Havaalanı Kabusları Bölüm 1


 Her yıl iki ya da üç kez uluslar arası yolculuk yaptığımdan havaalanları ile içli dışılı olmak zorunda kalıyorum.Aman Allah'ım o kadar sıkıcılar ki ! 
  
 Öncelikle Türkiye'deki güvenlik sorunu.Arkadaş kaç milyon kere aranmamız lazım uçağa binene kadar ? Havaalanına giriş ayrı dert,pasaportu geçmek ayrı dert,pasaporttan sonra bir kez daha aranması da cabası!Bazen işin ucunu kaçırıp uçağa binmeden önce pasaport kontrolü ve el bagajı araması yapanlara bile şahit oldum Türkiye'de.



  En kıl olduklarımı madde madde anlatacak olursak,

1.Havaalanı Paniği

Ben kendime kızıyorum arkadaş,hep bir panik,hep bir heyecan.Güvenliği ayrı dert,bagaj vermesi ayrı.Pasaport kontrolünde cici cici durması ayrı ! Azıcık klas ol yahu ! 


2.Kocamaaaaaaan Havaalanı

Yahu neden bu kadar kocamansınız ? Neden bu kadar ruhsuz ? Şunu söylemeden geçemem,neden uçaktan inip pasaporta ulaşamıyoruz ? Neden bizlere bu işkenceyi yapıyorsunuz ? Engelli koşu misali yürü babam yürü! Uçak yolculuğunun getirisi olan bacakağrısı problemlerimizi ortadan kaldırdınız! Teşekkürler ! Teşekkürler havaalanları !


3.Işıklar Zalim Işıklar

O ışıklar yok mu o ışıklar ! Gecenin bir yarısı da gitsen zalim,gündüz de gitsen zalim ! Ben havaalanında çalışıyor olsam zaman bilincimi yitirirdim her halde!
Bir karanlık köşeniz yok yahu.Tamam loş bir köşeye bile razıyım.Kenara çekilip bir kafa dinleyelim,birazcık kestirelim yahu !


4.Son Dakika Alışverişçileri Yahut Duty Free 

Ben canhıraş ,her yanına bir şey doldurulmuş sırt çantamın ağırlığı altında ezilirken sizler ne kadar güzel alışveriş yapıyorsunuz Duty Free insanları! Yok alay etmiyorum,cidden.Nasıl özeniyorum size bir bilseniz.Son gidişimde ben de gireceğim buraya diye koydum kafama,ve girdim o büyülü dünyadan içeriye ! Amacım annem için parfüm bakmaktı,ah o güzelim deryada kendimi kaybettim desem de inanmayın.Bir halt bulamadan çıktım.Belim iki büklüm,o incecik koridorlarınızdan geçmeyi beceremedim ki ben canım Duty Free !
Yok ama kararlıyım,bu sefer önceden bir liste bile yaptım,oradan bir şey alınacak ! Benim neyim eksik Duty Free insanlarından ! İsteriiiiiiim !

5.Eşyasını Almamı İsteyen Teyze Yada Amcalar 

(Hala öğrenemedim yada ayrı mı bitişik mi yazılır ! Yada ya da ! )

Bu teyze ve amcalarla karşılaşan bir tek ben miyim?Bazen aynanın karşısına geçip bakıyorum çok mu saf görünüyorum diye ? Neden bütün teyze ve amcalar bana eşyalarını vermek istiyorlar ? Ah teklifler o kadar ısrarlı ve çekişmeli ki.Kimisi Duty Free'den aldığı sigarasından bir paket teklif ediyor kimisi de bir dua silsilesi yolluyor üzerime ! Birlikte taksi tutalım,parayı bölüşelim diyen amcalar bile oldu.Duvara bakıp yabancı taklidi mi yapmalı bu amca ve teyzegillere ? Ne etmeli bilemedim.

