Fear The Walking Dead 3.Sezon 1. 2. ve 3.Bölüm


Fear The Walking Dead üçüncü sezonu ile yeniden merhaba dedi. Ulan en son ne olmuştu ki diye düşüne düşüne bir hal oldum. Bir türlü hatırlayamadım. Üşenmedim,geçen sezonun finalinde yazdıklarımı tekrar okudum. O nasıl bir kritik yazısı yazmaktır yahu! Resmen diziyi itin götüne sokmuşum! Eh,hak ettikleri aşikardı! Neyse,yeni bir sezon yeni bir başlangıç diyorum. İlk üç bölümün muhabbetine gelin o zaman!



Yeni sezonun başlayacağı tarihi bilmeme rağmen izlemeyi biraz geciktirdim. İlk üç bölümü bir arada izledim. Geçen sezon büyük sıçmışlardı. Bu sezon biraz daha koşturmacaya,aksiyona yüklenmişler doğal olarak. Eh,bekliyoruz bakalım. Kulum düzelir!
Her ne kadar aksiyon sahneleri artmış,yeni karakterler ve yeni mekanlar ile taze kan sağlanmaya çalışılmışsa da açıklar çok. Ne yazık ki FTWD senaryosunu tekrara düşüyor hep. Sanki senaryo ekibinin elinde genel bir taslak var. İsimler ve mekanlar değişiyor. Ama hikaye hep aynı. İlk sezon,Strand'ın önerdiği çiftlikti mekan. Grubumuz orada da hoş karşılanmamış,sıkıntılar yaşamışlardı. Sonunda orayı yakıp,yıkarak çıkabilmişler ve ayrı düşmüşlerdi. İkinci sezonda ise grup bölünmüş,bu sefer Madison'un grubunun kısmetine bir otel düşmüş Nick ise bir küçük grupla karşılaşmıştı. Her iki grup da gittiği yerde hoş karşılanmamıştı. Nick az çok uyum sağlasa da sıkıntılar çıkmış,başka bir grupla anlaşamayıp,arkalarında tuzak kurup kaçmışlardı. Böylece o sığınak da heba olmuştu. Madison'un grubu ise oteli karıştırıp,kaçarak ayrılmak zorunda kalmıştı. 
En son Madison,oğlunun izini bulmuş onun peşinden gidiyordu. Nick ise koca bir gurubu peşine takmış,hiç bir araştırma yapmadığı ama güvenli olduğunu düşündüğü bir yere gidiyordu. (Sanki içine doğmuş güvenli olduğu. İnsan bir araştırır,soruşturur. Salak! ) Son olarak Nick ve grup taranmış. Luciana yaralanmıştı. 
Peki ne değişti ? Nick ve annesi kavuştu. Bu sefer de Travis,Luciana ve Alicia'dan ayrı düştüler. Troy denen yarı psikopat,herkesin ilgisini çekmeye çalışan bir idiotmuş meğer oranın başı. Madison bunu gördü ve kartlarını ona göre oynadı. Göze kaşık sokmalar filan! Hoştu bence. 
Sonuç olarak orayı da zombi istilası altında bırakıp,bir grup helikoptere bir grup da askeri araca binip kaçtı. Eh,düşmanlar dost mu oldu yani ?
Bu yeni gittikleri mekan da bana pek güvenli gelmiyor açıkçası. Çok ortada. Bu kadar kaynağı olan bir grup,nasıl o tuhaf mafyaların eline düşmez ki ? Ortada gizli bir anlaşma mı var yoksa ? Aslında,FTWD coğrafyasını TWD coğrafyası ile karıştırmamak lazım. FTWD coğrafası biraz da farklı. Sanki izoleye yakın bölgeler daha çok gibi. 

Bu üç bölümün şüphesiz en süpriz sahnesi Strand'ın Daniel Salazar ile karşılaşmasıydı !  Daniel en son kafayı kırmıştı. Çiftlikle birlikte kendini yakmıştı. Ancak henüz öldüğünü görmemiştik.






















Peki helikopterin taranması olayı. Travis o yarayı nerede aldı ? Zombilerle birlikte atıldığı çukurda olması muhtemel. Bir de boynundan vuruldu. Belki de sıyırıp geçmiştir ? Hayır adamı terminatör havalarına sok. Sonra da öldür. Oldu mu FTWD ? I,ıh gözümle görmeden inanmam öldüğüne. (Sanıyorum bu sezona hazırlık için Trawis'e biraz vücut çalıştırmışlar. O hantal görünüm biraz azalmış. Vücudu biraz şekle girmiş gibiydi. )




















FTWD bölümlerini birleştirip izlemeye karar verdim. Yoksa sinirlerim buna dayanamayacak gibi.




( 1.Bölüm İsmi: Eye of the Beholder 
   2.Bölüm İsmi : The New Frontier 
   3.Bölüm İsmi : TEOTWAWKI  )




( Daha önceki FTWD yazılarım için Fear The Walking Dead'e Tık Tık )



( Fotoğraflar amc'den alınmıştır. )


Gece Saçlı Kız










Yorumlar