Galip Derviş 49.Bölüm

Derviş Tatile Gidiyor

Hülya en sonunda tatile çıkabilmiştir.Hülya,huzurlu bir tatil hayal ederken Yusuf'un sahildeki teleskoptan etrafa bakarken bir cinayete tanık olması ile işler bambaşka yerlere gider!




Galip Yusuf'un söylediklerine inanır ve olayı araştırmaya başlar.Hülya ilk anda inansa bile sonrasında Yusuf'a inanmaz.Onun Galip'in ilgisini çekmek için böyle yaptığını düşünür.

Olay Yeri

Cinayet 401 numaralı odada işlenmiştir.Bu odada Murat Şahiner isimli bir iş adamı kalmaktadır.Galip odayı incelemek ister.
Otelin huysuz güvenlik şefi Seyit beyden zor da olsa izin alıp odayı aramaya çıkar.Yanında otel güvenliğinden Birgül de vardır.Zaten maceraya meraklı olan Birgül ile odayı araştırırlar.Oda Galip'in bile kalabileceği kadar temizdir!Hiç bir ip ucu yoktur.Galip ilk olarak Murat Şahiner'in karısını öldürdüğünü düşünse de kadını karşısında görünce bu düşüncesi yok olur.Galip vazgeçmez,olayı araştırmaya devam eder.

Filmlerde izlediği dışında gerçek bir tecrübesi olmayan Birgül ile bence enerjileri çok uydu.Odaya girmeden önce Birgül'ün filmlerde gördüğü hareketleri taklit etmesi Galip'in hiç bir şey anlamadığı sahneler komikti.

"Ne?Koridorda geri geri mi gideyim?"

"Burnumda bir şey mi var?"




Hülya'nın Yeni Arkadaşı

Hülya kısacık tatilini de değerlendirip kendisine yeni bir arkadaş(!) buluyor.Bu Galip'in hiç hoşuna gitmiyor tabi ki.


"Yeni arkadaş?Kaşla göz arasında?"

Hülya tuhaf tipleri bulma konusunda bir uzman.Bu sefer de yılışık,tuhaf bir adam buluyor kendine.Galip adamın nişanlı olma ihtimalinden bahsedince Hülya önce kabul etmese de sonra adamın nişanlı olduğu ortaya çıktı.Ah Hülya,yine hüsran yine hüsran!


Yusuf Cesedi Bulur

Yusuf otelin oyun salonunda çalışmayan bir oyun makinesinin altında cesedi bulur.Galip'e haber verdiğinde ceset çoktan oradan gitmiştir.Bu olay herkesin Yusuf'un hayal gücünden şüphelenmesine neden olur.Ama Galip hala Yusuf'a inanıyordur.Ceset otelin bir yerlerinde saklıdır,Galip bu işi kafaya iyice takar.
Yusuf'un cesedi bulduğu yerde kireç kalıntıları bulur.Galip,kirecin cesedin kokusunu bastırmak için kullanıldığını düşünür.

Birgül'ün Dedektiflik Oyuncağı

Birgül'de her çeşit insan sıvısını gösteren bir alet vardır.Bu alet ile 401 numaralı odayı taradığını ama bir  şey bulamadığını söyler.Galip aletin nasıl çalıştığını merak eder ve Galip'in kaldığı odayı tararlar.Galip çıldırır,her tarafda sıvı(!)lar vardır!

"O,televizyona da mı?"  "Sehpada nasıl yapmışlar!!"

Galip hemen otelin temizlik görevlilerini çağırır.Beyaz mucize çamaşır suyu ile odanın her yerini temizlemelerini ister.


Galip Oteli Keşfe Çıkıyor

Galip,otelde ıvır zıvır eşyaların konulduğu yeri bulur.Kireç torbalarının eksik olduğunu fark eder.Odanın penceresinin dışında ve içeride pencereye ulaşabilmek için üst üste koyulmuş bazı şeyler bulur.Kireç torbalarını çalanların birden fazla kişi olduğunu ve kısa boylu olduklarını tahmin eder.
Yusuf ile Galip'in odasındaki temizlik kokusundan konuşurlarken,Galip temizlik görevlilerinin işini çok iyi yaptığını söyler.O sırada şimşekler çakar!Galip temizlik görevlisi kadınlardan şüphe eder.

Galip ve Yusuf Katilin Peşinde

Yusuf'la Galip temizlik görevlilerinin kaldığı odaya girerler.Görevlilere ait dolaplara bakarken Galip bir temizlik görevlisinin işten habersizce ayrıldığını hatırlar.Kadının dolabına baktıklarında kıyafetlerini bulurlar.Öldürülen kadının bu temizlik görevlisi olabileceği üzerine yoğunlaşır.

Galip,her zamanki tuhaf hareketleri ile odayı incelerken bir fayansın yamuk olduğunu fark eder.Biraz zorlayıp fayansı kaldırdığında duvarın içinde bir fotoğraf makinesi bulur.Fotoğraf makinesinde, şirket dökümanları,ihale dosyaları vardır.Uzaktan kadınların sesini duyarlar,acele ile çıkmaya çalışırlarken yakalanırlar.Galip Birgül ile tekrar geldiğinde kadınlar her şeyi yok etmiştir bile.
Temizlik görevlisi kadınlar otele gelen iş adamı müşterilerin evraklarının fotoğraflarını çekip başka şirketlere satıyordur.İçlerinden birisi bu işin yanlış olduğunu söyleyince de onu öldürürler.Ardından odayı tertemiz yapıp,tek bir iz bile bırakmazlar.

Seyit beyden aldıkları süre bitmek üzeredir.Oteli didik didik arasalar da en ufak bir kanıt bulamazlar.Galip o gün otelden ayrılmak zorundadır.

Hülya,otelde çektikleri fotoğrafları bastırır lakin fotoğrafların çoğu kötü çıkmıştır.Hülya hiç bir şeyden memnun kalmaz,bir an önce gitmek ister.
Taksiye bindiklerinde Galip fotoğraflardaki bir ayrıntıyı fark eder.Fotoğrafta otelin girişinde iki sandık bulunurken,o anda üç sandık vardır!Birgül üçüncü sandığı açar ve ceset en sonunda ortaya çıkar!Böylece olay çözülür!

Not : Tabi ki bölümün bomba sahnesi Galip'in güneşlendiği sahnelerdi!Unutulmaz Galip klasikleri arasına girdi bu sahneler!



                            Gül ağa ve Sümbül ağa tekrar bir arada!







(fotoğraflar www.kanald.com.tr'den alınmıştır) 


Gece Saçlı Kız

Yorumlar