The Walking Dead 5.Sezon 5.Bölüm


                               (Twd Facebook Sayfasından Alınmıştır)

Trust No One!



Bu başlık efsane dizi The X Files'ın bir bölümünün ismiydi.Nedense bu bölüm aklıma bu sözü getirdi!Ah ne efsane diziydi be!Belki de çok yanlış zamanda yayınlandı.Evet hala hakkında paneller düzenleniyor,dünyada bir çok kişi tarafından biliniyor,x files işte!O bir efsane!Lakin şimdi yayınlanmış olasaydı yer yerinden oynamaz mıydı?Şimdiki teknoloji ve imkanlarla,sosyal medyayla!Aman Allah'ım!
Neyse!Belki de böylesi daha iyi oldu!Kendimi zamanında izlediğim için şanslı sayıyor ve bu bölümün yorumlarına başlıyorum efendim!

En sonunda bir kişi sordu o saçlarını neden öyle kesiyorsun diye!Hay ağzın bal yesin Glenn!


                                   Anlamadı!

Dünyanın eski haline dönmesi ne kadar zaman alır diye sorduklarında,Eugene karmaşık bir şeyler mırıldandı.O andaki yüz ifadeleri yukarıda!Adamın anlattıklarının bu kadar karmaşık olmasından bile anlamalıydık olacakları.Önceki sezonlardan birinde kendi kendini patlatan bilim adamı hiç de karmaşık konuşmuyordu.(Hani Rick'in kulağına ne şekilde ölürseniz ölün zombi olarak kalkacaksınız!Hepimiz virüsü kaptık,yan bastık(!) diyen adam.)


Bu bölüm anladık ki Rosita ve Abraham işleri ilerletmiş.Gördük ki Eugene ezik olmasının dışında tuhaf zevklere de sahip.Kendisini Abraham ve Rosita'yı dikizlerken gördük.Zaten geçen sezon Rosita'nın kalçalarını kestiği sahnelere bolca denk gelmiştik.Yalnız bu olaya Abraham'ın tepki vermemesi(resmen adamı sallamadı yahu)bırak izlesin demesi de ayrı tuhaftı.Abraham bizim tipi tipi her ne kadar dünyayı kurtaracak bilim gücü olarak görse de onu ezmekten geri kalmıyor.Davranışları,onu kolundan tutup çekecek,itip kakacak biri olarak görmesi işte bunlar hep büyük Amerikan askeri egosu!Turuncu sakalda zaten herkesi emir komuta zincirinde tutma isteği var tabii gücü de var.Ama onda Rick'te olan herkesi birlikte tutma iradesi yok.Rick öyle mi ya!Rick'in tek amacı insanlarını güvende,huzurlu tutmak.Görevim de görevim diye bir avuç zombinin içinden körü körüne geçmeye de çalışmadı hiç bir zaman.


                               Sakinleştirici güç Glenn!



Görevim de görevim!Al sana görev!Tuttun mu şimdi görevi Abraham Efendi!

Evet,başlığı seçmek konusunda biraz abartmış olabilirim.Bu blogta tuhaf kelimelerle karşılaşabilirsiniz.Acaba yaş sınırı ibaresi filan mı koysaydık en başa!

Abraham'ın geçmişini bilmiyoruz.Bu bölümde bir kaç kısa geri dönüş ile biraz bilgi sahibi olduk.Karısı ve çocukları olduğunu tahmin ettiğimiz kişileri kaybettiğini gördük.Adamın anıları bölük pörçük,kafa bir dünya tabi normal.Rick karısını kaybettiğinde nasıldı,hatırlayın.Çalışmayan telefonla konuşmalar,karısının hayaletine sarılmalar filan.Normal aslında adamın hafif kırık olması.Rick de zor toparlanmıştı.Zaten bebeği ve dostları olmasa imkansız olabilirdi eski haline dönmesi.

Bölüm sonunda yine geçmişe döndük.Abraham,tam intahar edecekken tipi tip bilim adamı(!) ile karşılaştığını izledik.Eugene asker kıyafetli,iri yarı bir adam görünce hemen arka kısımlarını kurtarmak için çok önemli bir görevi olduğunu yumurtluyor!O sırada zaten turuncu sakala gereken tek şey de bir görevdi!Ve düşüyorlar yola!Ta ki bu bölüme dek!

İnsan genomu projesiymiş!Vay yalancı vay!Nasıl da bol keseden atıyor!
Son bir kaç bölümdür biraz tuhaftı Eugene!Tuhaf olmadığı an var mı zaten!
Sorulan sorulara cevap bulamayınca gizli bilgi olayına baş vurmalarından anlamalıydık!Zaten ondan bir cacık olmayacağını düşündüğümü daha önce de belirtmiştim,bu bölüm de üzerine tüy dikti işte!

Ben bilim adamı değilim!

Al sana görev de görev Abraham!Kaybettiğin onca insana,onca zamana yan bakalım.Eugene o yumruğu hak etti mi?Kesinlikle!Fazlasını bile hak etti bence.Neden araya girdiler ki zaten!

Öyle bir dünyada yalnız başına hayatta kalamayacağını bildiğinden,sırf ödlekliğinden bütün bunlar.Bob bu adam yüzünden öldü işte!Hep aynı örneği verdiğimin farkındayım ama yine Carol örneğini vereceğim.Kadın ilk sezon nasıldı,şimdi neye evrildi!Sen de öyle olabilirdin tipi tip Eugene! Hay yelelerini seveyim senin!
Kendine koruyucu melekler edindi,evet.Ancak baş melek turuncu sakalın dünyayı kurtarmazsa ona neler yapacağını da az çok tahmin ediyordu tipi tip!
Onları yavaşlatmak için arabayı bile bozmuş.Hepsi ölebilirdi yahu!Pederin cemaatini içeri almayarak onların ölümüne sebep olması ona kendi günahlarını hatırlattı.Hedefe vardıklarında (ki Abraham kanının son damlasına kadar savaşıp hedefe varırdı!) yalanı ortaya çıkacaktı.Başka çıkar yol bulamayınca da ağzından baklayı çıkartıverdi!




                    O lömbük diye düşmek neydi arkadaş?Tuhaf mısın sen?



                                  Olur olur bal gibi olur!


                             Gelmese de insan bekliyor işte!
                                     WTF?

Not:Söylemeden geçmek olmazdı.Ne harika sahneydi o suyla zombi öldürme sahnesi!O iç organların dağılması!Su değdiğinde çıkan ses,köpürtmesi!Ah,anlayamazsınız!

                               (TWD resmi İnstagram hesabından alınmıştır)


Sonuç : Hiç bir şeyden haberi olmayan Rick'in takımı!
           Boşu boşuna gruptan ayrılan Glenn ve Maggie!
           Haylleri yıkılan görevsiz kalan Abraham!

Soru İşaretleri: Beth ne olacak?
                     Carol neden ve nasıl o hastanede?
                     Daryl kime gel dedi?
                     Rick ve grup ne alemde?
                     Abraham ne halt edecek?
                     Glenn ve Maggie onca yolu kazasız belasız nasıl dönecek?
                     Neden sezon finaline bu kadar az kaldı?
                     Zeynep böyle güzel saçmalamayı nereden öğrendi?
                     Alp er tunga öldü mü ıssız acun kaldı mı !


Gece Saçlı Kız

Yorumlar