vardı,yalan yok! Sonunda alışveriş sepetine girebildi. Öyle uzun bir AliExpress listem var ki. Sürekli yeni ürünler ekliyorum,hal böyle olunca da bir türlü eskiden beğendiklerime sıra gelmiyor. Kalemliğin dış kumaşı ne kadar güzelse,iç kumaşı bir o kadar dandik. Resmen en ucuz keçeden yapmışlar. Umutlarımı kırdııııın,hayallerimi yıktıııın AliExpress!

Dikişlerinde de biraz yamukluk var. Eh,bu sefer aldığımız ürün biraz kötü çıktı,ne yapalım. Ama yine de şirin görünüyor be!


Gelelim kitap ayracı meselesine. AliExpress'ten kitap ayracı almak uzun süredir aklımdaydı. Ancak sıra geldi. Aslında, aklımda mıknatıslı kitap ayraçları vardı. Sonra nerelerden dolaştım, nasıl geldim bilinmez bu kitap ayracı çıktı karşıma. Yıllar önce çok sevdiğim bir dostum içinde gerçek kurutulmuş çiçeklerin olduğu bir kitap ayracı hediye etmişti bana. Hatta bir keresinde kütüphaneden ödünç aldığım kitabın içinde unuttuğumu fark edip tüm kütüphaneyi ayağa kaldırmıştım! Sonra nasıl oldu ne olduysa kitap ayracını kaybettim. Tel toka dışında bir şeyleri kaybetme huyum hiç yoktur. Üzerinden yıllar geçti ama ben hala eski kitaplarımı elime aldığımda, birinin içinden çıkacağını umuyorum. Bana o kitap ayracını anımsattığı için almak istedim. Halbuki görüntü olarak birbirlerine benzemiyorlar bile. Belki de çiçek desenli olmasından dolayı çağrışım yaptı. Bilemiyorum.

Sarı renkli püskülü olması da hoşuma gitti açıkçası. Sarı rengi hiç kullanmadığımı fark ettim. Eh,ayracın o güzel yeşil rengini de beğendim. Ayraç, oldukça ince. Bu da kitap arasında kabarmayı engelliyor. Al sana bir artı yön daha! Kalın kitap ayraçları ne yazık ki kitapta potluk yapıyor, bu da bir süre sonra kitabın omurgasında kalıcı hasara sebep oluyor.



(Reklam ürünü değildir. )


Gece Saçlı Kız



Yorumlar