Biten+Çöpe Giden Ürünler(9)


Balea Duş Jelleri


Yeni bir bitenler yazısı ile karşınızdayız efendim. Moraller bozuk. Hava yağmurlu. Hava serin. Ne siz sorunuz,ne biz söyleyelim! Kara bulutlar her yerde. 

Sıcak,köpüklü bir duş en iyisi ! (Eh,Bihter Ziyagil ekolü tartışılmaz!!) 




Balea/Shining Berry Ahudu Duş Jeli


Efendim,uzun zaman önce aldığım bir duş jeliydi bu. Balea'nın duş jelleri,kesinlikle fiyat/performans açısından çok iyiler. İnsan alırken en büyük boyları alıp aklınca ekonomi yapmaya çalışıyor. Ancak bakmayın öyle devasa boyutta olmadığına,o kadar uzun süre gidiyor ki. 

Yazın her gün duş yapılmasına rağmen bu ürün zamanını tutamayacağım kadar çok kaldı banyoda.

Açık konuşmak gerekirse,şişesinin tasarımı benim ilgimi çeken ilk şeydi. Eh,biz alışmışız klasik formda duş jellerine. Böyle saç kremi formunda görünce almak istemiştim.

Başka çeşitleri de vardı. Ben ahududu kokulusunu tercih ettim.

Kokusu Nasıl ? 

Şekerli bir ahududu kokusu vardı. Banyoda sıcak suyla temas ettiğinde kokusunda bir değişim olmadı. Bu da artı bir puan demek!


Yapısı Nasıl ?

Klasik Balea duş jellerinden biraz farklı. Daha kremsi bir yapıya sahipti. 


Tek sorun,şişesinden dolayı iki de bir elimden kayması oldu. Saç kremlerinde böyle bir sorun yaşamamıştım. İkinci kez kullanmak istediğimde,kutu elimden kayıp gitti. 


Benim bu ürüne puanım 7/10



Balea/Sweet Smoothie Limon ve Vanilya


Kokusu Nasıl ?

Bana hitap etmedi. Vanilyadan dolayı hafif şekerli bir limon kokusuna sahipti. Duşta sıcak suyla birleşince hoşuma gitmeyen baygın bir koku çıktı ortaya.

Yapısı Nasıl ?

Bu da kremsi bir yapıya sahipti. Yapısı konusunda bir sıkıntı yaşamadım. Kolayca durulandı.

Benim bu ürüne puanım 5/10.


Balea/Kayısı ve Yasemin Duş Jeli



Şu bitirdiklerim arasında,açık ara en favori duş jelim bu oldu. 

Kokusu Nasıl ?

Yasemin kokusu genellikle ağırdır. Ancak kayısı ve yasemin kokusu o kadar güzel dengelenmiş ki. O ağır yasemin kokusu kesinlikle burnuma gelmedi. 

Hafif şekerli,çiçeksi bir kokusu vardı.

Yapısı Nasıl ?

Suyla birleştiğinde yumuşacık bir köpük çıkıyor ortaya. Ölperlen kelimesini nasıl çevireceğim bilmiyorum. Yağlı inci gibi tuhaf bir çeviri oluyor. Hani bazı duş jellerinde minik hava kabarcıkları olur. İlk bakışta hava kabarcığı gibi görünen o şeylerin ölperlen olduğunu sanıyorum. Yani ekstra yumuşaklık sağlayan şey bence onlar.  

Benim bu ürüne puanım 9/10.


Isana/Kirazlı Duş Jeli


Isana,Rossmann mağzasının kendi ürettiği bir marka. 
Isana markasının duş jelleri,sabunları,deodorantları var. Ben deodorantlardan çok uzun süre önce kullanmıştım. Tam hatırlamıyorum,o yüzden yorum yapmayacağım.
Duş jelleri ve sabunlarını(katı-sıvı) kullanıyorum.Memnunum. 

Çok çeşit ve uygun fiyat açısından tercih edilebilecek ürünleri var.

Rossmann mağzasını Türkiye'de bulabilirsiniz. Şimdilik her köşe başında olacak kadar yaygın değiller ancak İstanbul'da Forum İstanbul AVM ve Mecidiyeköy'de benim bildiğim iki şubeleri var. (RossmannTürkiye sayfasından şubeleri görebilirsiniz. )

Kokusu Nasıl ?


Bence fazla keskin bir kokuya sahip. Bana hitap etmedi. Özellikle suyla buluştuğunda ortaya çıkan koku hoşuma gitmedi. Sanki duşa vişne kokulu şurup dökülmüş gibiydi. Neden bilmem,kiraz kokulu olmasına rağmen ben vişne kokusu aldım. Zaten durum biraz karışık. Bir normal kiraz var bir de ekşi kiraz dedikleri bizim vişne dediğimiz ürün var. Meyve sularında bile genellikle kiraz (Kirsche) yahut vişne (Sauerkirschen) yazıyor. Yani ikisi de kiraz. Ama biri ekşi biri tatlı. Aman,ben bunu niye anlattım ki şimdi acaba ?!


Yapısı Nasıl ?


Klasik duş jelleri gibi. Ekstra yumuşak bir yapıya sahip değil.


Benim bu ürüne puanım 5/10.



Daha önceki yazılarım için :










(Reklam ürünü değildir.)


Gece Saçlı Kız

Yorumlar