Fear The Walking Dead 1.Sezon 1.Bölüm

Bu sezonun merakla bekledigim dizilerinden birisiydi Fear The Walking Dead.Sonunda birinci bölüm yayinlandi.Acikcasi benim bazi endiselerim vardi.Sonucta dizi Walking Dead'te olanlardan öncesine götürecekti bizleri.Ortada yillardir süren bir Walking Dead projesi varken Fear The Walking Dead'e baslamak hem zaman hem emek isteyen bir olaydi.Her sey boka sarabilirdi de yani.Fear The Walking Dead bizi Walking Dead savascilarinin normal birer vatandas oldugu,dünyanin normal(!) bir yer oldugu zamanlara götürüyor.Olaylar nasil basladi?Dünya nasil Walking Dead dünyasina evrildi bunlarin hepsini Fear The Walking Dead'te görecegimizi düsünüyorum.Ilk bölüm önemlidir.Hatalari da baglayici unsurlari da icinde barindirir.Izlerken daha ilk dakikalarda kararimi verdim.Bu dizi olmus kardaslar!

Ilk bölümdeki genel hava hosuma gitti.Asagida karakter tahlilllerini yapmadan önce birkac satir daha yazmak istedim.Evet,bir kac ufak hata vardi lakin ilk bölüm diye ses etmemeye karar verdim.Konumuz basit.Walking Dead öncesine isinlaniyoruz.Bir ailenin gözünden (ve tabii yan karakterler de olacak ileride ama hikayenin betasi Clark ailesi)zombi salgini patlak vermeden hemen öncesindeki yasantiyi izliyoruz.Ortada bir grip söylentisi var.Herkesten asi olmasi isteniyor.Tabii devlet capinda olayin aslinda ne oldugu bal gibi de biliniyor.

Simdi gelelim yeni dizimizin yepisyeni karakterlerine.


Madison Clark

Dominant karakterli menapoz teyzemiz.Kendileri bir lisede egitimci efendim.Henüz kendi cocuguna söz geciremezken baskalarinin cocuklarini devletten aldigi yetki ile hizaya sokmaya calisiyor.
Bir kizi bir de oglu var.Iki evladi da nevi sahsina münhasir.

Madison bacimiz ayni zamanda okulun edebiyat ögretmeni ile ask yasiyor.

Her seyi kontol altinda tutmak isteyen,azicik melankolik bir tip.Oglunun uyusturucu bagimliligi yüzünden sürekli kendini suclamasina bakmayin siz,aslinda oglunu suclamaktan baska yaptigi bir sey yok.


Ilk bölümde en sinir oldugum karakter sanirim Madison oldu.Yani resmen kadina antipati duydum!



Trawis Manawa



Geldik edebiyat ögretmenimize.Kendileri Madison Clark ile ask yasiyor.
Görünüse bakilirsa birbirlerini siyahla beyaz gibi tamamliyorlar.Trawis asiri korumaci,kontrolu elinde tuttmak iseyen bir kisi degil.Madison'un tam tersi daha yumusak basli ve anlayisli.Bunda ergen ögrencilerle daha yakin iliskide olmasinin payi var sanirim.Madison gibi gereksiz,yapay yakinlik göstermiyor ögrencilere.Dogal ve kendi gibi.

Madison'un oglu bile annesinden ziyade Trawis ile daha yakin.
Tabii terzi kendi sökügünü dikemez olayina geliyoruz biraz da.Kendileri bosanmis ve bir oglu var.Lakin oglu ile pek anlasamiyorlar.Telefonda bile iletisimleri berbat ilerliyor.
Saniyorum favori karakterlerimden birisi de Trawis oldu.


Nick Clark



Geldik birinci bölümün acilisini yaptigimiz oglana.Madison Clark'in isyankar oglu.Uyusturucu bagimlisi.Liseden atilmis.Ortadan kayboldugu bir gün kafasi güzelken kiz arkadasinin zombi oldugunu görüyor ve Fear The Walking Dead böylece baslamis oluyor.Yani Nick'in gördügü zombi onun betasi.Dolayisi ile bizim de betamiz.Ilk asamada kimse ona inanmiyor.Sonrasinda Trawis gidip arastirma yapmaya karar veriyor.Arastirmasinda buldugu tek sey yerdeki bolca kan oluyor tabii.

Nick asi,gereksiz bir asilik aslinda.Ne diyelim ergenlik iste.Uyusturucu almak icin bulustugu arkadasini,bogusurlarken yanlislikla vurunca ilk yardim istedigi kisi Trawis oluyor.Lakin yaninda Madison da kuyruk olarak geliyor.Sonrasi zaten belli.Anne Madison,üvey baba Trawis ve Nick zombi ile karsilasip ne bok yiyeceklerini bilmeden öylece duruyorlar!


Alicia Clark



Altin cocuk!Kardesinin aksine o caliskan,derli toplu,zeki.Kötü aliskanligi yok(belki de henüz yok!).Ne kadar ilgisizmis gibi görünse de erkek kardesinin durumuna cok üzülüyor.Anneden gelen bir melankoli ile olaylarin daha da boka saracagina inaniyor.Kaya gibi durmaya calissa da oldukca duygusal.Ne yazik ki pek isinamadigim karakterlerden birisi de Alicia oldu.Bakalim ileriki bölümler neler gösterecek.













Christopher Manawa

Kendileri Trawis'in öz oglu oluyor.Ilk bölümde pek fazla sahnesi olmasa da babasi ile sorunlar yasadigi belli.Henüz Christopher ile ilgili pek fazla bilgi sahibi degiliz.


















Ilk bölümü gercekten begendim.Okula kücük caki ile gelen simdi adini unuttugum arkadas ise ilk bölümde benim favorim oldu!Kendisini biraz da The Walking Dead'ten Eugene'e benzettim.Ice kapanik olmasindan belki de.Okul tatil edildiginde okul otobüsüne binerken Madison'a attigi bakislar hostu!Umarim ilerleyen bölümlerde onun akibeti ile ilgili sahneler olur.


Gözümüz kulagimiz ikinci bölümde efendim!

Bu dizi tutar ben size söyleyeyim!


(Fotograflar amc'den alinmistir)


Gece Sacli Kiz

Yorumlar