Yalaka/Yalakalık Üzerine

Gıcıklık Köşesi

Hiç unutmam lisede bir öğretmen vardı.Ne yazık,benim derslerime de giriyordu.Tenefüslerde yanında yöresinde hep öğrenciler olurdu.O da yamuk ağazını çarpıtarak açar,gözlerini belerte belerte gülücükler saçardı!Öğretmenlik kuşkusuz bir meslek değil.Öğretmenlik saygıdeğerdir lakin her öğretmen saygıdeğer olamıyor!Yıllar sonra bile gülümseyerek andığım öğretmenlerime selam olsun.Yıllar sonra nefretle andıklarımın kulakları birazdan zaten bolca çınlayacak!


Evet ne diyorduk bu çarşambanın gıcıklığı yalaka insanlar.Bu yalakalarla lise  yıllarında tanıştığım için oradan başlamak istedim.Zaten sonrasında hayat binlerce örnek sunuyor size.Hatta bazen kendiniz örnek olabiliyorsunuz.Ah seçimler,seçimler.


Yalaka-Yalakalık

Evet efendiiiim.İşe öncelikle yalaka ve yalakalık terimlerinin tanımı ile başlayalım.Yalaka:öncelikle ufak şeyler için karşısındaki kişiye sırnaşan,devam eden zamanlarda insanlık onurunu bir kenara bırakarak bu işi günlük hayatın bir parçası haline getiren ve karşılığında hep bir şeyler isteyen/bekleyen kişiye denir.(öncelikle ufak tefek şeyler,sonrasında tek bir şey para!)Yalakalık yalakaların yaptığı eylemler bütünüdür!(Aman Allah'ım!Benden ders kitabı yazarı olmazmış bunu anladım!)

Fark etmeden başlarsınız yalakalığa ufak tefek şeylerle!Sonra bir bakmışsınız hastalık bütün bedene yayılmış!Yalakalar sizi uçurumun kenarına kadar getirip,ne de güzel düştün canım ya derler arkanızdan!

Yalakalık çok çeşitli evrelerde seyreden bir hastalık gibidir.Yalaka kişi,en sonunda nefes alsın yeter düşüncesi ile son raddeye gelir ve kendi kendini imha eder!Booom!


Ders Notu Yalakaları Yahut Yalaka Öğrenciler

Bu tarz yalakalar hayatın bize sunduğu ilk örneklerdir aslında.Özellikle lise yıllarında bu örnekler hayatımıza girer ve bir daha da çıkmazlar.Sakız gibi yapışır şerefsizin evlatları,kurtulmaya çalıştıkça daha beter yapışırlar!

Genel özellikleri öğretmenlerin peşinde koşmaktır.Yamuk ağızlı olayında belirttiğim gibi kendisi de öğrencilik yıllarında yalakalığa başlamış kişi günün birinde öğretmen olduğunda,çevresinde küçük yalakacıklar kümelenir.Ağazından salya akıta akıta onlara komik şeyler anlatır,minik yalakaları besler,eğitir!

-Ama ödev vermiştiniz hocaaaaaaam! 

İşte bu türü bulun ve yok edin!Lise yılları yalakalarının en belirgin özelliklerinden biri de budur.Ah,ne uzun konu lise yalakaları.Çeşit çeşit kollara ayrılırlar!

Üniversite Yalakaları 

Ulan birazcık sınıf bilinciniz olsun.Kimiz?Neyiz?Neredeyiz?Bu türler kendi zümrelerini çoktan oluşturmuşlardır bile!Yalakalar topluluğu!Kendini bir şey sanan ezikler!Eziksiniz oğlum siz!Lisede de böyleydiniz,iş hayatında da böyle olacaksınız!Vıcık vıcık ilişki yumağınızı alın ve dünyamızdan defolun!Lanet olası etkinlik budalaları!(Evet,evet yazar birazcık çıldırdı!)

Burnu havada yalakalar!Bu anam için!Bu babam için!Bu bütün yavşaklıklarınız için ulan/nulan!


İş Hayatı/Sosyal Hayat Yalakaları

Bunlar artık yalakalığın dibini görmüş insanlardır!Aralarına kolay girer,zor çıkarsınız.Her türlü yalakalık numarasını bilirler,kozlarını ona göre kullanırlar.Patronlarının biricik elemanlarıdır onlar!

Günlük hayatta da kendileri gibi yalakalardan oluşan arkadaş grupları vardır.Benim gibi bir doğrucu Davut'u asla aralarına almazlar!Yaş aldıkça anlarsınız ki bu dünya size göre değil!

Bonus:Biricik Yalakalar


Her öğretmen öğrencilere eşit yaklaştığını söyleyecektir.Bazıları gerçekten de öyle yaklaşır,eyvallah!Lakin bazılarında durum değişiktir.Bazı öğretmenlerin mutlaka favori öğrencileri vardır!Derse girdiğinde öz çocuğu gibi sahiplenir onları!Dersi bir tek onlara anlatır!Çünkü o zekidir!Çeviktir!Ahlaklıdır!Büyük ihtimalle de sayısal öğrencisidir!Amaaaaan herkes iki satır karalar,sözel dersler zaten ezberlemekten ibaret!Ama sayısalcılar öyle mi!Ah,çözeltiler,üçgenler,içler dışlar,avagadrolar havada uçuşur!Gözlerinden zeka fışkırır zeka!! (Sayısal derslerden aklımda bir bunlar kalmış!Çözelti ne yahu!Senin çözelti kadar!)




Doğru bir tanedir arkadaş!Herkesin nabzına göre şerbet verip kapılarını sonuna kadar açık tutanların hayatlarına şahit oldum defalarca.Anladım ki favori olabilmek için yalan söylemek lazımmış.(Annemin hep dediği gibi)doğrular acıtırmış.

İnsan yalnızca içindeki güzellikleri bir kenara bırakırsa bu boşluğa,bu sonsuz bok çukuruna düşermiş.Şerefini bir tomar paraya satan zavallıcıklar bu çukurda yaşarmış,kendini kaf dağında sanırmış.

Kısacası KRAL ÇIPLAK a dostlar!KRAL ÇIPLAK!


(Yalakalık konusu can kardeşin önerisi üzerine yazıldı)

Gece Saçlı Kız






Yorumlar