Tecavüz mü? Zorla Sahip Olmak Mı ?


Bak yine geldi bu kadın. Yahu sıkılmadın mı aynı şeyleri anlatıp durmaktan dediğinizi duyar gibiyim. Evet,bu saçma düzenden artık çok sıkıldım! Ancak anlatmaktan sıkılmadım. Bu kafalara girene kadar,yaşam içinde kendine bir yer bulana kadar bizim payımıza da anlatmak düştü!





Hemen konuya gireceğim. Zira geceden beri sinirim burnumda. İçimdeki kediler ortalığı dağıtıp duruyor. 

Dün gece bir dizi izliyordum.(Evet,televizyon izliyorum!)Efendim,üç kişinin öldüğü bir cinayet olayında,tek tanığımız görme engelli bir kadın. Zamanla olaylar gelişiyor ve kadın tecavüze uğradığını anlatıyor. Bunu duyan kadın polisimiz hemen gidip olayı erkek meslektaşlarına anlatıyor ve geri çekiliyor. İşte burdan sonra benim cinlerim tepeme çıkmaya başlıyor. Tecavüzle suçlanan adamı neden kadın polis değil de erkek polisler sorguya çekiyor? Kadın polis neden hemen çekilip gidiyor? Erkek yine koruyucu,kollayıcı sahiplenici pozisyonda. Bu hep böyle. Dünyanın neresine gidersen git,onlara biçilen rol hep bu. Koruyup kolladıkları da bir kadın. Çünkü kadın kollanmak,korunmak zorunda. Bir erkek,bir kadına karşı işlediği suç hakkında sorgulanırken bile erkek egemenliğinde sorgulanmakta.

Tabii erkekliğine(!) yediremeyen diğer polisimiz zanlıyı biraz hırpalıyor. Ve tam da o sırada tüyleri diken diken eden o sözler çıkıyor ağzından : ''Kadına zorla sahip olursun ha!''


Bakın beyler,şunu anlamanız lazım. Bir kalem sahibi olabilirsiniz. Bir cep telefonu sahibi olabilirsiniz. Egonuzla doğru orantılı,pipinizle ters orantılı şekilde büyük bir araba sahibi olabilirsiniz. Ancak bir kadına sahip olamazsınız!

Hem ne demek bu zorla sahip olmak ? Zorla olmayan sahip olma şekli de mi var?
İki yetişkin birey  kendi iradeleriyle bir cinsel birliktelik yaşayabilirler. Bunun adına erkeğin kadına sahip olması mı diyelim?
Karşı tarafın isteği olmaksızın saçının teline dokunulması bile mide bulandırıcı bir şeyken,zorla cinsel ilişkide bulunmanın adı ''tecavüz''dür. Zorla sahip olmak değil!

Bu konu çok hassas. Bu konu çok kırılgan buna hiç şüphe yok. Ancak,artık dilimizdeki eksiklikleri gidermenin,yanlışları düzeltmenin vakti geldi geçiyor bile.

Şiddet gören,öldürülen,istemedikleri şeyleri yaşamak zorunda bırakılan kadınlara artık toplum olarak bakışımızı değiştirmek gerekmez mi? Tecavüze uğrayan bir kadın için zorla sahip olundu ne demektir? Karşınızdaki kadın bir mal değil. Ancak canlı olmayan,bir ürüne bir mala sahip olabilirsiniz.

Toplumda kabul görmüş bu çürük,nerden tutsan elinde kalan,pis kokulu zihniyete artık bir son vermek gerek.Bu konu yalnızca erkeklerin zihniyetini değiştirerek olacak bir şey değil. En başta kadınlar inanmalı. Eğer kadınlar inanırsa,devamı zaten gelecektir. Ağa oğlum,paşa oğlum,aman da pipini göster amcana oğlum diye diye büyüttüğünüz o çocuklar gün geliyor bir kadının celladı,bir ömürlük gardiyanı oluyor. 


Daha iyi bir dünya için,önce kendi dünyamızdan başlayacağız temizliğe.


O güzel günlerin geleceği umuduyla...





Daha önceki yazılarım için : 


Kadınlar Her Yerde


Adet Görmek/Regl Olmak Meselesi


Suçumuz İnsan Olmak/Suçumuz Kadın Olmak


Küfür Konusu/Küfür Eden Kadınlar


Küfür Konusu/Küfür Eden Kadınlar 2


Ev-li-lik/Çeyiz Meselesi



Gece Saçlı Kız


Yorumlar