Ev Temizligi Meselesi

Ahhhh kardaslar!Gelin konumuz derin!Cooook derin!


(Ev ekonomisi meselesi yazim icin buradan buyurun)

Bilmez miyim nasil bir dert,nasil bir sorun bu ev temizligi!Esyalarin tozunu al,süpür,sil,banyoyu temizle!Iyyyy!Hele ki banyoyu temizlemek en igrenc kisimi bu isin!
Iyi hos da bu isten kurtulmanin bir yolu yok mu?Ah,ben bir cözüm bulamadim kardaslar!Eh,madem ev bu madem sürekli tozlaniyor pisleniyor yapacak bir sey yok!

Sen mi yaman ben mi yaman!Bütün toza,boka,püsüre savas aciyoruzz!


Ilk Adim:Ortalarda Esya Birakma!

"Yaptigin bana ise ögrendigin kendine kizim!"Ile giris yapalim efenim malum bu en meshur anne sözlerinden biridir.18 yil boyunca ev temizliginden bir haber yasayan Gece Sacli Kiz'dan incilerle baslayalim o zaman!

Ortalarda esya birakmamak ev temizligine giris icin uygun bir adim.Evde kaos cikmasini istemiyorsaniz begenmeyip giymediginiz bluzlar geriye dolaba,dergiler kütüphaneye,ayakkabilar da ayakkabiliga konacak efendim!


Genel Kurallar

Haftada 1 Süpürme

Tamam,iki haftada bir olsa da olur.Ev temizliginde beni deli eden en önemli seyler de o tozlar.Arkadas sanirsin evde koloni yasiyor.Onca toz,onca kil nereden geliyor yahu?Cözüm haftada bir can hiras o süpürgeyi acmak!Evet,süpürge insani cok yoruyor.Evet sesi de berbat!Süpürme isini ev arkadasiniza yahut bir yüregi paylastiginiz kisiye de yikabilirsiniz!/Bknz:Gece Sacli öyle yapiyor!/

Tozlar,tozlar!Her an toz almaya hazir ol!

Evet,annemin her zaman söyledigi sözle devam etmek istiyorum:"Temiz yeri mi temizlemek daha kolaydir pis yeri mi?"Durum böyle olunca her daim yaninizda bir toz bezi ile dolasmak tabii ki olanaksiz.Ama o lanet tozlar raflarda,televozyonun üzerinde oldugu sürece evde yaptiginiz temizlik asla görünmeyecek.Bu yüzden cözüm tek kullanimlik temizlik mendilleri.Saniyorum ki Türkiye'de de varlar.Eger yoksa islak mendil de is görecektir!Kim korkar tozlardan!Toz gördügünüz anda silin ve mendili cöpe atin!Bu kadar basit!

Camasiiiiiiir!

Haftada bir o makine calisacak,kacarin yok!En azindan renklilerle beyazlari ayri ayri sepetlerde biriktir.Yikama esnasinda hem zamandan kazanirsin hem de kirli camasirlarla hasir nesir olmazsin!Elde yikanmasi gereken camasirlar icin üsenme!O cok paraya satin aldigin sütyen makinede degil elde yikanmali!

Deterjan konusunda ise benim önerim sivi deterjanlar!Neden bilmiyorum toz deterjanlar bazi camasirlara yapisip kaliyor ben bu sorunu sivi deterjan kullanarak cözdüm.

Eger kislarin soguk gectigi bir yerde iseniz tek careniz kurutma makinesi!Cips paranizdan biraz kisip yil sonuna kadar güzel bir kurutma makinesi satin alabilirsiniz/Bknz:Imam verir talkini kendi yutar...Neyse!/

Ütü!Canim Ütü!Cigerim Ütü!

Ömründe ütü yapmamis Gece Sacli az yakmadi ellerini bu ütü meselesinde!Lakin tuhaf,histerik bir sekilde ütü yapmayi seviyorum yahu!(Burada annenin kafadaki sesi devreye giriyor:Sanat giriyor kizim ellerine,sanat!)Tabii ki sicak günlerde ütü eziyete dönüsmüyor desem yalan olur.Ütünün de en önemli meselesi BI-RIK-TIR-ME-MEK!Tek bir gömlek icin ütüyü acmaya degmez dediginiz ütü iki haftanin sonunda dag olur!Bu yüzden ütüleyin anacim!Tek de olsa ütüleyin!

