The X Files 10.Sezon 4.Bölüm

Home Again

Ah,X Files'ın bu duygusal bölümleri yok mu!Zaten ağlamaya hazır bir regl haftasından daha merhaba efendim!Çikolatanızı,endorfininizi alın da gelin.Sezonun dördüncü bölümünü konuşalım.


Pek kıymetli Mulder'cığımız ve Scully'ciğimiz bu bölümde evsizlerin kaldığı sokakları yenileyecek şirketin çalışanlarının öldürülmesi dosyasına çağırıldılar.(kentsel dönüşüm tanıdık geldi mi efenim?)Eh,ölüm şekli ilginç olunca akıllara Spooky Mulder'dan başkası gelemezdi tabii!
Katilin kim olduğunu araştırırlarken Scully'ye kardeşinden telefon gelir.Böylece Scully'nin annesinin kalp krizi geçirdiğini öğreniriz.Yalnız onuncu sezon başladığından beri hep Mulder'ın bunalımda olduğundan bahsedip durdum.Bugünkü bölümde fark ettim ki Scully'nin de hali hal değil.Annesinin komaya girmesi ile birlikte iyice hayallere dalmaya,düşüncelerle boğuşmaya başladı.Biz Mulder'ın yardıma ihtiyacı var diye düşünürken,Scully'yi gözden kaçırmışız aslında.Ah,anahtar da kilit de onlar yahu.Birbirlerine ne kadar da iyi geliyorlar.İyileşmek içinse yine birbirlerine ihtiyaçları var.
Bu bölümdeki flash back sahneleri de hoştu.Scully'nin doğumunu gerçekten unutmuştum.Ulan ben bu sahneleri izlemiş miydim diye düşündüm sürekli.
İki soru işareti var kafamda.Birincisi Scully'nin annesinin kolyesinin anlamı nedir?Bu kadınin gizli gizli torunu ile görüştüğünü düşünüyorum nedense.Hiç olmazsa uzaktan takipte olduğunu.
İkinci soru ise Mulder ve Scully William'ın iyi olup olmadığını araştıracak gücü kendilerinde bulabilecekler mi?



Bu bölümdeki favori sahnelerim;
*Spooky Mulder
*Tabii ki fenerlerin ortaya çıkması.
*Mulder ve Scully'nin fenerler ışıklarının X görüntüsü oluşturması.




Ayrıca cinayet sırasında müzik çalması beni geçmiş sezonlara götürdü.(Hani şu kadınları hamile bırakan deney sonucu oluşmuş adamın olduğu bölüm.Bölüm sonunda Mulder ve Scully dans etmişlerdi.Aaaaaah!Aaaah!)
Çöpçü adamın merdivenlerde belirdiği sahne de bana eski X Files bölümlerinden birini anımsattı.
Hastane sahnelerinde ise Scully'nin kız kardeşini anımsadım nedense.


(Fotoğraflar imdb'den alınmıştır)


Gece Saçlı Kız

Yorumlar