Galip Derviş 51.Bölüm

Derviş ve Elektrik Kesintisi

Dunganga dunganga!


Elektrikler ne zaman gelecek Hülya?Hülya ne zaman gellecek ışıklar?

Bir elektrik trafosunda patlama olur.Bu patlama ile tüm şehrin elektriği kesilir!
Bırakılan mektuptaki cümleler Galip'e tanıdık gelir.Bu yüzden öncelikle çevreci protestolara ve bir kaç bombalı eyleme katılan Bahadır Sever isminde bir adamdan şüphelenirler.Ama adam belgelerde 2009 yılında ölmüş görünüyordur.


Adamın en yakın arkadaşını on gündür inmediği bir ağacın tepesinde bulurlar.Adamdan bilgi almaya çalışsalar da adam ertesi gün ağaçtan düşerek ölmüş halde bulunur.


Elektrik trafosunun halkla ilişkiler sorumlusu Pelin,Galip'ten hoşlanır.Pelin,Galip'e ulaştırması için Hülya'ya telefon numarasını bırakır.Galip başlarda aramak istemese de Hülya'nın da zoru ile Pelin'i arar.



+Pelin'i aradın mı?-Hayır!+Aramayı düşündün mü?Düşünmeyi düşündün mü?-A,Hülya ben evli bir adamım!

Galip ve Asansörler


Pelin bir otelde buluşma ayarlar.Ancak yemek yiyecekleri kat üst katlardan birisidir.Galip asansöre binmek istemeyince,tüm merdivenleri yürüyerek çıkmak zorunda kalırlar.Rezervasyon 25 dakika geçtiği için iptal olmuştur,Pelin sinirlenir eve dönmek ister.

İnerken asansöre binmek zorunda kalan Galip,elektriklerin kesilmesi sonucu asansörde mahsur kalır.Asansörde üç kişi vardır Galip,Pelin ve kilolu bir kadın!

Zemin!Zemin!Zemin!Zemin!Zemin!Zemin!


Asansörden indiklerinde,Hülya televizyonda Yeni Türkünün konserinin tekrarı olduğunu söyler.Galip elektriklerin kesildiği ilk gece de Yeni Türkü konserinin olduğunu hatırlar.Bu kadar tesadüfün olamayacağını düşünür.


Dunganga Dunganga!

Galip bir gece görüş gözlüğü satın alır.O akşam Hülya ile birlikte konserin kaydını izlerler.Konserde Pelin ve mühendis İlker de seyirciler arasındadır.Galip mühendis İlker'in aslında Bahadır Sever olduğunu hemen anlar.Konserin yayınlandığı günlerde elektirikleri kesen İlker yani Bahadır'dır!

Galip ve Hülya konseri izlerken elektrikler kesilir.Elektrik bir tek Galip'in evinde kesilmiştir.Galip gece görüş gözlüklerini takar ve savaşa başlar!

Not 1: Karanlıkta kalmaktan korktuğumu sanırdım Galip'i görene kadar!


Not 2:Galip'in söylediği dunganga şarkısını ilk kez Müjde Ar'ın Ah Belinda(Aah Belinda ya da Aahh Belinda diye de yazanlar var) filminde duymuştum.Çocuklarını uyutmak için söylediği ürkütücü ninni idi Müjde Ar'ın.

"Evvel zaman içindevar imiş bir dungangaalırmış çocuklarıyapar imiş dungangadunganga dunganga dunganga dunganga!"

(Fotoğraflar www.kanald.com.tr'den alınmıştır)

Gece Saçlı Kız

Yorumlar