Mutfak Temizligi

Kirlenen Yeri Hemen Sil!

Mutfak temizligi!Ah mutfak temizligi!Ocakta kizartma yaparken sicrayan yaglari hemen temizlemek gerekli!Kasli,güclü,kuvvetli bir mutfak yardim melegi gelip size yardim etmeyeceginden hemen müdahele etmek en iyisi!Yoksa o yag donar ve ocakla bir olur!Sonra sil babam sil!

Tezgah ve Firin Temizligi

Kabul,tuvaletten sonra en sinir oldugum yer firin temizligi.Firinim biraz asaginda oldugundan midir nedir,bu is beni sinir ediyor.Benim gibi uzun süreler firini temizlemeyi unutursaniz/tamam umursamazsaniz/ sonuc yine hüsran yine hüsran!O firin ayda bir temizlenecek arkadasim!Of!Simdiden daraldim yahu!

Tezgahi da mümkünse her gün söööyle bir silivermek en iyisi!

Bu-la-sik !

Eger makineniz varsa ne ala!Yemek yedikten sonra mayismadan hemen bulasiklar makineye yerlestirilecek!Mucize tabletlere inanmayin kardaslar!Önce bir sudan gecirmek sart!

Elde yikamaniz gereken parcalari da biriktirmeyin./Kendi uysa bari!/

Yerleri Silmek

Yer silmek de aslinda pek hosuma gitmeyen islerden.Mümkünse iki haftada bir.Genelde süpürdükten sonra silerseniz o tuhaf tozlarin islaninca aldigi sekilleri görmemis olursunuz!/Tecrübe!Tecrübe!/

Banyo!Banyo!Banyo!

Ta ta ta taaaaaam!Iyy!En sevmedigim ise geldi sira!Mümkünse bu ise hic bulasmayin derim!Tamam,tamam tuvaleti kullandigimiz gibi temizlemek de gerekli!Biliyoruz!

Haftada bir temizlik yeterli olacaktir.Tabii evin kalabaligina göre degisir!
Küvet veya dusakabini(umarim böyle yaziliyordur) her dus/banyo sonrasi ufak da olsa temizlemek en iyisi.Tabii o sac killarini banyonun deliginden ceke ceke toplamak hic hos degil ama nedek!


Tuvalet!Ah Tuvalet! 

Toz almak icin kullandigim tek kullanimlik ev temizlik mendilleri bu is icin bicilmis kaftan!Ayrica tuvaletlerin temizlenmesi icin üretilmis olan jellerden de günde bir kullandiginizda sorun kalmayacaktir!/Yahut anne isi camasir suyu ile halledebilirsiniz.Yok güzel koksun diyorsaniz piyasade cesitler cok./

Deterjanlar/Temizlik Ürünleri Ota Ayri Boka Ayri Jeller

Bunlar tamamen kandirmaca kardaslar!Salona ayri,tuvalete ayri,mutfaga ayri yer silme deterjani!Yahu aklinizi mi kacirdiniz siz?

Yerdeki tahtalarin formunu bozmayacak bir deterjan alin yer silme suyuna bir kac damla katin tamam iste!

Mutfak icin bir yag cözücü evye(levye!),ocak temizleyicisi de kafi gelecektir!

Camlari yilda bir kere silen birisi olarak bir sise cam sil bana ömür boyu gidecek her halde diye düsünüyorum!

Banyoda musluklarin pas tutmamasi icin de bir kücük sise ürün aldiniz mi!

Tamaaaam!

Bunlar sizi coook uzun süre götürecektir!

Evlerimiz bizim siginagimiz.
Kapinizi yalnizca sevdiklerinize acin.
Pislikleri asla iceriye almayin.
Hayatiniza miktoplari bulastirmayin(her anlamda).

Ve unutmayin evi yalnizca kendiniz istediginiz icin temizleyin!
Gelecek Misafirler,coook önemli sahsiyetler kimin umurunda!



Son olarak,yalnizca kiz cocuklariniza degil erkek cocuklarinizda da ev temizlemeyi ögretin!Aman oglum!Pasa oglum!Bu zihniyetten kurtulun artik!



Gece Sacli Kiz

Yorumlar