American Horror Story 6.Sezon/My Roanoke Nightmare 2.Bölüm

Diziyi internetten izlediğim için ufak bir gecikme yaşıyoruz.Normalde perşembe günleri kritik yazısını yazardım.Ancak bölüm alt yazısız eklendiği için beklemek durumunda kaldım.O müthiş İngilizce bilgimle yarım yamalak anlamak/anlatmak istemedim açıkçası.


La bu jenerik size ne etti?Cillop gibi jeneriği kaldırmışşınız!Bu bölümde jeneriğin geri geleceğine dair umudum vardı aslında.Hayallerimi kırdııııınnn!Ümitlerimi yıktıııınn!Benim ahımı aldın AHS!

Ekşi sözlükte dönen klişe muhabbetine hiç girmeyeceğim.Ulan adamların işi o zaten.Kaç sezondur klişeler üzerinden ekmek yemiyorlar mı?Adı üstünda yahu American Horror Story!

Shelby dışındaki karakterlerin isimlerini henüz öğrenebilmiş değilim.Henüz çok yeni tabii karakterler de daha oturmuş değil kafamda.O yüzden Shelby'nin görümcesi diye bahsedeceğim.
Alkol sorunu olan görümcenin çocuğunu kaybedeceği zaten gün gibi meydandaydı.Bu tarz hikayelerde evdeki iletişim meraklısı ruhlar çocuklarla iletişime geçer.Çünkü çocukların hayal gücü daha kuvvetlidir.Yetişkinlerin kabul etmek istemediği,anlamamak için direndiği şeyleri daha kolay anlarlar.Hatta durumu kabullenip uyum sağlarlar.Evdeki iletişim sorumlusu ruh da küçük kıza musallat oldu.Okusaydınız üç kulhu bir elham ruh mu kalırdı!!(Klişeler!Klişeleeer!)

Her ne kadar savaşacağız,buradan gitmeyeceğiz havalarına girmiş olsalar da kime daha doğrusu neye savaş açacaklarının farkında değilller.Amerikan korku filmi klişelerinden biri olan,doğa üstü olaylara şahit olup hala inkar etme,olayı mantıkla çözme aşamasındalar şu an.Eh,step by step tabii!

Evin eski sahibi profesör-yazar şahsiyeti cuk oturmuş!Geçen bölümde gördüğümüz video kasetteki adam ile aynı adam sanıyorum.Açıkçası ben bu bölümde tanıyabildim oyuncunun Denis O'Hare olduğunu.

Kathy Bates de role yakışanlardan.İlerleyen bölümlerde kendisini daha fazla izlemek isteriz. 


Şu hemşire kardeşler meselesi de bir o kadar ilgi çekici.Hemşire kardeşleri canlandıran oyunculardan birisini Freak Show sezonundaki obez kadın karakterine benzettim.Ne yazık ki ismini bulamadım.


Şimdi,ormandaki tuhaf ayinleri yapanlar hayaletler/ruhlar mı?
Tatlı kıvırcık çocik nereye gitti?
Ailemiz artık işin aslını araştırmaya başlayacak mı?

Merakla bekliyoruz efenim!


(Fotoğraf imdb'den alınmıştır.)


Gece Saçlı Kız

Yorumlar