Galip Derviş 48.Bölüm

Derviş Tetikçi Oluyor


Galip'e ikizi kadar benzeyen bir tetikçi,MİT tarafından takip edilmektedir.
Adam karşıdan karşıya geçerken araba çarpması sonucu ölür.Bunun üzerine Galip kendini bir operasyonun ortasında bulacaktır!


Galip'in Cimriliği

Bölüm başında Galip'i eve klima taktırırken görürüz.Klimanın elektrik tesisatını yapmak için para isteyen tamirci adamla inatlaşırlar.Galip en sonunda dayanamaz ,adamın istediği parayı verir.Bu sahnelerde Galip'in bakışları beni benden almış ,hatta kahkahalar attırmış bile olabilir a dostlar!Bu diziden sonra
Engin Günaydın bir daha dizi yapmayacağını açıklamıştı.Ona hak vermemek elde değil.O kadar kalitesiz yapım arasında kaliteli iş bulacaksın,oyuncular iyi olacak,emek harcayacaksın sonra bir bakmışsın reyting canavarı diziyi yutuvermiş!Televizyon işi biraz da sabun köpüğü aslında!O kadar hevesle izlediğimiz hangi diziyi hatırlıyoruz şimdi?Sinema tabii daha farklı,daha fazla iz bırakabiliyorsun sinemada keza tiyatro da öyle.Dizi kitlesinin yüzde kaçı sinemaya gidiyordur acaba?Tabi komedi filmlerinden ziyade kaç yerli yapıma hakkını verebiliyoruz ki?Onca ödüller almış,çok iyi işler çıkıyor bu ülkeden lakin kıymetini bilmiyoruz,bilmeyeceğiz de.Yeni Türkiye!Alışın anacım!
Neyse,konudan çok saptık biz bölüme dönelim tekrardan!

Galip Atmaca Oluyor


Galip'in atmaca yerine,adamların arasına sızıp öldürülecek kişinin adını öğrenmesini isterler.Galip başta kabul etmese de masum birinin öldürüleceğini bile bile bir şey yapmadan oturmak da istemez.İşi kabul eder.Galip'in ısrarı üzerine İzzet ve ekibi de operasyona dahil olurlar.

"Sert ol!Baş dik!Göğüs ilerde!Karın İçerde!"

Ve karşınızda Atmaca Galip!
                 

"Tekinsiz "

Galip tekinsiz olamaz ki yahu!O sadece Galip!

Ayça ve Galip

Galip,Atmaca'nın kalacağı otele yerleşerek işe başlar.Bu işe en çok Ahmet komiser sevinir.İlk ajanlık deneyimini gerçekleştiriyordur!Mit'e alınma hayalleri kurar.
Galip,gerçek Atmaca'nın sağ kolu Ayça ile tanışır.Lakin fotoğraftan da anlaşılacağı üzere gerçek Atmaca'nın Ayça ile ilişkisi biraz daha farklıdır.Galip,Ayça'dan kurtulmak için bir sevgilisi olduğu yalanını atar.Hülya'nın ismini verir!Bu sayede Hülya'da operasyona katılmış olur!

 Tetikçi Galip

Galip,Ayça aracılığı ile Yavuz Akbay adında bir adamla tanışır. Öldürülecek adamın ismi Mehmet Başaran'dır.Lakin bu adam çok yaşlıdır ve yeraltı dünyası ile hiç alakası yoktur.

Galip Havaya Giriyor

Galip iyice rolüne bürünmüştür.İyice havaya girer!Operasyonu bitirmek isterler ama Galip buna karşı çıkar.Atmaca rolündeyken,İzzet komisere komik ve haddini aşacak hareketler yapar!
Galip,Yavuz Akbay'ın adam öldürme meraklısı yeğeni ile Mehmet Başaran'ın evine gitmek zorunda kalır.(Aç parantez,Allah'ım o nasıl itici bir karakterdir,zorlama oyunculuk da cabası kapa parantez)Lakin adam kalp krizinden ölmüştür.

Galip ve Özür Dileye-me-mek

Galip,Atmaca karakterine çok fazla büründüğünü geç de olsa fark eder.İzzet komiserden özür dilemeye çalışır,barışırlar.Hülya Galip'in İzzet komisere vermesi için içine not yazılan,özür kartlarından alır.İzzet bunu çocuklarımdan gelen kartların yanına koyacağım deyince Galip'in kafasında parçalar birleşir ve olay çözülür!(Aç parantez,yahu İzzet komiserin ne zamandan beri çocukları hem de iki tane(!) var?Geçen sezonda bir sahnede çocuğumuz da yok gibisinden bir laf etmemiş miydi ben mi uyduruyorum? kapa parantez)

Sonuç

Mehmet Başaran'ın oğlu Selim başaran Yavuz Akbay denilen adamın kumarhanesinde çalışıyormuş.Adam yüklü bir miktar parayla birlikte ortadan kaybolmuş.Eğer Mehmet Başaran ölürse,oğlu cenazeye gelecektir böylece yakalanacaktır.
Galip,son kez Atmaca kılığında Yavuz Akbay'ın mekanına gider ve adamları polise teslim eder.

Not 1: Bölüm başında gördüğümüz klima tamircisini sonunda yine gördük.Yine Galip ile inatlaştılar,Galip Atmacaa! gibi baktı,Hülya'nın çaktırmadan verdiği destek ile inatlaşmadan Derviş galip çıktı!

+Sakın bana öyle bakma Galip!

-Ee,Hülya ben sana öyle bakamam ki!

Not 2:Galip otele girdiğinde çok gergindi.Sağa döndüm,solumda şu var sağımda bu var sahneleri çok başarılıydı.Engin Günaydın ,takıntılı adam Galip Derviş rolünü başarı ile canlandırıyor bence.En sonunda Hülya'nın dayanamayıp en otoriter sesi ile Galip'i sakinleştirmesi,onu cesaretlendirmesi tam Hülya'lık bir davranıştı,güzeldi.


(Fotoğraflar www.kanald.com.t'den alınmıştır)


Gece Saçlı Kız

Yorumlar