Taşınmak-4-



Taşınma Günü


Bir gece önceden her şey hazır olsun. Özel eşyalarınızı ve gerekli belgelerinizi küçük bir çanta yapıp yanınıza alın. Evde kolilenmemiş bir tek eşya bile kalmadığına emin olun.




Mümkün olduğunda sakin olmaya çalışın. Eşyaları siz taşıyacaksanız bir gece önceden güzel bir uyku ve sağlam bir kahvaltı şart. Eğer nakliyeciler eşyaları taşıyacaksa da onların başından ayrılmayın. Zaten oldukça kalabalık gelip evin odalarına yayılıyorlar. Siz daha anlamadan kolilerin yarısı taşınmış oluveriyor. Başlarında bir patron edasıyla değil de bir anne kuş edasıyla durun! Testi kırılmadan müdahele etmek her zaman daha iyidir değil mi Nasrettin Hoca ?

Nakliye 

Burada bir parantez açmakta fayda var. Eğer eşyalarınızı nakliyecilerle taşıtacaksanız kesinlikle bir anlaşma yapın. Elinizde yazılı bir anlaşma bulunsun. İş bitmeden kesinlikle parayı vermeyin. Kaç koliniz olduğu ve hangi işleri yapacakları anlaşmanın maddeleri içinde mutlaka bulunmalı.

Temizlik

Şimdi,çıktığınız evi ve yeni evinizi temizleme serüvenine şöyle bir bakalım.

Yeni Evin Temizliği


Anahtarı teslim aldığınız an temizliğe başlayın. Eğer şanslıysanız,bu sadece süpürme ve silme işiyle kalır. Unutmayın sizden önce oturanları tanımıyordunuz.

Önce pencerelerle başlayın. Camları sildikten sonra evi bir güzel havalandırın. Yerleri süpürün,örümcek ağları varsa alın. Arkanıza bile bakmadan çığlık atarak kaçmak komşularınıza iyi bir izlenim vermeyecektir!!

Mutfak varsa derinlemesine bir temizlik yapın. Her taraf deterjan koksun şöyleee!

Tuvalet ve küvet için de aynı şey geçerli. İyice ovun,parlatın!

Alay etmiyorum,kapıları ve kapı kollarını iyice silin. Bu en önemli nokta! 

Tabii kendinizi taşınmanın ertesi günü için de büyük bir temizliğe hazırlayın. Nakliyeciler gittikten sonra,kolilerin arasında temizlik zor da olsa ev çok kirleniyor. Bu yüzden temizlik şart!

Eski Evin Temizliği


Mottomuz temiz aldık temiz bırakıyoruz ! Sanki kendiniz için temizliyormuş gibi özen gösterin. Mutfağı ve banyoyu ışıl ışıl bırakın.

Ev sahiplerinin en dikkat ettiği şey de pencere temizliği oluyor. Evi gösteren pencereler arkadaş! Pırıl pırıl pencereleri gören ev sahiplerinin gözleri ışıldıyor!

Taşınma Sonrası


En önemli şey yatak! Günün bütün yorgunluğunu yatakta atacaksınız. Aslında akşam olduğunda yatağa devrileceksiniz demeliydim! Bu yüzden nakliyecilerle anlaşın,yatağınızı ve gardolabınızı mutlaka kurulu bıraksınlar.

İlk gün genellikle dışarıdan söylenen lahmacun veya pide eşliğinde gazete kağıtları üzerinde yemekle son buluyor.


Taşınmak 1

Taşınmak 2

Taşınmak 3


Gece Saçlı Kız



Yorumlar