6.Business İnsanları Yahut Takım Elbise,Topuk İnsanları

Ah,Duty Free insanları bir siz iki ! Nasıl imreniyorum size bir bilseniz! Ah sizin o güzelim kabin içi bavullarınız,ah kırışmamış takımlarınız,ah minicik eteklerinizin altında opak çoraplarınız ve dahi tık tık tık havaalanını inleten topuklu ayakkabılarınız!Ah sizin ! Ah kedi canınızı sizin ! 
Ben ki spor ayakkabılar içinde,bitkin,perişan.Ben ki koca bavulların peşinde bitap ben ki ...Ben ki...Ben ki....



7.Cool Gençlik

(temsili fotoğraf)
Ah,ben sizden ne çektim bilseniz.Beş kişilik yer yayılmalar mı dersin,koca kulaklık ,en uzaktan geçenin bile fark edeceği kocaman markalı ayakkabılarla uyku modunda takılmalar mı dersin ! Bunların bir de sürekli bilgisayarda (ki en son model ve Apple olmazsa adamı dövüyorlar ) o ünlü şapkalarla oturan versiyonları var ki onlar biraz daha katlanılabilir .
Bu Cool gençlik ile dünyanın her yerinde karşılaşabilirsiniz,adeta serpilmişlerdir tohum gibi dünyanın dört yanına ! Kendileri Business insanlarının bir değişik türevi olup,havaalanlarında boy göstermeyi,Business kardeşleri gibi pahalı kafelerde  (yahut cafe) de oturmaya bayılırlar.Klas tavırlarla kazık fiyatlı kahvelerinin tadına varırlar,yudum yudum !

8.Havaalanı Kafeleri Yahut Cafeleri 

Ah,siz yok musunuz siz.Siz olmasanız nice olurdu halimiz ? Ah,sizin internetinizin şifresi bile bir başka ! Bir başkasınız bir başka !



9.Bavul Verme,Bavul Alma,Kilo Problemi

Eğer yurt dışında yaşıyorsanız zaten bu sorunu bilirsiniz ! Ah,kardaşlar gelin şöyle bir kucaklaşalım ! Nedir bizim bu kilodan çektiğimiz ? Ah daha kibar adıyla ücretsiz bagaj hakkı !Kimi şirketler 23 kilo sınırı koyarken daha bol keseden olanlar 32 kg ile sınırlandırıyorlar sinirlendiriyorlar bizleri ! Ve kişi başı yalnızca bir parça bagaj hakkınız var .( el bagajı hariç el bagajları 8-10 kg arasında değişiyor geniş açıklamalar hava yolu şirketinizin internet sayfasında yazılıdır efendim! )Yani demek istiyorlar ki canım kardeşim,kişi başı bir bagajın olacak ve belirttiğimiz kiloyu geçmeyecek bu bir.Tabii ki uçuş öncesi bagaj hakkı satın alabilirsiniz efendim bu iki.Paranız varsa efendim efendim efendiiiim bu da üç !

Lakin bavul verme anındaki gerginlikle pasaporttaki gerginlik fena kapışır,söyleyeyim ! Of,pasaport polisinin gözüne bakarkenki gerginlik mi yoksa bavulun kilosuna bakarkenki gerginlik mi siz karar verin !




10.Yolcuları Karşılayanlar,Uğurlayanlar

Evde vedalaşın kardeşim sevdiklerinizle ,yol ortasına sarılmalar filan hiç hoş değil ! Özeniyoruz sonra ! Olmuyor !

Yolcu karşılayanlar çığlık çığlığa bağırmayın.Yolcunuz mutlaka sizi görüp yanınıza gelecektir,en olmadı telefon denen bir şey var yahu.Ha bir de ricam kaldırın şu yolcu karşılama olayını artık.Olan var olmayan var !  Ulu orta sarılmayın kardeşim ! Etkileniyoruz!  

(Görseller google'dan alınmıştır) 
Gece Saçlı Kız

Yorumlar